Adidas F50 Adizero kører på fjerde generation og den har vist sig at være lige så populær som sine forgængere. Yderligere har støvlen haft succes med at lande i adskille farvevarianter, der hver især har deres særskilte charme. Nu lander den så i en Sort/Rød farvevariant, som vi er sikker på, vil gå rent ind.

Letvægtsstøvler er blandt de mest eftertragtede på markedet og helt oppe i toppen af den strid finder vi Adidas F50 Adizero. Tilbage i Februar 2009 ændrede Adidas vores opfattelse omkring fodboldstøvler og diskede op med den første generation af F50 Adizero. Nu er vi nået til den fjerde i rækken og den er stadig lige så imponerende. Naturligvis præsenterer den sig i to alternativer; én med overdel af læder og én med overdel af mikrofiber, der hver især holder ekstremt højt niveau.

Du kan allerede nu forudbestille Adidas F50 Adizero Sort/Rød med en forventet levering i midten af juni.

Når det kommer til letvægtsstøvler, er Adidas F50 Adizero målestokken på markedet, da mærket med de tre striber flere gange har nedbrudt grænser, der syntes umulige at nedbryde. Mikrofibermodellen vejer forbløffende 165 gram og dens læderklædte navnebror sætter ligeledes barren højt, da den vejer beskedne 203 gram; i læder!

Det lyder næsten for godt, at Adidas har kombineret det lækre touch og den høje komfort fra læder med den lave vægt i én støvle, men det er nu trods alt opskriften Adidas F50 Adizero. Vægten er faktisk steget marginalt på den fjerde generation, men det skyldes, at der nu er brugt mere af det lækre GOLEO kalveskind på overdelen. Dette sikrer et komfortabelt og personligt fit samt et naturligt og blødt touch på bolden.

På mikrofibermodellen er fokus på rendyrket speed til 'Fartdæmonen' og det inkluderer blandt andre Gareth Bale. 165 gram spinkle gram, der opnås af flere ting. Overdelen er lavet af materialet AdiLite Twin og kaldes Sprintskin II. Det er blot 1,5 mm tykt og vejer derfor meget lidt; derudover er der så tæt kontakt med bolden, at du kan forvente et milimeterpræcist og skarpt touch.

På indersiden af støvlen forstærkes mikrofiber-materialet af de såkaldte TPU Support Bands, der fungerer som et skelet for støvlen og leverer en såkaldt lockdown-effekt. Dette sikrer stabilitet og støtte for foden, når der skal vendes og drejes. Ydermere er Sprintweb-konstruktionen lavet om og det bånd, der løb over midterfoden er nu væk at give en overdelen en mere smidig og naturlig bevægelse.

Begge støvler hviler på den velkendte Sprintframe-ydersål, der om noget kendetegner Adidas' støvler. Ydersålen er enormt spændstig og fleksibel og tilføjer derfor til et eksplosivt afsæt. Stabiliteten er der dog ikke gået på kompromis med og selvom den kun er 1mm tyk visse steder, formår den at optage de slag og stød, der kommer fra jorden.

I ydersålen er der også gjort plads til den revolutionerende miCoach-chip, så nu kan de bevise, hvor hurtig du er. Når chippen aktiveres kan den måle og analysere dine løb i den aktive periode. Du kan efterfølgende tilslutte den til din iPhone, iPad eller PC og så kan du aflæse din tophastighed, gennemsnitfars, antal sprinter og meget mere.

Knopsystemet er skræddersyet til speed. Det hedder Traxion 2.0 og baserer sig på de triangulære knopper, som griber utroligt godt fat i banen. Der er placeret meget strategisk og tjener hver især et specifikt formål, hvad end det er acceleration, nedbremsning eller retningsskift.

Du kan allerede nu forudbestille Adidas F50 Adizero Sort/Rød med en forventet levering i midten af juni.

Et par nye støvler til at byde sommeren velkommen; ikke helt tosset, vel? Hvad siger du til den nye farvevariant? Lad os høre hvad synes om den i kommentarfeltet herunder og deltag i debatten på Twitter og Facebook.