Vi har tidligere haft fokus på både Ronaldo og Messis støvlevalg gennem tiden, og nu tager vi en ny omgang med en gang klassiske støvlespots - nemlig med et kig på, hvad Wayne Rooney har spillet i siden han fik sit gennembrud for Everton i 2002. Så vil du med tilbage i tiden, så læs endelig videre.

Umbro XAI II Sort/Blå/Hvid (Everton), august 2002 Rooney var klassisk engelsk, da han fik debut på Evertons førstehold, og spillede dengang i samme støvle som Michael Owen. Det var Umbro XAI II, som var en dengang relativt let kængurulæderstøvle med de ikoniske hvide striber på siden.

Umbro XAI II Guld/Sort/Sort (Everton), oktober 2002 Senere i 2002 skiftede Rooney til den guldfarvede Umbro XAI II med SG-knopper, mens Owen faktisk blev i launch-farven af støvlen. Rooney fik dog følgeskab af en anden Umbro XAI II-spiller, nemlig svenske Henrik Larsson.

Umbro XAI III Sort/Sort/Hvid Testmodel (England), februar 2003 I februar 2003 blev Wayne Rooney den dengang yngste spiller til at få debut for sit landshold, da han spillede i en kamp mod Australien som blot 17-årig. Dengang spillede han med nr. 23, og var til lejligheden hoppet over i en testmodel af den nye XAI fra Umbro, XAI III. Støvlen var dog overvejende blackoutet, således at designet ikke blev afsløret. Hælen giver os dog et praj om, hvad det er for en støvle, og vi skulle få meget mere at se til den.

Umbro XAI III Sort/Hvid/Sort (England), marts 2003 I marts spillede England endnu en venskabskamp, denne gang mod Italien. De Tre Løver tabte 1-2, men interessant for os blev det første gang vi så Wayne Rooney i launch-farven af den nye XAI III. Det blev samtidig den sidste Umbro-støvle vi så Rooney i for denne gang.

Nike Air Zoom Total90 II Sort/Hvid (England), juni 2003 De amerikanske giganter fra Nike havde efterhånden fået øjnene op for Wayne Rooneys exceptionelle talent, og fik ham signet på en kontrakt til at spille i deres Air Zoom Total90-støvle. Total90 var på anden generation, og Rooney hoppede direkte ned i den første farve af støvlen i Sort/Hvid.

Nike Air Zoom Total90 II Hvid/Blå (Everton), februar 2004 Rooney holdt fast i sin Sort/Hvide AZT90 II i et halvt års tid, før han skiftede til en farvevariant, der stod rigtig godt til hans Everton-dragt - nemlig Air Zoom Total90 i Hvid/Blå. Rooney fik dog ikke lov at spille så længe i sin nye farve, da der var nyt på vej i Air Zoom Total90-siloen - en støvle som Rooney skulle komme til at spille i maaaange forskellige farver af.

Nike Air Zoom Total90 III Grå/Sølv (Everton), marts 2004 I marts skiftede Rooney til AZ Total90 III i launch-farven Grå/Sølv, som faktisk blev rigtig godt modtaget. Den sad da også på fødderne af alle Nikes T90-stjerner som Roberto Carlos, Ronaldinho, Luis Figo, Francesco Totti og Edgar Davids - samt naturligvis en ung Wayne Rooney, som imponerede så meget i Everton, at han blev taget med til EM 2004.

Nike Air Zoom Total90 III Sølv/Mørkerød (England), juni 2004 Til EM spillede Rooney i to forskellige farver af Air Zoom Total90 III - nemlig Hvid/Rød, som stod rigtig flot til den engelske dragt, samt støvlen i Sølv/Rød, som spillede de fleste kampe i. Det var også støvlen han havde på, da han var så uheldig at brække sin femte metatarsalknogle i kvartfinalen mod Portugal.

Nike Tiempo Premier Sort/Hvid/Blå (Manchester United), september 2004 Efter EM skiftede Rooney til Manchester United for imponerende 25,6 mio. pund efter også at have været i Newcastles søgeløs. Han startede sin træning i United med at benytte et par Tiempo Premier fra Nike, hvilket er et sjovt valg - angiveligt noget klubben har bedt ham om. I alle fald så man også Cristiano Ronaldo spille i Tiempo Premier i sine første United-træninger.

Nike Air Zoom Total90 III Hvid/Guld (Manchester United), september 2004 I sin første kamp for Manchester United skulle Rooney med nummer 8 på ryggen gøre det onde ved tyrkiske Fenerbache - og det må man sige, at den unge englænder gjorde. Han scorede nemlig hattrick i sine debut, og mon ikke Rooneys Hvid/Guld Air Zoom Total90 III har fået en speciel plads på hylden derhjemme?

Nike Air Zoom Total90 III Sølv/Rød (Manchester United), januar 2005 Rooney var stort set alle farver på Air Zoom Total90 igennem, og i januar 2005 skiftede han igen - denne gang til en lidt mere enkel farvevariant af Total90 III i Sølv/Rød. Støvlen adskilte sig dog fra EM-farven ved at være helt sølvfarvet og kun have området med “90” i rød. Støvlerne var i øvrigt lavet til total komfort i 90 minutter, deraf navnet.

Nike Air Zoom Total90 III Rød/Rød/Hvid (Manchester United), august 2005 Efter mange succesfulde farvevarianter af den stadigt populære Total90 III lancerede Nike nærmest en 3,5-udgave af støvlen, hvor 90-cirklen på indersiden var erstattet af Nike-logoet. Disse støvler var perfekte til Rooneys United-trikot, og han holdt sig faktisk imponerende længe til farven.

Nike Total90 Supremacy Rød/Hvid/Sort og Rød/Hvid (England), januar 2006 Efter at have spillet i en Hvid/Sølv udgave af AZT90 III i december 2005 var Rooney noget overraskende at finde i en dengang ukendt støvle, da han var på landskampspause med England. Støvlen fandt vi senere ud af hed Total90 Supremacy, men dengang var der undren over Rooneys to specielle farvevarianter - og folk funderede i, at en støvlelancering fra Nike var meget nært forestående.

Nike Air Zoom Total90 III Rød/Hvid/Sort (Manchester United), februar 2006 Der skulle dog ikke gå lang tid, før Rooney igen var at finde i Air Zoom Total90 III - denne gang i en Rød/Hvid/Sort variant, som også så fremragende ud til United-dragten. Samtidig lagde hans tilbagevenden til Total90 III lidt en dæmper på hypen omkring de ukendte Supremacy-støvler - men støvlespottere skulle snart få stillet sulten.

Nike Total90 Supremacy Blå/Sølv/Hvid (Manchester United), april 2006 Nike VAR nemlig på vej med en ny Total90-støvler, og på den fjerde generation gik man væk fra Air Zoom (dels fordi man fjernede teknologien fra sålen) og kaldte blot siloen for Total90. Den nye støvle var Blå/Sølv/Hvid, og Rooney debuterede den i Uniteds kamp mod Chelsea på Stamford Bridge. Det var dog en ret dårlig start for støvlerne, da Rooney endnu engang brækkede en metatarsalknogle og måtte se til fra sidelinjen nogle måneder.

Nike Total90 Supremacy Hvid/Sort/Rød (England), juli 2006 Pausen var ret træls for England, da de skulle til VM i Tyskland samme sommer. Rooney nåede dog at blive klar, men havde ikke den bedste slutrunde - han endte nemlig med at blive smidt ud efter at have trådt Carvalho i skridtet, i øvrigt et rødt kort der skabte store rygter om uvenskab mellem ham og Cristiano Ronaldo. Rygter, som Rooney netop har tonet ned i sin nye bog.

Nike Total90 Supremacy Rød/Rød/Sølv (Manchester United), februar 2007 Efter VM hoppede Rooney over i den helt hvide Supremacy, men i det nye år var han at finde i endnu en rød støvle - nemlig den Rød/Rød/Sølv-farvede udgave af Supremacy. Røde støvler lader til at være noget, Rooney godt kan lide at matche med sin United-dragt. Om ikke andet synes vi det ser ualmindelig skarpt ud.

Nike Total90 Supremacy Hvid/Sølv/Blå (Manchester United), marts 2007 Det blev dog ikke til vanvittig lang tid i den røde Supremacy for Rooney, der hurtigt røg videre til den nye hvide farve. Ja, Nike var glade for hvid til T90 Supremacy, men denne gang havde man krydret det med en lidt mørkere sølvfarve og et blåt Nike-swoosh. Nye tider i designafdelingen…

Nike Total90 Laser Hvid/Sort (Manchester United), april 2007 I foråret 2007 blev den første T90 Laser lanceret, og den kom i launchfarven Gul/Sort samt Hvid/Sort - og der var Rooney hurtig til at hoppe i den elegante (og, synes vi her i Unisport, virkelig fede) hvide farvevariant. Nike brugte meget krudt på at fortælle hvordan man med Laseren havde fokus på milimeterpræcision under sloganet “Put it where you want it”. Det kom der et par sjove reklamer ud af - bl.a. hvor Rooney laver et bulls eye på et kamera og efterfølgende rammer lige i plet.

Nike Total90 Laser Rød/Sort/Hvid (Manchester United), oktober 2007 Endnu en rød støvle til Wayne Rooney, hvor hans nye farve kom med en rød hovedfarve og stadig havde et sort shot shield. Støvlen var stadig ret ny, men fik en virkelig god modtagelse - og det specielle shot shield gjorde støvlen populær. Samtidig fortsatte Nike deres “Put it where you want it”-kampagne, hvor Rooney i en film fik lov til at skyde til måls efter The Sanchez Boys på ægte Jackass-maner.

Nike Total90 Laser Hvid/Gul/Sort (Manchester United), december 2007 Rooney lod til at være glad for sin røde Laser, men som så mange gange før var han igen at finde i en ny farve inden længe. Således gjorde han i december 2007 forsvarere rundtossede med den nye Hvid/Gule/Sorte farvevariant af Laser I på fødderne - i øvrigt et glimrende match til Uniteds udebanedragt.

Nike Total90 Laser II Sort/Sort/Neon (Manchester United), april 2008 I 2008 kom så den næste generation af T90-serien, nemlig Laser II. Det var faktisk den sjette støvle med T90-navnet, og den femte, Rooney havde spillet med. Til lanceringen fik Wayne et par af de Sort/Sort/Neon-farvede Laser II, som kørte videre på konceptet fra Laser I med et stort shot shield på vristen.

Nike Total90 Laser II Sort/Rød/Lyseblå (Manchester United), november 2008 D. 8. november tog Manchester United mod Arsenal, og her havde NikeID og SkySports givet fans muligheden for at designe de støvler, som Nike-stjernerne skulle spille med. Her fik Wayne Rooney en i manges mening relativt gyselig støvle, da han skulle spille i den Sort/Rød/Lyseblå-udgave af sin Laser II. Mon ikke også Wayne var tilfreds nok med at det kun var i én kamp, støvlerne skulle bruges?

Nike Total90 Laser II Hvid/Rød Læder (England), marts 2009 Fra november 2008 til marts 2009 spillede Rooney i en Hvid/Blå og en Gul/Sort Laser II, indtil han hoppede i sin Hvid/Røde Laser for England. Bemærk i øvrigt, at støvlen er lædermodellen, hvilket kan ses ved, at der ikke er noget shot shield på ydersiden af forfoden - dette var kun tilfældet for lædermodellen af Laser II.

Nike Total90 Laser II Sort/Orange/Sølv Læder (Manchester United), juli 2009 Rooney fortsatte i juli sin korte trend med at spille i læderstøvler, da han i juli valgte at hoppe i den Sort/Orange/Hvide farvevariant af Laser II, der dog også kun blevet læder. Rooney holdt dog relativt længe fast i støvlen, som også klæder hans United-uniform rigtig godt.

Nike Total90 Laser II Sølv/Sort/Rød (Manchester United), oktober 2009 I oktober for fire år siden hoppede Wayne Rooney så tilbage i en mikrofiberstøvler, hvor han trak en Sølv/Sort/Rød farvevariant på fødderne - naturligvis med hans nu selvfølgelige personalisering, WR10. Nike kan det der med at skabe forkortelser med initialer og nummer…

Nike T90 Laser III Grøn/Sort/Grøn (Manchester United), februar 2010 I februar var det så tid til at få en ny Laser på banen, og her trådte Laser III meget naturligt op. Med den hidtil hidsigste Total90-farve nogensinde launchede den i en Grøn/Sort/Rød farvevariant, og da Wayne Rooney efterhånden var blevet ansigtet for T90 var det også ham, alle kiggede på, da han debuterede støvlen. Nogle elskede den, andre hadede den, men en ting er sikkert; farven kan de fleste huske.

Nike T90 Laser III Elite Sølv/Orange (England), juni 2010 Til VM i 2010 i Sydafrika lancerede Nike deres helt store Elite-pakke, som udstyrede alle deres fire siloer med såler af carbonfibersåler og en lettere overdel. Rooney røg naturligvis lige lukt i Laser III i Sølv/Orange, som faktisk var lavet af samme Teijin-materiale som Vapor VII for at holde vægten nede.

I øvrigt var Rooney også med i Nikes store VM-reklame, Write The Future, hvor han først mister bolden til Ribery og dernæst erorbrer den tilbage igen - alt sammen med ret morsomme konsekvenser til følge.

Nike T90 Laser III Rød/Sort/Hvid (Manchester United), august 2010 Efter VM var slut var Rooney igen at finde i …chock! Et par røde Laser III. Det ER virkelig en farve, Rooney har været glad for, og med støvlens røde strike pods og sorte gummibelægning gik den enormt godt i spænd med Uniteds dragt.

Nike T90 Laser III Sort/Grøn (Manchester United), februar 2011 Når man snakker om Wayne Rooney er der ét billede, der bare skal med, og det er englænderens saksesparksscoring i februar 2011 mod lokalrivalerne fra Manchester City. Målet vandt United-kampen, og Rooney fik da også titlen som Årets Mål i Premier League for kassen, som han lavede med sine Sort/Grønne Laser III på fødderne.

Nike T90 Laser III Hvid/Sort/Blå (Manchester United), maj 2011 Manchester United vandt mesterskabet i 2010/2011-sæsonen, og kom sågar også i Champions League-finalen mod Barcelona. Her kom man op mod overmagten, og Messi & Co. slog United 3-1. Rooney bragte dog spænding i opgøret, da han udlignede til 1-1 - men efterfølgende scorede både Messi og Villa og sikrede Barca pokalen med de store ører.

Nike T90 Laser III Metalgrå/Gul (Manchester United), august 2011 Fra starten af sidste sæson i august 2011 spillede Wayne Rooney i den sidste farve af Laser III, nemlig Metalgrå/Gul, og den holdt han fast i lige indtil Laser IV udkom.

Nike T90 Laser IV Hvid/Sort/Orange (Manchester United), september 2011 For et år siden var det så tid til at lancere Laser IV, og dermed blev Laser-serien den længst eksisterende i Total90-siloen. Både Fernando Torres og Wayne Rooney blev kørt i stilling som de to store kanoner i den nye støvle, og begge scorede da også i støvlens debutkamp, da United vandt 3-1 over Chelsea på Old Trafford. Både Rooney og Torres havde dog også et par store afbrændere, da Torres brændte på tomt mål og Rooney skød et straffespark langt over mål.

Nike T90 Laser IV Grå/Pink (Manchester United), februar 2012 Efter at have spillet i lanceringsfarven i noget tid, kom der en ny sending farver på Nikes angriberstøvle. Den røg Rooney naturligvis i, og matchede sine Grå/Pink Laser IV rigtig godt med United-dragten. Interessant nok var også den Rød/Sort/Hvide Laser IV ude på dette tidspunkt, og givet Rooneys historik med røde støvler troede nogle, at han ville vælge Kanga-Lite udgaven. Sådan faldt valget dog ikke.

Nike T90 Laser IV Blå/Sort/Sølv (Manchester United), maj 2012 Rooney fik dog ikke mange valg for at vælge mellem Teijin og Kanga-Lite, da den nye farve af T90 Laser IV udkom i Blå/Sort/Sølv - her kom støvlen nemlig kun i Nikes kængurulæderemulerende materiale - og så røg englænderen i dem. Han lod dog ikke til at tage så meget notits, og fortsatte med at score mål sæsonen ud - bl.a. i sæsonens sidste kamp mod Sunderland, der var minutter fra at sikre United mesterskabet

Nike T90 Laser IV Clash Hvid/Grøn (England), juni 2012 Igen var Rooney med til en slutrunde, hvor Nike havde kørt deres støvler i stilling under en samlet kampagne, nemlig Clash. Her havde Rooney karantæne i de to første kampe efter en hjerneblødning i kvalifikationen, men kom i kamp med sine Hvid/Grønne Clash-støvler i kampen mod Ukraine, hvor han også scorede kampens enlige mål. Rooney spiller i øvrigt stadig i farven, men må se til et par uger fra sidelinjen efter han kom i nærkontakt med Hugo Rodallegas knop og fik skåret låret op.

Der er sket meget på de 10 år, Wayne Rooney har været professionel, og han har spillet i masser af forskellige støvler og farver. Dette var et udpluk af de støvler han har haft fødderne i, men der er naturligvis en masse farvevarianter vi ikke har haft med. Hvilken af Rooneys støvler er din favorit? Del meget gerne dine tanker med os herunder.