Julen har i sandhed været god ved os, når det kommer til støvlelanceringer - og det fortsætter utroligt nok lidt endnu; i går så vi nemlig PUMA lancere deres nye farve af evoSPEED 1.2, og i dag får den så følgeskab af den lige så nye og 160 gram lette PUMA evoSPEED 1.2 SL, som ser dagens lys. Den har vi kigget nærmere på her.

PUMA har lige siden deres introduktion af v1.06 tilbage i 2006 været en del af letvægterkampen, og siden v1.10 har det tyske mærke sat masser af kræfter ind på også at have en af markedets letteste fodboldstøvler. Det har man gjort med sine SL-modeller, der står for Super Light - og nu, hvor 2014 står for døren, har PUMA givet os deres seneste superlette speedstøvle.

Er PUMA evoSPEED 1.2 SL noget for dig? Så kan du forudbestille dit par lige her - kun 1.599,- kr.

I forbindelse med lanceringen af den seneste PUMA evoSPEED 1.2-farveopdatering har PUMA nemlig også frigivet en SL-version af evoSPEED, som vejer sølle 165 gram, og dermed er en af de letteste støvler på markedet. Den kommer i samme Blå/Gul/Orange farvevariant som den normale udgave, men skiller sig alligvel ud fra sin knap så lette fartdjævel af en bror.

PUMA evoSPEED 1.2 SL er lavet til fart og følelsen af ikke at have noget på fødderne. Som nævnt får den vægtstangen til lige nøjagtigt at ramme de 165 gram, og den sikrer dermed fornemmelsen af ikke rigtig at have noget på, som mange spillere sætter så meget pris på.

Overdelen på PUMA evoSPEED 1.2 SL er lavet et enkeltlags mikrofibermateriale fra Japan, som sætter sig tæt til foden og sikrer en præcis og skarp føling med bolden. For at holde vægten nede er overdelen også blevet perforeret. Det er smart, med mindre man spiller i regnvejr, naturligvis...

Under sålen er der også fokus på fart - og her er sket en kraftig forbedring i forhold til sidste generation af PUMA evoSPEED SL. Den er nemlig blevet hentet ind fra PUMA King SL, og er lavet af Pebax med en nylonstribe under midterfoden. Denne torsionsbar er ekstremt hård, og sørger for at sikre en optimal energiudnyttelse på støvlen. PUMA har ladet sig inspirere af sine sprintersko og set, hvordan foden bevæger sig under acceleration, og denne viden har de taget med til evoSPEED 1.2 SL's sål. Og nå ja, så synes vi at det ser helt vildt fedt ud oven i.

Er PUMA evoSPEED 1.2 SL noget for dig? Så kan du forudbestille dit par lige her - kun 1.599,- kr.

Alt dette lyder jo som noget, de fleste evoSPEED 1.2-spillere godt kunne tænke sig at kaste sig over, men SL-udgaven får ikke spillerstøtte på banen, hvor vi derfor kommer til at se den almindelige udgave på fødderne af PUMAs stjerner. Tyskerne kunne dog ikke helt lade være, og derfor får vi SL-modellen alligevel, så du har muligheden for at nyde den ekstremt lette støvle.

Hvad siger du til PUMA evoSPEED 1.2 SL? Lyder den som noget for dig, og er du til lette fodboldstøvler? Del meget gerne dine tanker med os herunder.