Frankrig har fået en helt ny hjemmebanetrøje, som skal pryde de store fodboldstadions i Brasilien til sommer. Nike har allerede løftet det første af sløret, og nu kigger vi så nærmere på trøjen, der er enkel, blå og som indeholder masser af fodboldpassion Frankrig-style.

Det har været et par fantastiske 24 timer for Frankrig. Les Bleus vendte et truende samlet nederlag til Ukraine, vandt med 3-0 og kvalificerede sig dermed til VM. I kølvandet på det har Nike løftet sløret for deres nye hjemmebanedragt, som Frankrig skal bruge til VM næste år i Brasilien - så kan man da ikke fejre en VM-kvalifikation meget bedre! Vi har allerede set lidt til trøjen, men I skal selvfølgelig ikke snydes for at komme helt i dybden med den nye elegante fodboldtrøje.

Enkelthed og stil har altid været nøgleord, når den franske landsholdstrøje er blevet designet, og denne gang har Nike gjort deres ypperste for at tilføje nye dimensioner til den altdominerende elegance. Trøjen er holdt i den klassiske blå Frankrig farve, og der er ikke mange forstyrrende elementer på trøjen.

Frankrig har stil, det kan man ikke komme udenom, og det bliver med alt tydelighed understreget med denne nye landsholdstrøje. Interessant detalje er den klassiske krave, der holdt i hvidt bibringer lidt kontrast til trøjen, og som er en vigtig del af den elegance, som ikke er til at komme udenom.

Frankrig har i løbet af årene haft rødt på trøjen, men det er der ikke blevet plads til med denne version. I stedet kommer franskmændene til at spille i hvide shorts og røde strømper, og dermed kommer det samlede sæt til at være et stort klassisk tricolore flag, som vi kender i blåt, hvidt og rødt.

Skal du støtte Frankrig til VM til sommer, kan du se meget mere til den nye trøje lige her - pris 549 kr.

En af de største inspirationer bag trøjen kan findes i den sydfranske by Nîmes. Det er dog ikke hvilken som helst sydfransk by, men her hvor den moderne denim blev født - og faktisk kommer stoffets navn direkte fra den franske måde at sige "fra Nîmes" på - nemlig "de Nîmes." Smart. Nîmes er dog også byen, hvor silkesjaler, der blev brugt i 1800-tallets Frankrig blev produceret - og Nike har søgt at indfange konstrasten mellem de rå denim og det bløde silke i den nye trøje.

Logoet ved trøjen er også blevet ændret, for at spillerne skal kunne føle den stolte franske fodboldhistorie, når de går på banen i Brasilien til sommer. Den klassiske galliske hane er blevet vendt om, har fået vokseværk og har fået lov at stå helt for sig selv på trøjens bryst, hvilket går helt i stil med det enkle udtryk på trøjen.

Stoltheden er på alle måder altdominerende med trøjen. Det handler om æren ved at repræsentere Frankrig og spille i nationaldragten. I bunden af hvert nummer kommer det franske flag til at være, for nok har Frankrig store stjerner, men ingen er større end nationens stolthed.

Skal du støtte Frankrig til VM til sommer, kan du se meget mere til den nye trøje lige her - pris 549 kr.

Det kommer ganske givet til at være varmt, når det går løs i VM i Brasilien til sommer, og der er ikke råd til at hverken Ribery, Benzema eller de andre franske stjerner overopheder. Det har Nike haft i tankerne ved udviklingen af materialerne til trøjen.

Trøjen er lavet med Nikes Dri-Fit materiale, der er udviklet til at lede sved og fugt væk fra kroppen. Samtidig er der, som vi har set det før fra Nike, ventilationshuller ned langs siden, som giver bedre mulighed for at ånde i trøjen.

Frankrigs nye trøje bliver spændende at følge, når der til sommer skal være VM i Brasilien. Det er i hvert fald en elegant sag, som Nike har disket op med. Hvad synes du om trøjen? Og tror du, at Frankrig kan gøre sig gældende ved VM? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.