Bliv klar til EM

Wayne Rooney - My time is now

Reading time: 3 min

Englands absolutte stjerne, angriberen Wayne Rooney, vender i aften tilbage fra sin karantæne og kan dermed træde direkte ind i startopstillingen og måske, sende England videre til kvartfinalerne. Synes du han fortjener at spille fra start, eller har de vikariende angriber gjort det godt nok?

Spørgsmål: Hvordan føles det at se unge angribere som Welbeck og Carroll være en del af startopstillingen? Gør det dig mere ivrig for at bevise dit være til træning?
Rooney: Jeg er glad på deres vegne. Jeg ved hvordan det føles at være en del af landsholdet som ung spiller, og det giver enorm erfaring og det gør dem helt klart til bedre spillere. Jeg træner meget hårdt for at kunne komme tilbage og spille for mit land.

Spørgsmål: Din mentale forberedelse, har den ændret sig siden du spillede din første landskamp?
Rooney: Jeg er selvfølgelig mere erfaren nu og jeg ved i højere grad hvad jeg kan forvente. Sulten efter at bære den trøje kan ikke stilles, det er den bedste fornemmelse at spille i den - jeg glæder mig virkelig til at komme ud og bidrage.

Spørgsmål: Gør du noget specielt for at forberede dig til en stor kamp?
Rooney: Når du spillet for dit land og foran dine fans, kan man ikke lade være med at være motiveret. Man spiller på den størst mulige scene, så jeg er altid motiveret til den her slags kampe, man vil bare gerne ud og spille.

Spørgsmål: Hvordan har højde -og lavpunkterne i din karriere hjulpet dig i fodberedelserne til denne turnering?
Rooney: Det er et spørgsmål om erfaring. Højdepunkterne er fantastiske, men det er lavpunkterne man lærer noget af - de får dig til at kigge på tingene i et helt nyt lys og giver dig lyst til at forbedre dig. Alle spillere vil opnå begge dele, men det er erfaringen der kommer ud af det, der er så vigtig.

Spørgsmål: Fodboldverdenens øjne hviler på dit comeback oven på din karantæne - hvordan får det dig til at føle og hvordan håndterer du det?
Rooney: Jeg har arbejdet hårdt og jeg er desperat efter at spille. Selvfølgelig har den straf jeg fik i Montenegro-kampen også straffet mig personligt, men jeg føler at jeg kan lære noget af oplevelsen og forhåbentlig blive en bedre spiller på grundt af det.

Spørgsmål: Du er ikke langt fra Sir Bobby Charlton scoringsrekord - er den et et mål for dig at slå? Har du snakket med ham om det?
Rooney: Jeg spiller ikke rigtig for at slå rekorder, men jeg er selvfølgelig meget stolt af at have scoret så mange mål for mit land. Bare det at blive nævnt på ligefod med Sir Bobby er en kæmpe ære, men nej, det er ikke noget jeg har snakket med ham om.

Spørgsmål: Der er mange som antyder, at landskampe ikke er så vigtige som som de plejede. Hvad synes du? Hvilken stolhedsfølelse løber igennem kroppen når du trækker trøjen over hovedet? Rooney: At spille for dit land er den største ære man kan opnå som fodboldspiller og det er noget enhver drømmer om når de begynder at spille fodbold. Det er den bedste følelse, at trække i trøjen, jeg elsker det lige meget hver gang og jeg glemmer aldrig den følelse. Du repræsenterer alle dem derhjemme som sidder og følger med, så du ønsker bare at gøre dit bedste for deres og holdets skyld.

Spørgsmål:Hvordan har du lært at tøjle dine følelser op til EM 2012, sådan at du undgår dumme gule og røde kort?
Rooney: Erfaring. Jeg er kun 26 år gammel, men jeg har spillet på topniveau i godt 10 år nu. Det giver en masse erfaring og nu er jeg langt mere rolig og velovervejet når jeg er på banen. Montenegro-kampen var en grim fejltagelse fra min side af og jeg fortryder den bitterligt - den har gjort mig endnu mere sulten efter at gøre det godt for England, når de får brug for det.

I aften går det løs - England har Wayne Rooney til rådighed igen, når de møder Ukraine i kampen der skal afgøre deres videre skæbne i turneringen. Kan Rooney leve op til presset? Bør han starte inde? Lad os høre hvad du tror i kommentarfeltet nedenunder.