Merlin vender retur | Læs mere om den nye officielle kampbold!

15.05.2018

Skrevet af Zlatko

De fleste ligaer i verden er på vej mod slutningen, og for nogle betyder det også enden på Nike Ordem kampbolden. Nike har taget en af de mest klassiske fodbolde, Nike Geo Merlin og lavet bolden om, så den passer ind i den moderne fodbold-verden.

Mange fodboldspillere er ligesom troldmænd. De har bolden ved fødderne og laver de mest uforudsigelige ting. Andre spillere sparker bare bolden ind hvor de vil, når de vil. Det hele er lige som magi, som er poleret og formet igennem mange års træning og kreativitet. Nike Merlin fodbolden handler om at give den bedst mulige touch og kontrol i alle slags vejr- og baneforhold. Det er nu slut med rivende vinde, gennemblødende regn og fjendtlige bane-forholde, som skaber kaos og ødelægger den mest sublime form for magi!

Nike Merlin bliver en officiel kampbold for 2018/19-sæsonen, og bolden er lavet med det mest avanceret design, materiale samt konstruktion. Merlin fodbolden vil inkludere All Conditions Control (ACC), hvilket er den første fodbold der får denne teknologi indbygget.

Merlin fodbold er i bund og grund et tech-monster, og man kan se og føle at Nike har brugt mange timer og tanker på, at lave den helt rette fodbold til de bedste ligaer i verden. Lad os første starte med at kigge på boldens overflade. Nike har lavet helt om på panelkonstruktionen, og er gået fra en traditionel 12-panelskonstruktion, og over til en 4-panelskonstruktion på Merlin fodbolden. Dette er med til at give en større kontaktoverflade, samtidig med at man har reduceret brugen af søm med 40%. Dette hjælper med at eliminere hårde punkter på bolden, hvilket åbner den mere op, og det giver den helt rette ’sweet spot’,

Boldens blære er også lavet helt op. Man går fra en traditionel gummiblære og over til en latexblære på Merlin fodbolden. Dette har sine fordele, da latexblæren vil holde lufttrykket i bolden, samtidig med at bolden holder sin runde form. Derudover, så er der indgraveret områder og ‘3D inks’ placeret på boldens overfalde, som forhøjer boldens tekstur, og dette tilbyder dig en bedre fod-til-bold interaktion.

Nike Merlin bolden kommer til at blive brugt i bl.a. Premier League, La Liga og Serie A, og forhåbentligt kommer vi til at se den i nogle vilde farver, som man tidligere har set på Ordem fodbolden. En ting som tyder på, at bolden kan få nogle geniale farver er, at Nike bruger såkaldte sekundære og tertiære farver, udover boldens almindelige farve. Disse farver er lavet til at fange spillernes opmærksomhed, hvilket gør at de hurtigere kan identificere boldens skru, fart og vej. Hatten af for det Nike!

Du kan allerede nu købe den helt nye Nike Merlin fodbold lige her på unisport.dk!