Der har været travlt i Adidas i denne uge. Samba Package bød ikke kun på nye farve, den bød også på opgraderinger til nogle iforvejen ikoniske støvler. Adidas Adipure 11pro er blevet opdateret med nogle nye teknologier, og vi ser nærmere på forskellen mellem den nye og den gamle støvle lige her.

Hvis man er trofast fan af Adidas, så har denne uge uden tvivl været noget det ypperste. Med ikke mindre end fem nye støvler har de tre ikoniske striber for alvor fået markeret sig med den festlige Samba Package. Ikke kun med nye og vilde farver men også med spændende teknologiske opdateringer til de i forvejen populære støvler.

Adidas Adipure 11pro er tilbage i en ny og opdateret version med det meget rammende, men mindre opfindsomme navn, Adidas Adipure 11pro II. Hvad Adidas mangler i navneopfindsomhed har de tilgengæld på en lang række andre områder, og det giver alt i alt en helt ny støvle, som vi kigger nærmere på.

Hvis du vil have fat i den nye Adidas Adipure 11pro II Lilla/Hvid, så kan du se meget mere lige her

Starter vi med at se på overdelen, så har Adidas valgt at holde fast i Taurus-læderet, som vi også fandt på den forrige generation af Adidas Adipure 11pro. Tidligere har vi ellers set kænguru-læder på Adipure, men Adidas mener, at Taurus er mere holdbart, og derfor har tyskerne ikke overraskende valgt ikke at lave ændringer.

Til gengæld har man tænkt nyt i forhold til syningerne på støvlen. Der er blevet tilføjet flere syninger, hvilket gør, at læderet ikke strækker sig unødvendigt. Samtidig giver det et meget nært og pesonligt fit i støvlen. Dermed har Adidas arbejdet med at forbedre kerneværdierne i en Adipure som alle dage har været touch, komfort og fit.

Værd at bemærke er det også, at området omkring midterfoden er blevet ændret. På Adidas Adipure 11pro var området omkring midterfoden lavet af et mikrofibermateriale, der skulle give mere stabilitet og en mere responsiv støvle. Den tanke har man valgt at gå væk fra, hvor Taurus-læderet på den nye Adipure løber hele vejen om til hælen og gør det til en mere fuldblodslæderstøvle.

Hvis du vil have fat i den nye Adidas Adipure 11pro II Lilla/Hvid, så kan du se meget mere lige her

Den meget omdiskutterede dura-coating teknologi, som vi fandt på Adidas Adipure 11pro, har heller ikke klaret skærene på den nye Adidas Adipure 11pro II. Duracoating skulle give øget holdbarhed, men Adidas har vurderet at det ikke er nødvendigt med de nye syninger på overdelen, der sørger for, at læderet ikke strækker sig. Ændringen vil nok glæde de mange kritikere, der ikke brød sig om Duracoatings meget iøjenfaldende placering på Adipure 11pro II.

Omkring hælen er der også sket ganske tydelige ændringer. Den lave hæl, der gav Adipure dets meget karateristiske afdæmnpede udseende, er blevet erstattet af en mere traditionel høj hæl. Den højere hæl yder mere support og støtte og er et vigtigt redskab i kampen mod ubehagelige tacklinger bagfra. Samtidig er hælens udseende blevet redesignet med et tydeligt 11pro-mønster, der er en del af Adidas Adipure 11pro IIs mere dominerende udseende. Indersiden er også blevet beklædt med ruskind, der skal give mere komfort.

Hvis du vil have fat i den nye Adidas Adipure 11pro II Lilla/Hvid, så kan du se meget mere lige her

Vigtigste nye tilføjelse på den nye Adidas Adipure 11pro II er den såkaldte Comfortframe, der erstatter Sprintframe. Comfortframe er ligesom navnet antyder udviklet for at give en øget grad af komfort og stabilitet. Ved sålen er der tilføjet flere torsion og supportbarer, der skal give ekstra støte særligt i yderpositionerne.

Den nye comfortframe gør, at den nye Adidas Adipure 11pro II i modsætning til sin forgænger ikke er Mi-Coach kompatibel. Særligt omkring midterfoden har der været brug for tilstrækkelig forstærkning og support, hvilket i sidste ende har betydet, at der ikke har kunne være plads til MiCoach-teknologien, der dermed er blevet ofret.

Hvis du vil have fat i den nye Adidas Adipure 11pro II Lilla/Hvid, så kan du se meget mere lige her

Knopperne er også blevet ændret med den nye Adidas Adipure 11pro II. Dels er der blevet flere af dem og dels er de blevet mere rundede. Det skal give en bedre trykdistribution, da belastningen bliver bedre fordelt mellem knopper. Samtidig er knopperne mere afrundede, hvilket også skal give et bedre greb i banen.

Adidas har med den nye Adidas Adipure 11pro II arbejdet for at gøre en klassiker endnu mere klassisk og en elegantier endnu mere elegant. Det er blevet til nogle markante og synlige ændringer og med en vild farve i lilla, så skal denne nye Adidas Adipure 11pro II nok vække en god portion opmærksomhed i forhold til sin mere neutrale forgænger.

Adidas Adipure 11pro II er en videreudvikling af den tidligere udgave af Adipure, og det er blevet til nogle markante ændringer. Hvad synes du om den nye støvle? Synes du den gamle eller den nye Adipure er mest elegant? Vi hører som altid gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.