I denne omgang støvlespot tager vi et kig nærmere på Bacary Sagna, der har trænet i en ny, blackoutet prototype-støvle fra Puma - og generelt har der været masser af blackoutede støvler i spil i weekenden sammen med de snart obligatoriske, ugentlige skift til Hypervenom og Nitrocharge.

Flere ligaer er allerede sparket i gang, og med kun en uge til at Premier League bliver skudt i gang, så er der for alvor gang i fodbolden rundt omkring i fodboldeuropa. I weekenden spillede Manchester United Community Shield og vandt over Wigan, og dermed har The Red Devils fået en god start på den kommende sæson med sæsonens første titel. Men ikke kun United går efter at høste trofæer i den her sæson, og derfor intensiveres træningen rundt omkring i Europa frem mod, at sæsonen meget snart bliver skudt i gang.

Wayne Rooney (Manchester United) Nike T90 Laser IV Mango/Sort Hey, vent, hvad? En af sommerens mest omtalte spillere mødte op til træning for England med et par opsigtsvækkende støvler på fødderne - for selv om Wayne Rooney er frontfigur for Nikes Hypervenom Phantom, dukkede han alligevel i sine gamle T90 Laser IV. Havde Rooney glemt sine Hypervenoms, eller foretrækker han i virkeligheden stadig T90?

Bacary Sagna (Arsenal FC) Blackoutet Puma-støvle Arsenal-backen Bacary Sagna trænede i en noget interessant støvle i fredags. Den hurtige back er kendt for at bruge Puma PowerCat 1.12, og noget kunne godt tyde på, at Puma har bedt Sagna teste en ny powerstøvle. I alle fald kunne Sagnas blackoutede model godt minde lidt om PowerCat 1.12 med sparkeelementerne på vristen og et solidt udseende. Samtidig ser støvlen ud til at have en EverFit Cage-lignende struktur på ydersiden af støvle samt runde knopper under forfoden. Hvad Puma har i vente til os må tiden vise, men forvent ikke at se modellen lige med det første.

Kevin Conboy (NEC Nijmegen) Adidas F50 Adizero Sølv/Orange Som kun en rigtig stærk kat kan gøre det, så tager vi et kraftfuldt spring til noget helt andet. Okay, det var en lidt plat overgang, men i weekenden blev den tidligere Esbjerg-profil Kevin Conboy spottet i et par Adidas F50 Adizero, som vi ærlig talt ikke ser så tit mere, og som fortjener en plads i denne uges støvlespot. Det er den 3. generation af letvægtsstøvlen som Conboy ser ud til at foretrække, og til at gøre det hele mere unikt, så holder han fast i den lækre orange/sølv farvevariation, som Adidas løftede sløret for sidste sommer.

Robin Van Persie (Manchester United) Adidas F50 Adizero Rød/Sort/Hvid Sidste år løftede Manchester United også sløret for, at man havde skrevet kontrakt med Robin Van Persie. Og der går nok ikke én dag, hvor United-ledelsen fortryder det køb. Hollænderen er i en klasse for sig, og det beviste han i går, da han sikrede Manchester United årets første trofæ med en 2-0 sejr i Community Shield over Wigan. Van Persie stod bag begge scoringer, og det gjorde han i sine Adidas F50 Adizero, som det virker til, at han kommer til at bruge i den kommende sæson. Han har ellers tidligere brugt Predator, men hollænderen har tydeligvis også mål i sine nye Adidas F50 Adizero med AdiPower-sål på.

Phil Jones (Manchester United) Adidas Nitrocharge 1.0 Blå/Neon/Hvid Når vi nu er ved Manchester United, så lad os også lige runde den alsidige dynamo Phil Jones, der i går blev brugt på midtbanen. Her arbejde han stenhårdt i sine Nitrocharge 1.0, som det godt kunne tyde på, at han er faldet for. I løbet af sommmeren har han ellers også spillet i bl.a. en Nike Tiempo Legend IV efter at have brudt med Puma, men nu peger pilen direkte mod Adidas nyeste støvlesilo Nitrocharge.

David De Gea (Manchester United) Nike Tiempo Legend IV Hvid/Blå/Neon Uniteds unge stjernefrø på kassen, David De Gea, stod i Community Shield i et par Nike Tiempo Legend IV i Hvid/Blå/Neon, og det var noget nyt for den spanske keeper i den forstand, at han tidligere kun har stået i sorte støvler for United. Sir Alex Ferguson var overbevist om, at målmænd skulle stå i sorte støvler og koncentrere sig om målmandsspillet, men David Moyes virker ikke til at gå helt så meget op i om De Gea har sølv eller sort på fødderne.

Victor Valdes (FC Barcelona) Adidas World Cup Blackout Fra en målmand med i hvidt til en anden helt i sort. Victor Valdes blev for kort tid siden offentliggjort som ny mand i Sells regi, og dermed ophørte hans samarbejde med det brasilianske sportsfirma Penalty, der har leveret Victor Valdes' målmandshandsker og støvler tidligere. Der har været spekuleret i, hvilken støvle Valdes så skulle stå i, men meget peger nu på Adidas World Cup - det helt klassiske valg, når man skal have en solid læderstøvle med jernknopper, og den stjæler i hvert fald ikke opmærksomhed fra målmandsspillet. I hvert fald ikke denne hjemmeblackoutede version.

Steven Gerrard (Liverpool FC) Adidas Predator LZ II Grøn/Gul & Adidas Adipure 11pro Hvid/Guld/Sort Vi skal også lige en tur forbi Steven Gerrard, der har været et af sommerens helt store samtaleemner, da han først blev spottet i et par Nike CTR 360 Maestri III og siden et par Adidas Adipure 11pro. Forklaringen lød på, at den trofaste Predator-spiller Gerrard havde problemer med sine speciallavede Predator, og for at han kunne gøre Liverpools Thailand-tur færdig, så fik han leveret et par Adipure 11 pro. Nu er Liverpool imidlertid hjemvendt fra Thailand og fredag var Gerrard så tilbage i Adidas Predator LZ II i træningen. Hvad der så kan undre er, at han i weekendens kamp mod Celtic stadig havde Adidas Adipure 11pro på fødderne. Måske er han blevet imponeret af Adipures kvaliteter og har svært ved at give slip?

Ricardo Carvalho (AS Monaco) Adidas Predator LZ Gul/Sort Og hvis man har nogle fodboldstøvler, som man er glad for, kan det også være rigtig svært at skifte dem ud - måske endda også unødvendigt. AC Monacos Ricardo Carvalho virker til at være rigtig glad for sine Adidas Predator LZ i Gul/Sort, og det virker ikke til, at den tidligere Chelsea-forsvarer har behov for at skifte til den nyeste version af Predator.

Roberto Soldado (Tottenham FC) Adidas F50 Adizero Blackout Nogle skifter fodboldstøvler, og andre skifter klub. Roberto Soldado har skiftet Valencia ud med det engelske og Tottenham, men han holder stadig fast i sine Adidas F50 Adizero. Til gengæld havde han øjensynligt haft sprittuschen fremme og lavet en hjemmeblackoutet version til sin debut i Tottenham i weekendens kamp mod Espanyol - og det kan ikke have været et helt dårligt valg. I hvert fald scorede Soldado Tottenhams enlige mål i 1-1 kampen. Godt nok var det på straffe, men et mål er et mål.

Christian Benteke (Aston Villa) Nike Hypervenom Phantom Orange/Sort En spiller, der har meget stor erfaring med at finde netmaskerne, er Aston Villas angriber Christian Benteke, og i weekendens kamp mod Malaga viste han sig nok engang fra sin skarpe side. De spanske forsvarer kunne slet ikke klare hans fysik, og i sine Nike Hypervenom Phantom scorede han to mål efter at have spillet i Tiempo Legend IV sidste sæson. Spændende bliver det om Benteke i sine nye Nike Hypervenom også kan gøre livet surt for Arsenal-forsvaret, når Aston Villa på lørdag åbner Premier League-sæsonen på Emirates mod The Gunners.

Marlon Pack (Bristol City) Nike Premier Sort/Hvid & Bily Daniels (Coventry City) Adidas Nitrocharge Sort/Neon/Sølv Det er dog ikke kun i Premier League, at der er fuld gang i fodbolden. I weekenden spillede Bristol City mod Coventry City, og selvom det måske ikke var den kamp, som blev fulgt af flest i denne weekend, så bød kampen alligevel på et par interessante støvlespots. Marlon Pack fra Bristol City havde den nye Nike Premier på fødderne, mens Billy Daniels fra Coventry kæmpede sig igennem kampen i Adidas Nitrocharge 1.0 i den sorte udgave.

Leon Clarke (Coventry City) Nike Mercurial VIII CR7 Interessant var det også at se Leon Clarke med et lidt utraditionelt støvlevalg. Om han gør sig forhåbninger om at blive ligeså god som Cristiano Ronaldo skal stå uvist hen, men han havde i hvert fald Nike Mercurial Vapor VIII CR7 på fødderne. Interessant at se, at ikke alle er gået over til den nye Nike Mercurial Vapor IX eller Nike Hypervenom Phantom.

James McClean (Wigan) Nike Hypervenom Phantom Orange/Sort En lille favorit her i Unisport er James McClean fra Wigan. Og selv om McClean er en god fodboldspiller, er det ikke hans spil, der fangede os først. Den gode James McClean er nemlig kendt for at gå op i, hvilken støvler han klemmer på fødderne, og tidligere har vi set ham i både Nike Mercurial Vapor 15th Anniversary og Vapor III. I weekendens kamp mod Manchester United havde han den nye Nike Hypervenom Phantom på fødderne, og det er jo bestemt heller ikke kedeligt at se på. Hvor længe mon der går før McClean får sig en vild udgave af den støvle?

Jonathan Dos Santos (FC Barcelona) Warrior Skreamer blackout Vi slutter denne omgang støvlespot i Barcelona. Her er Jonathan Dos Santos en af de spillere, som der er store forventninger til i den kommende sæson. Godt nok er han stadig ung, men han har allerede bevist, at han ved, hvordan man behandler en fodbold. Det gør han i sine Warrior Sports Skreamer, som tilmed er en elegant blackoutet version. Dermed har han også valgt side i sommerens store kamp: pang eller farver.

Denne uges støvlespot bød på måske det første kig på en ny Puma-støvle samt en masse blackoutede støvler, og vi glæder os rigtig meget til næste uge, hvor Premier League er blevet skudt i gang og der forhåbentlig er endnu flere spændende spot i vente. Hvad synes du om denne omgang støvlespot? Har du spottet noget, som vi ikke har? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.