Champions League-finalen er i sig selv en helt særlig begivenhed, men i år har turneringen til og med 50-års jubilæum. Det har Adidas ikke været sene til at honorere og vanen tro er det de tyske specialister, der leverer de officielle bolde til turneringen og nu er de så klar med den bold, der skal bruges i finalen på Wembley d. 25 maj.

Adidas sidder ganske solidt på de store turneringer, når det kommer til at sponsorere kampbolde, da de både leverer til Champions League, Europa League, Verdensmesterskaberne, Europamesterskaberne og så ellers derud af. Champions League (også kaldet Europa Cup'en inden 1992) kan i år fejre 50 års jubilæum, og det er ikke gået forbi designteamet, der står bag den helt nye finalebold.

Bolden er i og for sig den samme, som den der blev brugt i gruppespillet og den der skal bruges til de indledende finaler, men designet har fået noget af en opdatering. De ikoniske stjerner har vanen tro indtaget deres plads, men farverne og detaljerne har i særdeles ændret sig.

Har den nye Champions League Finalebold fanget din interesse? Så kan du forudbestille den lige her med en forventet levering i starten af februar - kun 999 kr.

Når man først kaster blikket på den nye Adidas Champions League Finale, er der ingen tvivl om, hvilken rolle den kommer til at spille. Samtlige detaler peger på dens involvering i den finalekamp, der skal spilles på Wembley d. 25 maj. Årstallene i hver deres repræsenterer naturligvis den periode, i hvilken vi har nydt godt af Champions League årligt. Det er nok de færreste, der husker den første turnering fra 1963, men det er dog sikkert, at europæisk topfodbold har ændret sig markant siden.

Champions League Finale-bolden deler de samme tekniske egenskaber som den bold, der bruges lige nu i turneringen. Det betyder, at den er Thermobonded - 'termisk sammensat', hvilket betyder, at panelerne i bolden er varmet sammen. Det gør, at den ikke optager nær så meget vand som en bold, der er syet sammen på klassisk vis. Derudover holder bolden bedre sin runde form, der alle vil være en markant fordel.

Adidas har i deres lancering af den nye Finale-bold lagt op til, at den ikke blot skal bruges i finalen d. 25 maj på Wembley, men ligeledes i de indledende finaler. Det skulle være endnu en måde for Adidas at vise sin hyldest til turneringen og vi kan derfor se frem til at den flotte bold i aktion om blot et par uger, når 1/8-delsfinalerne sparkes igang.

Du kan allerede forudbestille Adidas Champions League Finale-bolden her med en forventet levering i starten af februar - kun 999 kr.

Den nye Adidas Champions League Finale-bold har alt fra innovation til udseende med sig og opfylder dermed samtlige krav og lidt til for at kunne kalde sig officiel kampbold til dens største turnering i verden for klubhold. Hvad synes du om den? Glæder du dig til at se den i aktion? Del din kommentar i boksen herunder.