Hvis fodboldtrøjer er en videnskab, så er det her grundbogen: Den ultimative bog med alt den viden, som du har brug for i bestræbelserne på at blive fodboldprofessor med speciale i fodboldtrøjer. Vi tager læsebrillerne på og dykker ned i pensum, som de flittige studerende vi nu engang er.

Stræber, bogorm, nørd. Vi har ikke noget imod at blive kaldt nogen af delene, for når faget hedder fodboldtrøjer, så er der for alvor rigtig god grund til at være den flittigste studerende i klassen. Tidligere har der kun være sporadiske informationer om det til lejlighed opfundede fag 'fodboldtrøjer', men en ny bog ændrer grundlæggende ved det. Det er vel ikke meget forkert at kalde 1000 fodboldtrøjer skrevet af Bernard Lions for grundbogen indenfor alt viden om fodboldtrøjer.

Og hvis man er interesseret i fodboldtrøjer og historien bag de unikke dragter, så er den flere kilo tunge moppedreng af en bog lige sagen. Det er et opslagsværk, hvor man kan finde ikke færre end 1000 fodboldtrøjer og fyldige informationer om trøjerne og klubben, der bærer dem. Man kan trygt dykke ned i den nørdede fodboldverden fuld af historie, tradition og en brændende passion.

Hvis du er fodboldnørd og gerne vil have denne bog at nærstudere, så kan du se mere lige her - pris 249 kr.

På en halvkold og trist efterårsdag, på vej i bussen til kamp eller som godnatlæsning er der masser af trøjer, klubber og historier at forsvinde i. Masser af små detaljer, sjove facts og forunderlige beretninger, og selv om man er den største fodboldtrøjenørd, så bliver man helt sikkert klogere.

Hvis man er United-fan kender man helt sikkert legenden om nummer 7, som er et ikonisk trøjenummer på en United-trøje. Tilbage i 1961 blev nummeret 7 båret af George Best, der fortryllede ikke kun United-fans, men også hele fodboldverden. Senere blev det Erik Cantona, der bar nummeret og måske nok var en anelse kontroversiel men ikke desto mindre genial med en bold. Med yderligere spillere i trøjen som David Beckham og Cristiano Ronaldo er det naturligt, at der ligger et stort forventningspres på nummeret, der blandt andet også har fået Antonio Valencia til at skifte tilbage til nummer 25 efter at have båret 7'eren i en enkelt sæson.

Og nogle spillere er så legendariske i deres trøjenummer, at det ikke giver nogen mening at give det videre til andre. Den senere Inter-præsident Giacinto Facchetti bar fra 1960-1968 nummer 3 på ryggen, og det var en spiller der nød den største respekt blandt medspillere og fans. Da han døde i 2006 valgte Inter som en hyldest at trække nummeret 3 tilbage, så ingen i dag bærer trøjen.

Der er masser af trøjer, historier og detaljer at dykke ned i, og der er læsning til mange ferier, træningspauser og rejser. Hvis man er fodboldnørd og dyrker faget fodboldtrøjer, så er dette grundbogen, som man skal eje.

Hvis du er fodboldnørd og gerne vil have denne bog at nærstudere, så kan du se mere lige her - pris 249 kr.

Med '1000 fodboldtrøjer' har forfatteren Bernard Lions skabt en bog der emmer af nørderi og fodboldpassion. Hvordan er dit forhold til fodboldtrøjer? Og hvad synes du er den flotteste fodboldtrøje, der nogensinde er lavet? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.