Africa Nations Cup har alle dage været et mekka for støvlespots og da turneringen i disse dage afvikles i Sydafrika, var det naturligvis oplagt at scanne de mange kampe for spændende spots. Igen leveres varen og det var med alt fra takedown-modeller, diamant-udsmykkede støvler og rigtig meget andet godt.

Alvaro Pereira (Inter Milan) - Nike Mercurial Vapor VIII ACC Turkis/Orange Blackout Vi får lige overstået det eneste støvlespot, som ikke har noget med AFC at gøre. Intet desto mindre skulle du ikke snydes for den største mishandling af et par Vapor VIII ACC Turkis/Orange, vi nogensinde har set. Pereira tog den ellers fede støvle og har så blackoutet den uden den store succes og for at sætte prikken over i'et har han udskiftet snørrebåndene med et par helt pink. Hvad lyder din dom over støvlen?

Ronny Souto (Kap Verde) - Adidas Adipure 11Pro Blackout Det er nok de færreste, der har hørt om herren her, men han formåede intet desto mindre at gøre sig selv rigtig positivt bemærket for sit støvlevalg. Et par klassiske Adidas Adipure 11Pro Blackout, der i forvejen er ganske stilrene i udtrykket. Det skal dog ikke tage noget af glansen af et par helt blackoutede støvler, der alle dage vil høste misundelige blikker herfra.

Didier Drogba (Elfenbenskysten) - Nike Mercurial Vapor IX Guld/Orange Den tidligere Chelsea-spiller har været Mercurial-kollektionen tro igennem sin karriere og det synes også underligt at forestille ham uden et par af Nikes letvægtere på fødderne. Drogba spiller som den eneste til ACN i Vapor IX Guld/Orange og den står da også usandsynligt skarp til Elfenbenskystens hjemmebanesæt.

Gervinho (Elfenbenskysten) - Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn Elefanterne har et på papiret meget, meget stærkt hold og er især godt besat af Premier League-stjerner. Foruden Manchester Citys Yaya og Kolo Toure har man også Arsenals Gervinho, der også har fået fingrene i de nye Vapor IX. Til trods for en i forvejen iøjnefaldende farvevariant, har ivorianeren peppet sit par yderligere op med et par helt neon-farvede snørrebånd, der lige giver den en ekstra dimension. Thumbs up herfra, men hvad lyder din dom?

Alaixys Romao (Togo) - Adidas Predator LZ SL Sort/Rød/Neon Se, det er et spot, men ikke ser alt for ofte og netop derfor skal det hyldes yderligere. Alle professionelle på kontrakt hos Adidas er blevet smidt i den almindelige Adidas Predator LZ og derfor er det kun spillere, der ikke har en støvlekontrakt, der kan trække i Predator LZ SL. Det har Alaixys Romao valgt at gøre og det kan vi kun bifalde - den ser jo usandsynligt skarp ud på banen.

Ahmed Saladin Said (Etiopien) - Nike Mercurial Vapor VII CR Sølv/Sort/Pink Der render en del spillere rundt til Africa Nations Cup uden støvlekontrakter og det er altid spændende at se, hvad deres respektive valg falder på. For etiopiske Saladin Said er det valg faldet på et par Nike Mercurial Vapor IV CR Sølv/Sort/Pink, der oprindeligt kun var tiltænkt Cristiano Ronaldo. Det assymetriske design har dog høstet sine tilhængere, som ovenstående viser det.

Asrat Megersa (Etiopien) - Nike Mercurial Vapor VI Lime/Grøn Det er et tag-selv-bord for støvlespots og man kan ikke andet end at lade sig begejstre, når man ser en 3 generationer gammel Nike Mercurial Vapor VI. Det var den sidste i Mercurial-kollekionen, der kunne prale af et lace-cover, der fik en meget blandet modtagelse. Hvad synes du om det? Var det godt eller noget værre rod?

Bune Abebaw Butako (Etiopien) - Nike Mercurial Vapor VII Safari Sort/Neon Man fristes til at tro, at det etiopiske landshold køber deres støvler sammen, eller også er de bare svært begejstrede for tidligere Vapor-modeller. Butakos valg her er dog en af vores personlige favoritter; et par Nike Mercurial Vapor VII Safari Sort/Neon, som kun Cristiano Ronaldo spillede i. Har man sådan et par, så kan det godt forstås, at man holder fast i dem.

Kassali Daouda (Niger) - Adidas Adipure 11Nove Blå/Rød Det sker fra tid til anden, at vi fanger en professionel spiller i en takedown-model og under den kategori hører Nigers målmand. I stedet for at investere i et par Adidas Adipure 11Pro har Kassali Daouda holdt sig til den billigste takedown-model, 11Nova. Overdelen er stadig af læder, men herefter ophører lighederne med storebror.

Serge Gakpé (Togo) - Nike Mercurial Vapor VIII Grøn/Rød Custom Kan du huske Pierre-Emerick Aubameyang fra Saint-Etienne, der fik sine Vapor VIII dækket i swarovski-krystaller? Det her må være hans bedste ven. Enten det, eller også har de fælles kontakter i smykkeverdenen, da Serge Gakpé i stil med førnævnte også har fået udsmykket sine i forvejen unikke Vapor VIII med en form for ædelsten. Der er fuld fart over feltet og vi er i tvivl om, hvor vidt vi skal bifalde eller grine. Hvad mener du?

Vi er sikre på, at Africa Nations Cup kan levere flere gode støvlespots, det er bare om at holde øjnene åbne. Har du spottet noget, som vi ikke har? Har du et favoritspot iblandt de ovenstående? Del din kommentar i boksen herunder.