I kølvandet på den officielle lancering sidste uge har Nike Mercurial Vapor IX domineret fodboldbanerne Europa over på nogle af spillets hurtigste som Cristiano Ronaldo, Theo Walcott og Mario Götze. Vapor IX er kommet i både Lilla/Grøn og Guld/Orange, og begge farver har givet et slående visuelt udtryk på banen.

Det er dog ikke kun i Europa, at Vapor IX har fået sin imponerende debut - for også i Afrika, hvor African Nations Cup netop nu spilles, ser man meget til den nye Vapor.

I dag startede turneringen for Didier Drogba, da Elfenbenskysten slog Togo med 2-1 efter en sen scoring af Gervinho. Her gav Drogba debut til sine nye Orange/Guld Vapor IX, som han vil være den eneste afrikanske spiller, der benytter under African Nations Cup.

Drogba har vundet et hav af titler med Chelsea, og derfor håber han at kunne tilføje ACN-trofæet til sin imponerende samling. “Det ville betyde en masse for Elfenbenskysten at vinde turneringen i år, for holdet har været sammen i næsten 10 år og gennemgået svære øjeblikke sammen. Jeg tror at det ville være det bedste øjeblik for vores land at vinde - så vi kan se frem, glemme fortidens kampe og forene landet,” siger Drogba om turneringen.

Drogba markerer højdepunktet af sin karriere ved at spille i den for ham eksklusive Guld/Orange støvle, som han har fået lavet specielt efter sine fødder. Om Vapor IX siger ivorianeren, at

“For en angriber er speed alfa og omega. Hvor hurtigt du kan løbe, hvor hurtig du er med bolden og hvor hurtig du tager beslutninger - alt handler om fart,” fortæller Drogba, og fortsætter;

“Det handler alt sammen om fart. Jeg har båret Mercurial i mange år, og du kan både se og føle udviklingen. Med den nye Vapor IX får du både et bedre greb i banen og kan ændre retning hurtigt.”

Didier Drogba har fået specialdesignet sine Vapor IX til at passe til sine fødder - og således er støvlerne blevet håndlavet på Nikes fabrik i Montebelluna i Italien. Her blev Drogbas støvler samlet efter nøje instruktioner, inden de blev sendt til angriberen.

Interessant er det at se, at Drogba får lavet støvlen med Nikes G69-læst, hvilket afviger fra den normale V12-læst, som støvlen laves med - og Drogba får således bl.a. mere rum i snuden. Egentlig var Guld/Orange fortrinsvis til Nikes unge talenter, men Drogba har altså også fået lov at spille i støvlen.

Der er ingen tvivl om, at den Guld/Orange Vapor IX vil skille sig ud på de afrikanske baner, og med Drogba fast besluttet på at vinde African Nations Cup glæder vi os til at se, hvad han kan udrette i Vapor IX.

Hvad synes du om Didier Drogbas nye støvler, og er det et godt træk af Nike kun at give farven til ham? Del meget gerne din mening med os herunder.