Umbro præsenterer den anden generation af deres Velocita speedstøvle

11.01.2016

Skrevet af Mathias

If it ain’t broke, don’t fix it! Når det kommer til fodboldstøvler, så er det et ordsprog som alt for få mærker lever efter. Vi har set alt for mange fantastiske støvler erstattet af fuldstændig anderledes, men i sidste ende dårligere modeller. Det kan man dog ikke sige om Umbro, som nu er klar med en ny generation til Velocita støvle, hvor designerne har tweaket og optimeret, i stedet for at fuldstændig ændre det hele.

Vi ville ikke bebrejde dig, hvis du missede at dette var en helt ny generation, fordi Umbro Velocita II læsten og silhuetten er, så vidt som jeg kan se i hvert fald, helt den samme som før. Pasformen og fittet var dog hvad der var mest imponerende på forrige støvle, så en god beslutning fra Umbro i min bog.

En ændring der dog er at finde på denne nye Umbro Velocita er overdelen. Første generation var en rigtig god støvle, men en kritik mange havde var netop, at overdelen var for glat, så når det regnede var ens touch helt på herrens mark. Det er der nu lavet om på, fordi der er nu langt mere tekstur, så ens touch er skarpt i alle vejrforhold.

Den nye tekstur hjælper også støvlens look, hvis du spørger mig, da den forrige variant godt kunne se lidt billig ud. Det skadede en ellers virkelig god fodboldstøvles ry, hvilket er en skam. Nu ligner det i den grad den top fodboldstøvle, som alle der har prøvet dem ved det er.

Det ligger altid i detaljerne og en lille ændring kan gøre en kæmpe forskel i min bog. Det perfekte eksempel på dette er Umbro logoet, som nu er syet i støvlen og ikke kun limet på. Det er småting, men tilsammen sørger det for en støvle jeg er meget imponeret over. Hvad siger du til dem?