En solrig søndag lidt uden for Amsterdam samlede Nike 100 unge fodboldspillere til The Chance, hvor 3 af de dygtigste ville blive udvalgt til Nike Academy og blive givet den ultimative chance for at vise talentet frem. Vi udvalgte to danske deltagere, og drog til Amsterdam. Hvordan det gik, kan du se her…

Nike The Chance er muligheden for unge, endnu ikke opdagede fodboldspillere til at vise sine talenter frem og få muligheden for at blive en del af The Nike Academy og for alvor sætte gang i karrieren.

Efter at have modtaget et overvældende antal ansøgning om at blive de danske repræsentanter til The Chance, udvalgte vi i Unisport to spillere, som skulle forsvare den danske ære i Amsterdam.

Her drog vi med Patrick Oppong og Robin Veljanoski til KNVB Park, der ligger lidt uden for Amsterdam, hvor Nike havde samlet nogle af det hollandske fodboldforbunds dygtigste trænere. Samtidig var folkene bag Nike Academy til stede, og det handlede derfor om at vise de bedste sider af sin fodboldkunnen allerede fra start af.

Dagen startede med en Nike SPARQ-test, som benyttes både på Nike Academy og i en række store engelske klubber. SPARQ-testen er en fysisk test, som hjælper med at analysere spillernes fysiske egenskaber med løb, smidighed og springkraft - og naturligvis den frygtede bib-test.

Herefter stod den på tekniske øvelser, hvor spillerne på små områder skulle drible, spille småspil og sparke på mål. Sidenhen blev der spillet 7-mod-7 og slutteligt 11-mod-11, hvor spillerne for alvor blev sat på prøve blandt de mange dygtige spillere.

Gennem hele dagen blev spillerne coachet og vejledt af de dygtige trænere, og selveste Patrick Kluivert dukkede også op for at give et par gode råd med på vejen.

Efter en lang og spændende dag satte KVNB- og Nike Academy-trænerne sig ned og diskuterede de mange dygtige spillere. Både Robin og Patrick var med i den sidste kamp - men blev desværre ikke udvalgt til akademiet. Begge fortsætter dog ufortrødent mod målet om at blive professionelle fodboldspillere.

Med tre dygtige spillere udvalgt til The Nike Academy sluttede en god dag i Holland - og rejsen mod stjernerne begyndte for de nye Academy-spillere.

Hvad synes du om Nike The Chance - og hvor langt ville du gå for at få muligheden for at vise dit talent frem for en stor, engelsk eller europæisk klub? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder billedet.