Siden 2001/2001-sæsonen har Nike stået for at levere kampbolde til Premier League og foruden den bedste engelske division, står amerikanerne også for at levere kampbolde til Serie A og La Liga. Nu er de så klar med den bold, der skal benyttes i 2013/2014-sæsonen og den går under navnet INCYTE og den kan du blive klogere på her.

Vi har de seneste to år snakket om bolde som Seitiro og Maxim og vi glæder os årligt lige så meget til at høre det altid klingende navn, som vi glæder os til at se og prøve bolden. I år hedder den som nævnte Nike Incyte og igen, igen er amerikanerne ikke blege for at kalde den for verdens bedste fodbold. Når Jakob tidligere har testet den, har han også haft svært ved at argumentere for det modsatte, men hvad er det, der gør den så god? Og hvordan har Nike formået at forbedre den?

Som med så meget andet Nike producerer, starter det hele med designen, der på INCYTE ikke blot tjener et æstetisk formål. Det er nemlig et teknologisk tiltag for sig, da de grafiske detaljer og iøjnefaldende farver har til opgave at stimulere dit perifere syn. Det vil med andre ord sige, at du bør spotte bolden ude af øjenkrogen og få lettere ved at fornemme og opsnappe den chancegivende aflevering.

Det yderste lag på bolden er lavet af et materiale, der hedder polyethylen, der ophober energi ved kontakt og frigiver det, når bolden slipper støvlen, hvilket giver dine skud ekstra kraft. Derudover er de geometriske paneler designet sådan, at trykket på bolden fordeles jævnt og det gør derfor Nike Incyte en af de mest pålidelige bolde på markedet, da du får et ensartet træf på bolden, uanset hvor du rammer den.

Nike Incyte vil blive brugt i nogle af verdens allerstørste fodboldligaer og det tæller som sædvanlig Premier League, La Liga og Serie A. Derudover kan du også spotte den i den tyrkiske liga og hver især har de forskellige ligaer fået sig en bold med eksklusivt design og logo. Derudover lander den også i en 'standard-version', om man vil, der er neutral på design og som ikke har relation til nogle af de førnævnte ligaer.

Vi starter på at kigge på bolden til Premier League, der fra den kommende sæson skal være bolden, der kanoneres op i det lange hjørne. Det grafiske har naturligvis fået sig en opdatering i forhold til MAXIM, hvilket går igen på alle boldene. Det er derfor farverne, der adskiller dem og hvor de på standard-versionen er røde, så er de på Premier League-bolden lilla. Frækt.

På Serie A-bolden har der været tradition for at gøre brug af farverne fra det italienske flag på bolden, men det er ikke tilfældet i år. Her spænder nuancerne i stedet fra det kongeblå til den helt mørke navy og når man gør brug af de farver, er det meget svært at gøre noget forkert. Det gør Nike heller ikke her og helt i tråd med den italienske sans for stil og design, så sidder den lige i skabet, men vi tænker nu alligevel, at den røde standard-version af INCYTE, er lidt mere italiensk i udtrykket. Eller er det bare os?

Den sidste bold vi skal kigge på nu her, er bolden til La Liga og den skal vi ellers lige love for, tager sig skarp ud. Den placerer sig designmæssigt mellem Premier League og Serie A og har fået sine grafiske elementer udført i en turkis nuance, der gradvist fader ind i det sorte. På samme måde som de førnævnte bolde, så fanger farverne nemt øjet og vi er derfor ikke i tvivl om, at Nikes iøjenfaldende design virker efter hensigten.

Du kan allerede nu forudbestillede Nike Incyte lige her med en forventet levering i starten af juli - kun 999 kr.

Der går ikke så pokkers længe, før vi får set Nike Incyte i aktion i England, Spanien og Italien, men hvilken ser du mest frem til at se? Hvilken skal du gøre plads til i samlingen? Del din mening i kommentarfeltet herunder eller gør det på vores Twitter og Facebook.