Et kæmpe skridt indenfor innovation - Lær mere om Nike Vapor dragterne

16.03.2016

Skrevet af Mathias

Innovation inden for fodboldverdenen går udover, hvad der foregår på fødderne og det næste skridt fremad er nye fodbolddragter. Nike præsenterer nu de helt nye Vapor kits, som er lavet med AeroSwift teknologien.

De nye Vapor dragter kommer til at danne grundlaget for 2016 Nike landsholdsdragterne, som bliver præsenteret snart. Hvis du vil vide mere om de teknologiske spring Nike har taget med deres nye holddragter, så læs med her.

Research og kreationen af de nye Nike Vapor fodbolddragter startede direkte efter lanceringen af de VM fodboldtrøjer vi så i Brasilien for to år siden. Under designprocessen opdagede Nikes kreative afdeling præcis, hvor meget de kunne innovere og opgradere, så de løftede hele deres vision, hvilket nu har resulteret i at de har skabt verdens hurtigste fodboldsæt nogensinde.

Et af de to vigtigste elementer, som var med til at kickstarte den nye Nike Vapor-dragt evolution, var forståeligt nok materialet. For at gøre deres vision en realitet testede Nikes kreative team, som Martin Lotti står i spidsen for, hundredevis af forskellige typer garn, før de endelig fandt et der matchede de egenskaber de ledte efter.

”Vi gik ind og undersøgte materialerne på celleniveau, og ændrede teksturen, så det skiller sig af med sved langt bedre.” – Martin Lotti.

Nike har arbejdet med garnet på så fin en skala, at de har kunnet give materialet en speciel tekstur der gør det mere fyldigt end før, hvilket endvidere betyder at du ikke behøver bruge lige så meget garn for at opnå samme styrke, men samtidig kan strække sig mærkbart mere.

For at kaste nogle tal efter jer, så har Nikes fremskridt med AeroSwift teknologien sørget for, at deres Vapor-dragter nu er 10% lettere, strækker sig 50% mere, tørrer 25% hurtigere og fjerner sved fra kroppen 20% hurtigere. Når man arbejder med holddragter, der i forvejen er ret lette og teknologisk imponerende, så er innovation på sådan en skala hidtil uset.

Som nævnt tidligere, så er garnet kun en ud af to hovedårsager til at Nike Vapor fodbolddragten fungerer så godt. Den anden er dragtens konstruktion, som er lavet med en kombination af enkelt og dobbelt flettet garn i taktisk udvalgte områder. Materialet kan opbygges på en sådan måde, at Nike giver forøget åndbarhed i nogle områder, samtidig med at trøjen får en stærk struktur andre steder, hvor garnet er flettet dobbelt.

Det er også det, der giver denne meget definerede ”superhero æstetik”, som Nike kalder det, omkring brystkassen. Trøjen er fri og bevægelig i områder man gerne vil have det, og er lavet med et mål om at give spillere ”The right fit, not just a tight fit.”

Selvom Nike landsholddragterne ikke er lanceret endnu, så kan man allerede se, at med Nike Vapor-designet som outset, bliver det nogle seriøst lækre trøjer!