Knapt er vi blevet vant til at kalde det for år 2013 og så står vi klar med årets første omgang støvlespots. Midt i det travle, engelske juleprogram har vi fundet en række rigtig spændende spots, der blandt andet inkluderer de helt nye farvevarianter fra Nike. Det krydrer vi naturligvis med spændende blackouts og meget andet.

Theo Walcott (Arsenal) - Nike Mercurial Vapor VIII ACC Turkis/Orange Den lynhurtige kant, der ser sig selv som spidsangriber, har i december måned givet sin manager, Arsene Wenger, rigeligt at tænke på. Her har han nemlig fået chancen på toppen, en plads der eftersigende skulle være ganske afgørende i de nuværende kontrakforhandlinger, og den chance må han siges at have grebet. Han har banket mål ind på stribe og kvitterede blandt andet med et hattrick mod Newcastle, hvilket var nok til at sikre ham prisen som "Månedens Spiller i Premier League". Det gjorde han i sine Nike Mercurial Vapor VIII ACC Turkis/Orange og slår dermed fast, at vi ikke kommer til at se ham i Nike GS2.

Jack Wilshere (Arsenal) & Morgen Schneiderlin (Southampton)- Nike CTR360 Maestri III ACC Orange/Sort Senest var The Gunners i aktion mod ét af bundholdene fra Premier League, nemlig Southampton. De rødklædte fra St. Mary's lagde sig dog ikke ned uden kamp og fortjente faktisk sejren over Arsenal, da de fejlagtigt fik et mål underkendt for offside. Kampen endte 1-1, men med resultatet ude af vejen kan vi rette vores fokus mod et par spots. Jack Wilshere & Morgan Schneiderlin brugte nemlig kampen til at debutere deres nye Nike CTR360 Maestri III ACC Orange/Sort, der virkelig tilkalder sig opmærksomhed på banen.

Christian Benteke (Aston Villa) - Nike Tiempo Legend IV ACC Sort/Neon The Villans unge hold har lignet et mandskab i frit fald over julen, men én mand har nægtet at lægge sig ned - og det er uanset hvilket forsvar han stod overfor. Senest har han voldt Daniel Agger og Liverpool enorme problemer, ligesom han viste sig at være en pine for Michael Laudrups Swansea. I sidstnævnte kamp gjorde han sig også fortjent til en plads i vores støvlespots, da han sportede de helt nye Nike Tiempo Legend IV ACC Sort/Neon og det var endda med mål til følge.

Michu Pérez Cuesta (Swansea) - Adidas Adipure 11Pro Hvid/Rød/Sort Michael Laudrups fantastisk indkøb var tilbage efter en kamp ude grundet karantæne og selvom han ikke fandt vej til netmaskerne mod Aston Villa, bed vi mærke i hans støvlevalg. Det var ikke overraskende et par Adidas Adipure 11Pro Hvid/Rød/Sort, men hvad der gør det interessant er, at spanieren nu har spillet i hver og én farvevariant af støvlen. Noget som øvrige Adipure-profiler (vi nævner ingen navne Host Schweinsteiger Host) har haft noget svært ved at gøre efter.

Shinji Kagawa (Manchester United) - Adidas F50 Adizero Custom & Adidas F50 Adizero Gul/Sort Den lille japaner gjorde et længeventet comeback for sit hold, da han var i startopstillingen mod West Bromwich. Ved den lejlighed spottede de fleste nok hans ret specielle støvler, som viste sig at være et par Adidas F50 Adizero af den forrige generation, som han selv har designet sammen med Adidas - noget du kan læse mere om her. Kampen derefter blev Kagawa igen smidt for løverne, men denne gang var det med den nye Adidas F50 Adidas Gul/Sort på fødderne.

Giorgios Karagounis (Fulham) - Nike Mercurial Vapor VIII Clash Hvid/Rød London-klubbens nyindkøbte angriber forbløffede tidligere, da han viste sig frem i et par Nike GS2 ACC Hvid/Sort, men de dage synes nu at være talte. Karagounis har i de seneste to kampe fuldbyrdet et skifte tilbage til hans Nike Mercurial Vapor VIII Clash Hvid/Rød og hvad der beror på det skifte, er ikke til at sige. Han spillede tidligere i 2012 i Adidas Predator LZ, men det ser øjensynligt ud til at være skiftet til amerikanske Nike, om end han er det par farvevarianter bagud.

Javier Hernandez (Manchester United) - Nike Tiempo Legend IV Hvid/Grøn Vi fristes til at sige, at man efterhånden ikke kan stave til ovenstående mexicaner uden at skrive "mål". Hver gang han spiller, så scorer han. Nok endnu en gang var "Chicharito" på pletten, da han garnede to gange mod bundholder fra Wigan og det synes umuligt at undlade sammenligninger med "The Baby-Faced Assasin", Ole Gunnar Solskjaer. De Røde Djævles nr. 14 holder stædigt fast i sine Nike Tiempo Legend IV Hvid/Grøn og det bebrejder vi ham ikke - der er jo mål i dem.

Maynor Figueroa (Wigan) - Nike CTR360 Maestri II Hvid/Lilla/Sort På den anden side af lussingen spillede Wigans honduranske forsvarsspiller faktisk en glimrende fodboldkamp. Han har tidligere vist, at han har en ganske veludviklet støvlegarderobe, hvor vi har spottet ham i alt fra Adidas F50 Adizero til Nike T90 Laser III. Samlingen stopper dog ikke her, da han mod Manchester United troppede op i et par Nike CTR360 Maestri II Hvid/Lilla/Sort. Hvad bliver det næste mon?

Matt Jarvis (West Ham) & Elliot Bennett (Norwich) - Nike Tiempo Legend IV ACC Sort/Neon Vi fangede også et dobbeltspot i kampen mellem West Ham og Norwich, hvor den nye Nike Tiempo Legend IV ACC Sort/Neon fik lov at vise sig frem. Det var på henholdsvis Matt Jarvis fra West Ham og Elliot Bennett fra Norwich, der hver især viste sig frem i den nyeste farvevariant. Det betyder imidlertid også, at vi endnu ikke har set nogle professionelle spillere i den anden farvevariant, nemlig Hvid/Sort/Orange. Tror du, at vi kommer til at se den på fødderne af en stjerne eller to?

Stephane M'Bia (QPR) - Nike Mercurial Vapor VIII Mango & Clash Hvid/Rød Er der et hold, der har haft det svært i indeværende sæson, må det være Queens Park Rangers. London-holdet har købt stort ind og store stjerner som Granero og Julio Cesar er blandt andet trådt til. Lige lidt har det hjulpet og mandskabet med hjemmebane på Loftus Road er fortsat den absolutte bundprop i Premier League. De skal dog ikke snydes for et støvlespot og det stod M'Bia for og det var med manér. I pausen skiftede han sine Nike Mercurial Vapor VIII Mango ud til fordel for et par marginalt nyere Vapor VIII Clash Hvid/Rød.

Michael Dawson & Gylfi Sigurdsson (Tottenham) - Under Armour Hydrastrike Pro II & Nike CTR360 Maestri III ACC Orange/Sort André Villas-Boas' mandskab ligner efterhånden en værdig kandidat til næste års omgang Champions League. Spurs er kommet ind i en rigtig godt stime med flotte sejre og seneste fejede de Reading af banen med cifrene 3-1 og i den kamp scorede Michael Dawson noget uvant. Det gjorde han med et par sprøde Under Armour Hydrastrike Pro II på fødderne og det fejrede han med holdkammeraten Gylfi Sigurdsson, der viste sig frem i den nye Nike CTR360 Maestri III ACC Orange/Sort.

Jonny Evans (Manchester United) - Nike T90 Laser IV ACC Neon/Sort Vi fik også vist den nye farvevariant af Nike T90 Laser IV ACC Neon/Sort frem og det stod De Røde Djævles forsvar for. Rio Ferdinand og Jonny Evans spillede begge i støvler og blev senere i kampen gjort selskab af Chris Smalling. Det er blot den ene af to farvevarianter til T90 Laser IV og det bliver spændende at se om nogle af de andre proffer, vil foretrække den anden variant, der derudover også har en overdel af Kanga-Lite frem for mikrofiber.

David James (Bournemouth) - Umbro SX Valor Sort/Hvid Når vi dykker lidt længere ned i de engelske rækker, så er der næsten garanti for et spot eller to af allerhøjeste karakter. Vi spottede da også den tidligere topmålmand David James i et sjældent valg. Englænderen, der har en fortid i både Portsmouth, Aston Villa og Liverpool havde fundet en ægte klassiker frem i skikkelse af Umbro SX Valor i en Sort/Hvid farvevariant. Den vækker for alvor minder og vi husker især spillere some John Terry i støvlen, så det valg skal Hr. James naturligvis have ros for.

Charlie Daniels (Bournemouth) - Nike Mercurial Vapor VIII Custom Sort/Orange Nok endnu et spot fra de lavere engelske rækker og det var endda på fødderne af førnævnte James' holdkammerater. Charlie Daniels har nemlig været forbi NikeID og designe sit eget par Nike Mercurial Vapor VIII i en fræk Sort/Orange farvevariant. En superfed kombination, der sender tankerne tilbage til den populære Nike Mercurial Vapor Superfly II Sort/Orange/Sølv, som blandt andre Didier Drogba holdt fast i over en længere periode.

Zlatan Ibrahimovic (PSG) - Nike Mercurial Vapor IX Blackout Hov, hov, hov! Hvad var nu det? Med rygterne om en ny generation af Nikes Mercurial-kollektion på sit højeste, gyder den svenske superstjerne yderligere brænde på bålet. Han træner i disse dage nemlig i et par blackoutede støvler, som vi på overdelen kan bedømme til ikke at være et par Vapor VIII. Det kunne meget vel være et par Nike Mercurial Vapor IX, som vi ser utrolig meget frem til at se blive offentliggjort. Hvad har du af forventninger til den nye støvle?

Lucas Moura (PSG) - Adidas F50 Adizero Gul/Sort Den økonomisk velstående klub har hentet den ene verdensstjerne efter den anden og nu har nok endnu en ladet sig indlemme i truppen. Det er den svært eftertragtede brasilianer Lucas, der fra i går af kan kalde sig PSG-spiller. Han lagde fra land i den nye generation af Adidas F50 Adizero og det bliver spændende om han kan udfolde sit talent i den kommende forårssæson.

Vi nåede vidt omkring i denne uge og har indfanget en stor portion støvlespots. Det var også årets første og lad os da bare håbe, at støvleguderne fortsætter i samme gode spor. Hvilken af denne uges spots synes du, er det bedste? Del din kommentar i boksen herunder.