"Ved hver mulighed, ville jeg spille fodbold"

17.08.2018

Skrevet af Claus

Har du nogensinde undret dig over hvordan verdensklasse midtbanespillere får spillet til at se så nemt ud? For mig, er det de små ting, der ofte går ubemærket hen, som adskiller gode midtbanespillere fra de helt specielle. Vi postede for nyligt en video hvor Ilkay Gündogan gav os nogle tips til at blive en bedre midtbanespiller, hvilket inspirerede mig til at gå i dybden med det og give jer mine top 4 tips til at blive en bedre midtbanespiller.

Jeg er godt klar over, at "Løvernes Konge" blev udgivet for 24 år siden, men der er alligevel én linje fra den film, som har fulgt med mig på fodboldbanen - "Jeg er omgivet af idioter". Hvis du også er central midtbane, så tror jeg du kan forstå hvor jeg kommer fra? De siger at en fodboldkamp oftest bliver vundet på midtbanen, og i denne blog vil jeg forsøge at give dig nogle tips til hvordan du kan få spillet til at se lidt lettere ud, og også til at vinde kampen på midtbanen Lyder det godt? Læs videre for at finde ud af mere!


Trin 1 - Tekniske færdigheder (Kontrol, Første Berøring og Afleveringer)

Min træner fortalte is altid, at tabe bolden er det værste du kan gøre på en fodboldbane. "Behandl den som du elsker den, se efter den og den vil se efter dig." Indrømmet, det er en underlig ting at sige til en 8-årig knægt der bare har lyst til at rende rundt og sparke til en bold, men det giver perfekt mening. Den bedste måde til ikke at miste bolden er ved at forbedre dine tekniske færdigheder. Lav øvelser der er designet til atforbedre din første berøring og dine afleveringer. Din første berøring skal få bolden omkring en meter fra dig og ikke for tæt på de andre spillere. Det vil give dig tid til, at se op og vælge en aflevering til en af dine holdkammerater.


Trin 2 - Mentalitet

Dette er ved at blive et tema i mine blogs, men det er fordi det er så vigtigt. God mental forberedelse vil give dig mulighed for, at gå på banen og fokusere på intet anden end det DU skal gøre. Dit job er, at dominere på midtbanen og du er klar på at kæmpe for det, hvis det er nødvendigt. At spille overfor en spiller der har nogle højere tekniske færdigheder end dig kan være demoraliserende, men som jeg har sagt før - "Hårdt arbejde, slår talent, når talent ikke arbejder hårdt".


Trin 3 - Opmærksomhed

I min optik er en af de vigtigste færdigheder du kan beside, som midtbanespiller er, at være opmærksom på hvad der sker omkring dig og hvor dine holdkammerater er. De bedste spillere er dem der tænker hurtigst, og hvilken bedre måde at demonstrere det ved, at vide nøjagtig hvad du skal gøre med bolden, selv inden du har modtaget afleveringen? Se dig omkring hele tiden, selv når du ikke har bolden. Paul Scholes var en mester til dette og fik det til at se simpelt ud.


Trin 4 - Skab plads

Alle de bedste spillere ser altid ud til at skabe sig selv plads - hvorfor kæmpe med din modstander når du kan udtænke dem? Der er plads som kan udnyttes mellem forsvars- og midtbanekæderne, og alt du skal gøre er at finde dem og søge derhen. Det betyder masser af bevægelse for at placere dig mellem modstanderens spiller for at skabe en fri afleveringsmulighed, der kan være en udvej når dit hold er under pres. Når afleveringen er lagt, kan du bevæge dig imod bolden og bruge din krop til at dække bolden. Du kan bruge de færdigheder jeg har nævnt ovenfor til at kontrollere bolden, afskærme din modstander, være opmærksom på hvor dine medspillere er og spille bolden. Det vil holde angrebet kørende ind på den sidste tredjedel af banen. Personligt synes jeg Kevin De Bruyne er et godt eksempel på en midtbanespiller, som er god til at finde pladsen og udnytte den.


Det var 4 trin til hvordan man kan blive en bedre midtbanespiller. Jeg håber du kan bruge nogle af idéerne jeg har nævnt til at hjælpe dig med at blive endnu bedre!

Nedenfor kan du se videoen jeg nævnte om hvordan du bliver en bedre midtbanespiller med Ilkay Gündogan. God fornøjelse!


Hold øje med flere med flere blogs om hvordan du kan forbedre dit spil de kommende uger for endnu mere fanstastisk #Unisportlife indhold.