Nike har speciallavet en Nike Mercurial Vapor IX til Abby Wambach, som i starten af sommeren slog en imponerende verdens-rekord ved at score sit internationale mål nummer 159. Vi har taget et kig på den farverige Nike-støvle lige her.

Man hører tit landsholdsspillere sige hvilken ære det er, at score på landsholdet, og hvis det er tilfældet, ja så er den kvindelige amerikanske landsholdsspiller Abby Wambach en meget ærefuld fodboldspiller. Hun kan nemlig skilte med at have verdensrekorden for flest mål scoret i landskampe, og hvilket bedre måde at minde sig selv om det end ved at kunne kigge ned på et par unikke specialdesignede Nike Mercurial Vapor IX.

Folkene hos Nike har været i gang i den grafiske afdeling for at hylde Abby Wambach og hendes unikke præstation, og det er der kommet en ganske unik støvle ud af. Abby Wambach har fået leveret en Nike Mercurial Vapor IX, hvor hendes mål nummer 159 er markeret med stor og tydelig skrift. Mia Hamm havde den tidligere rekord på 158 mål, men med 159 fuldtræffere sprængte Abby Wambach den rekord i stykker, og det har Nike makeret. Selvfølgelig også lige ved at 159-skriften nærmest eksploderer på støvlen.

Det er ikke mange ting, der er overladt til tilfældighederne på Abby Wambachs støvler. Selv noget så simpelt som snørebåndene har fået indbroderet skriften Strong and Fearless hvilket oversat til dansk betyder stærk og frygtløs. Og det må man sige, at Abby Wambach er, når hun enerådigt udraderer modstandernes forsvarsspillere.

Man må sige, at Abby Wambach indil videre har haft en ganske imponerende karriere. Ikke alene har hun nu en verdensrekord, hun kan også skrive 5-dobbelt vinder af årets amerikanske fodboldatlet på CV'et, og nå ja, så har hun også lige vundet OL-guld. Det virker bestemt heller ikke til, at hun har tænkt sig at stoppe med at score mål, nu hvor hun har verdensrekorden. I tirsdagens landskamp mod Mexico scorede hun sit mål nummer 160.

Spørgsmålet er, hvor tyk en streg hun kan sætte under sin nyvudne verdensrekord. Med en alder på 33 år og masser af fart, teknik og mål i støvlerne er det ikke til at sige hvor grænserne for hendes talent går. Det har Nike også markeret ved at have ordet Unstoppable ved hælen, hvilket betyder ustoppelig, hvilket passer meget godt til en kvinde, der lige har slået verdensrekord. Da vi andre ikke har slået verdensrekord (endnu) så må vi nøjes med at kigge misundelig på Abby Wamaths specialdesignede Nike Mercurial Vapor IX, som ikke kommer til salg.

Det er ganske imponerende hvad Abby Wambach har præsteret, og her på Unisport synes vi bestemt, at det er en flot støvle, som Nike har leveret til Abby Wambach. Hvad synes du om hendes nye støvle? Og tror du, at hun kan nå 200 mål? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twiter.