Sommeren er godt i gang, og den har budt på et væld af nye og lækre støvlelanceringer, og det efterlader et gennemgående og svært valg: Skal man have de klassiske sorte støvler eller de friske pang-farver? Det hovedpine-fremkaldende valg tager vi et kig nærmere på lige her.

Selvom vi har haft en tør sommer med masser af sol, så har det alligevel regnet med støvlelanceringer, som vi glædeligt har taget imod. Og man må sige, at det har været en sommer fuld af en masse dejlig støvlekærlighed, men selvom vi meget gerne ville, så er det svært at spille med alle støvler på én gang. Engang imellem er man nødt til at vælge side. Om man er en Nitrocharge, Hypervenom, Mercurial eller Evospeed kan måske være til at finde ud af, men det er straks sværere, når beslutningen drejer sig om, hvilken farve ens nyeste guldklump skal have. Men der er råd forude. Vi har analyseret frem og tilbage og fået snævret valget ind til det simple spørgsmål: skal støvlen være sort eller i farver?

Nike Mercurial Vapor IX ACC Sort/Hvid vs. Vapor IX Gul/Orange Lige meget hvilken farve den har, så kan man ikke lade være med at sukke længselsfuldt, når man kigger på Nike Mercurial Vapor IX. Den nyeste model af Nikes letvægtsmodel står elegant på enhver fodboldbane, og selvom støvle-siloen har rundet de 15 år, så er den stadig ligeså frisk, elegant og lynhurtig, som dengang Ronaldo havde et par på fødderne for første gang. Der er ingen tvivl om støvlens kvaliteter, hvor Nike har udviklet støvlen til perfektion med bl.a. det nytænkende All Condition Control. Det giver et godt touch på bolden både på tør og våd bane. Spørgsmålet er så bare, om man skal vælge den elegante og klassiske sorte udgave, eller om man skal gå efter den farvestrålende og opsigtsvækkende orange/gule. Ingen har sagt, at det skulle være let, og herfra er der i hvert fald grobund for det første hovedbrud.

Skal du have Nike Mercurial Vapor IX, så kan du se meget mere lige her:

Nike CTR360 Maestri III Sort/Hvid/Orange vs Maestri III Blå/Neon/Sort Hovedpinen bliver ikke mindre, når det er kontrolstøvlen Nike CTR 360 Maestri III, der skal vurderes. Der er igen tvivl om, at man får en støvle, som er designet til at bevare kontrollen maksimalt i alle spillets facetter, men spørgsmålet er hvilken farve, man skal bevare kontrollen i. Nike har bestemt ikke gjort valget let for en. Først lancerede amerikanerne en flot og strålende farvevariant i blå/neon/sort for derefter at lancere en klassiker i sort/hvid/orange. Begge støvler er friske og nyskabende, og jeg håber, at I har lidt lettere ved at vælge, for her bliver det til mere hovedbrud.

Skal du have Nike CTR 360 Maestri III, så kan du se meget mere lige her:

Nike Hypervenom Sort/Orange vs Hypervenom Orange/Sort Lettere bliver det langt fra, når turen er kommet til at kaste et blik på Nikes nyeste silo den giftige og uforudsigelige Nike Hypervenom. Støvlen blev lanceret i en elegant orange og sort farvevariant, som vi allerede har set på fødderne af Neymar Jr. og Zlatan Ibrahimovic, men for at det ikke skal være for let, så findes støvlen også i en helt enkel udgave i sort og orange. Det gode er, at man får en støvle, der ser lige så lækker ud, som den er at tage på. Det dårlige er, at det kræver sin mand eller kvinde at beslutte sig for hvilken udgave af Hypervenom, man helst vil have på fødderne.

Skal du have Nike Hypervenom, så kan du se meget mere lige her

Nike Tiempo Legend IV Sort/Orange vs Nike Tiempo Legend Hvid/Sort/Neon Den sidste silo, som Nike stolt viser frem i elegante farver er Nike Tiempo Legend IV. En støvle som for alvor har bevist sit værd på fødderne af store stjerner som Andrea Pirlo og Sergio Ramos. Den lækre læderstøvle med det skarpe touch på bolden fås i den klassiske hvid/sort/neon farvevariant og den meget elegante og klassiske sorte og orange. Begge støvler er gennemtestet og udviklet gennem generationer, men hvilken en der er flottest, er stadig et helt åbent spørgsmål, som man nok godt kunne få en stor opgave på universitet til at gå med.

Skal du have Nike Tiempo Legend IV, så kan du se meget mere lige her:

Adidas F50 Adizero Blackout vs. Adizero Messi Edt Det er ikke kun Nike, som med deres Stealth-pack har leveret en omgang klassiske og elegante støvler i sort. Adidas har taget deres letvægter F50 Adizero og dybet den en tur i den sorte spand, og op er kommet en skarp blackoutet støvle. Overfor den enkle farvevariant har vi så Adidas F50 Messi, som har været en tur forbi adskillige farvebøtter, hvilket har givet støvlen de lilla, pink og hvide farver, som vi allerede har set på fødderne af den lille troldmand Lionel Messi.

Skal du have Nike Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her:

Adidas Nitrocharge Sort/Sølvl/Neon vs. Nitrocharge Blå/Gul Adidas' nyeste model Nitrocharge 1.0 fås også i en elegant sort farve til fodboldnostalgikeren, der bare skal have de sorte farver på fødderne. Støvlen, der er målrettet holdets motor, fremstår elegant med en blanding af sort/sølv og neon. Overfor den klassiske udgave af en helt moderne støvle, har vi lanceringsfarven, der er en frisk og skarp farvevariant i den farvestrålende blå farve. Lad os være glade for, at vi har fået to lækre udgaver, men samtidig ærgre os over, det svære valg, der skal træffes, hvis man skal have Nitrocharge på fødderne.

Skal du have Adidas Nitrocharge 1.0, så kan du se meget mere lige her:

Adidas Predator LZ II Grøn/Gul/Sort vs Predator LZ II Hvid/Rød Den ikoniske Predator har alle dage være en støvle, der har tiltrukket sig opmærksom, men i bund og grund, så kan den blot godt lide at kontrollere bolden. Og helst i alle facetter af spillet. Adidas har leveret den nyeste og 13. udgave af Predator med dødbringende zoner, der maksimerer ens greb i bolden og sikrer maksimal kontrol. Det kan i en grøn farvevariant, hvor de sorte og gule farver samtidig springer i øjnene, eller man kan vælge en hvid version, hvor det røde elegant dukker op.

Skal du have Adidas Predator LZ II, så kan du se meget mere lige her:

Puma PowerCat 1 Sort/Gul/Blå vs PowerCat 1 Graphic I Puma må de have stillet sig selv spørgsmålet: Hvilken farve har en rigtig vildkat, og hvordan tager sådan et rovdyr bedst ud? Det har affødt to udgaver af Puma Powercat. Den meget stabile og lækre støvle fås i en klassisk farvevariant i sort, gul og blå og så fås den i en farvevariant, der er så langt fra klassisk som man overhovedet kan komme. Med en graphic-udgave har Puma skabt en vild støvle med et farligt mønster og en skarp pink farve. Spørgsmålet er så om, man vil være et rovdyr i camouflage og på lur, eller et rovdyr som skaber opmærksomhed for hver eneste skridt.

Skal du have Puma Powercat, så kan du se meget mere lige her:

Puma King Lux vs Puma King Hvid/Rød Puma King er en legende i støvleverdenen, og den har eksisteret i et halvt århundrede, hvor den har lagt vægt på de klassiske værdier: godt fit og et godt touch på bolden. Det får man ikke mindst takket være et fundament af lækkert læder, som støvlen altid er blevet bygget op omkring. På den nye Puma King Lux er læderet et særligt blødt kænguruskind, og med en limited edition støvle i blot 999 par på verdensplan, så har man at gøre med en klassiker helt i sort, som ikke kun ser godt ud på banen, men som også klæder enhver støvlesamling. Overfor den har man den lære Puma King i Hvid/Rød, som er frisk og sommerlig, og som vi bl.a. har set på fødderne af Brasilianske Dante. Vi har sagt det før, men der er lige behov for en gentagelse - det er et helt igennem svært valg.

Skal du have Puma King, så kan du se meget mere lige her:

Puma evoSPEED Sort/Neon vs. evoSPEED Hvid/Sølv Den sidste støvle som vi kaster et blik på i denne omgang, bliver den elegante og lynhurtige Evospeed, som er Pumas bud på en letvægtsstøvle. Støvlen fås både med syntetisk overdel og med læderoverdel, og den er samtidig at finde i to farvevarianter, som har hver sine kvaliteter. På den ene side har vi den klassiske sorte og neon variant, som nok vil tiltale de spillere, der foretrækker en sort og klassisk støvle. På den anden side har man støvlen i hvid og sølv, som mere er til spilleren med det farverige spil, og som også skal have en farverig støvle at vise frem. Lige meget hvilken støvle man ender med at foretrække, så hviler der et vist forventningspres på en, da støvlen bliver brugt af Sergio Aguero og Radamel Falcao.

Skal du have Puma Evospeed, så kan du se meget mere lige her:

Vi har efterhånden været en hurtig smuttur omkring de forskellige farvevarianter af de nyeste støvler fra Nike, Adidas og Puma, og den stærkeste konklusion der står tilbage må være denne: Det er umådelig svært at vælge, når man på den ene side har lækre og elegante sorte støvler og på den anden side har farverige, klassiske og friske farvervarianter. Hvilken støvle er din favorit? Og er du mest til sorte støvler, eller må der gerne være farver på? Som altid hører vi meget gerne dine kommetarer her, på Facebook og på Twitter.