Adidas fortsætter julefesten. I går lancerede de en helt hvid Adidas F50 Adizero, og nu får vi så selv samme fodboldstøvle helt i sort, og vi kigger meget nærmere på den nye sag lige her.

Man kan for alvor mærke, at vi nu er gået ind i december. Adidas er i hver fald i et mægtigt gavehumør. I går fik vi en helt hvid Adidas F50 Adizero, og i dag får vi så en helt sort Adidas F50 Adizero også i læderversionen.

Det gør det meget svært ikke at komme i den helt rette julestemning, for jo flere farvemodeller, der er at vælge imellem jo bedre. Og når fodboldstøvlen, der gemmer sig bag farven er så imponerende som Adidas F50 Adizero, så skal man være en meget stor juleskeptiker for stadig at være i dårligt humør.

Hvis du gerne vil have fat i den helt nye blackoutede Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1614 kr.

Adidas F50 Adizero har på kort tid formået at stjæle opmærksomheden i fodboldverdenen, og det er ikke helt uden grund. I arbejdet med fodboldstøvlen har Adidas forsøgt at barbere ethvert unødvendig gram væk, og det er lykkes til fulde, hvor mikrofibermodelen vejer 150 gram, mens denne version med læderoverdel vejer imponerende 185 gram.

I denne læderudgave har Adidas valgt at bruge det anerkendte og teknologisk avancerede Taurus-læder, der udmærker sig ved at være ekstremt blødt. Læderet giver en god komfort i støvlen og et naturligt touch på bolden. Samtidig er det slidstærkt, så man får en fodboldstøvle, der er klar til selv de hårdeste udfordringer på grønsværen.

Hvis du gerne vil have fat i den helt nye blackoutede Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Adidas er dermed gået vægt fra Goleo-læderet, som man fandt på den tidligere generation af Adizero. I stedet har man foretrukket det meget bløde Taurus-læder, som første gang blev introduceret i forbindelse med Adidas Predator X, og som vi i dag også kender det fra Adidas Adipure 11pro. Taurus-læderet er på en gang enormt blødt og samtidig virkelig holdbart.

Læderoverdelen bliver suppleret af enstykke let, perforeret syntetisk læder, der løber fra midten af forfoden og om til hælen. Dermed adskiller denne version sig også fra den traditionelle, hvor det er Speedfoil materialet, der løber på midten af forfoden. Denne fodboldstøvle har derfor et mere traditionelt læderfinish.

OK, nu tager vi lige nørdbrillerne på - men en anden ting, Adidas har ændret på den nye Adizero, er hælen. Noget af den feedback der kom fra de professionelle var, at hælen var for høj og lang, hvilket førte til et ubehageligt tryk på hælen. Derfor har Adidas gjort den hele 9mm kortere, således at den stadig giver den nødvendige støtte, men samtidig ikke føles som en hindring for hælen.

Hvis du gerne vil have fat i den helt nye blackoutede Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Det er dog ikke alt, der er helt nyt på den femte generation af Adizero. Sprintframe 2.0 har fået genvalg, og den er præcis ligeså god, som den plejer at være det. Det virker til, at Adidas har fundet den helt rigtige kombination af lav vægt, fleksibilitet og stabilitet. Nogle steder på ydersålen er den blot 1mm tyk, men sålen er samtidig stærk og responsiv, og den bevæger sig med ens fod.

Omkring knopssystemet har Adidas tilgengæld også haft gang i nytænkningen. Man har haft fokus acceleration, sidelæns retningsskift samt rotationer, og det er dannet udgangspunkt for et knopssystem, der på alle måder er optimeret til fart og masser af den. Det hedder Speedtraxion, og går ud på, ja, fart gennem greb.

Hvis du gerne vil have fat i den helt nye blackoutede Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Knopperne er stadig triangulære som vi kender det fra Traxion 2.0-knopsystemet, men er denne gang blevet en smule mere aflange på den ene side, hvilket tillader en større kontaktflade med jorden, når der skal overføres energi. Det sikrer et effektivt afsæt, både når der accelereres og skiftes retning. Placeringen af knopper giver god mening, da den flade side er vendt så den altid sidder i den retning, hvor man skubber fra, når man sætter af.

Adidas fortsætter med de gode julegaver, og i dag har vi fået en helt ny Adidas F50 Adizero helt i sort. Hvad synes du om den nye fodboldstøvle? Og kan du bedst lide den hvide eller den sorte? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.