Denne uge er ganske interessant, hvis man er fan af den legendariske Nike Tiempo kollektion, og til at sætte skub i nogle meget spændende dage, så kigger vi nærmere på de forskellige generationer af Nike Tiempo lige her.

Det bliver en god uge. I hvert fald hvis man er fan af Nikes legendariske og ikoniske Tiempo-kollektion, som har siddet på fødderne af nogle af verdens bedste fodboldspillere lige fra Ronaldinho til Messi og Fabregas. Nike har spændende ting på vej, og mens vi venter spændt på at finde ud af, hvad det kan være, så kigger vi nærmere på historien om Tiempo.

Nike Tiempo siloen kom til verden tilbage i 2005. Den bragede ind på støvleverden med overbevisende selvsikkerhed og en komfort ud over det sædvanlige. Støvlen vejede 330 gram og blev båret af stjerner som Ruud Van Nistelrooy, Ronaldinho, Andrea Pirlo og Cesc Fabregas.

Støvlen udmærkede sig ved at have en meget blød kængurulæder-overdel, der gav et godt touch på bolden og et tæt fit. I indersålen fandt man Nikes Zoom Air teknologi, og sålen var af glasfiber for at sikre både fart og stivhed. Støvlen tiltrak sig ikke uden grund en stor del opmærksomhed og blev hurtigt en moderne klassiker.

Nike smedede mens jernet var varmt og to år efter i 2007 kom opdateringen, da Nike kunne præsentere Nike Tiempo Air Legend II. Nike havde arbejdet på at gøre den populære støvle endnu bedre, og det var lykkes for amerikanerne at barbere 15 gram af vægten, så den landede på 315 gram.

Målet med designet var at redesigne overdelen og hælkappen. På den første generation af Nike Tiempo Legend var hælkappen ekstern, men det blev gjort intern, hviket var med til at den samlede vægt blev sænket. Støvlen nød stjerner som Pirlo og Fabregas stadig godt af, mens også angrebs-talenter som Carlos Tevez trak i støvlen.

Herefter skal vi helt frem til 2009, før der igen var opdateringer til Tiempo kollektionen. Her kunne Nike præsentere den nyskabende Nike Tiempo Legend III, hvor der var blevet lavet markante ændringer for at forfine en iforvejen stærk populær støvle, der nu krøb ned på 304 gram.

I forhold til Tiempo Legend I og II kunne de trofaste fans notere sig markante forandringer. Nike sagde farvel til Nike Zoom Air i hælen, der kom nyt mønster på forfoden af støvlen for at give et bedre fit, og sålen blev delt i to, hvilket gav plads til mere læder på støvlen. Samtidig kom der mere polsring omkring hælen.

Året efter kunne Tiempo fans igen finde det store smil frem. I forbindelse med VM slutrunden i 2010 lancerede Nike en opdatering med navnet Nike Tiempo Legend III Elite. Med blot 245 gram formåede Nike at skære betragtelige dele af støvlens vægt og dermed imødekom man de, der følte at støvlen vejede for meget.

Nyt på Nike Tiempo Legend III Elite var mest bemærkelsesværdigt KangaLite overdelen. Dermed gik Nike for første gang væk fra det rene læder og skiftede i stedet til et læderemulerende syntetisk materiale, som vi i dag kender ganske godt. Samtidig havde støvlen en carbon-sål, hvilket også var med til at trække vægten ned.

Da kalenderen ramte 2011 var der igen nyt for de efterhånden mange fans af Tiempo-kollektion, såvel som de stjerner, der trofast foretrak støvlen. Nike kunne præsentere den helt nye Nike Tiempo Legend IV, der med 268 gram var betydeligt lettere end den forrige generation.

Med inspiration fra Nike Tiempo Legend III Elite, gjorde Kangalite materialet sit indtog dog kun fra midterfoden og om til hælen. På forfoden fik kængurulæderet et nyt kviltet mønster, hvilket gjorde at læderen bevarede sin blødhed og ikke overstrak. Sålen blev igen gjort i et stykke, og ved indersiden af hælen blev der nu anvendt ruskind.I 2012 tilføjede Nike også ACC-teknologien, som gav bedre kontrol i al slags vejr. Tiempo støvlen er dermed den eneste Nike-støvle, som ikke er født med ACC teknologien, men som har fået den efterfølgende

Ligesom med den forrige generation, så sparkede Nike også en Nike Tiempo Legend IV Elite på gaden i 2011, som forberedelse til EM slutrunden i 2012. Støvlen havde igen været på slankekur, og med 238 gram markerede den sig som den hidtil letteste Tiempo nogensinde.

Støvlen havde en kængurlæder-overdel og meget bemærkelsesværdigt var det med Nikes Flywire-teknologi, der gav mulighed for at gøre læderet så tyndt som overhovedet muligt. Sålen blev lavet med en carbonfiber sål, hvilket igen også var med til at sænke støvlens vægt. Efter EM i 2012 udgik støvlen dog af produktion.

Nikes Tiempo er en legendarisk og ikonisk støvlekollektion, som har været foretrukkket af nogle af verdens absolut bedste fodboldstøvler. Hvad synes du om Nike Tiempo Legend kollektionen? Og hvilken af de tidligere generationer er din favorit? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.