I disse tider, hvor Nike GS sprænger rammerne for, hvordan man kan producere nærmest uhørt lette fodboldstøvler, så er det på tide, at se tilbage på en af de letteste og mest limiterede fodboldstøvler der nogensinde har set dagens lys.

De seneste år har vi set en gennemgående tendens for fodboldstøvler: de bliver lettere og lettere. Det har været en konkurrence der har stået på i en del år efterhånden. Tilbage i 2009 tog Puma de andre støvleproducenter med bukserne nede, da Velocity v1.815 Ferrari så dagens lys.

Støvlen vejer ind på omkring 155 g, hvilket kun ganske få fodboldstøvler siden har gjort bedre. Støvlen er lavet i et uhørt tyndt mikrofiber. Faktisk er støvlen lavet i et så tyndt materiale, at Puma på forhånd sagde at et eksemplar nok kun holder til 10-15 timers fodbold.

Da støvlen kom på markedet i 2009 var den vejledende pris 2800 kr, og da den som før skrevet kun havde en estimeret levetid på 10-15 timer ville timeprisen for støvlen altså være i omegnen af 280 kr. Så er der vidst også betalt.

Men tag ikke fejl. Denne støvle er noget helt specielt. Puma har designet støvlen i samarbejde med Ferraris ingeniører, og det resultat man kom frem til er intet mindre end imponerende. En fodboldstøvle kan næppe laves mere strømlinet end lige netop Puma Velocity v1.815 Ferrari Edizione Limitata.

Knopsystemet er mere eller mindre identisk med det som også sidder på de nuværende Velocity støvler. Det er et knopsystem der giver en optimal accelration, og de bedstmulige betingelser for hurtige retningsskift.

Puma har virkelig kælet for detaljen på støvlen her. På knopperne sidder der små stjerner for, at understrege at denne støvle er helt unik.

Støvlens sål er lavet i et gennemsigtigt materiale, der gør det muligt, at se alle de små syninger der er på støvlen. En sjov lille ting at det så, at sige er muligt, at se ind i støvlens maskinsrum.

Puma Velocity v1.815 Ferrari er - nøjagtigt som Nike GS - en konceptstøvle der kun udkom i et nærmest uhørt limiteret antal. Sølle 815 eksemplar blev produceret på verdensplan. Vi hos Unisport var dengang så heldige, at få fingre i 21 par af støvlen.

At det lige netop var 815 støvler der blev produceret er ingen tilfældighed. Den første bil som Enzo Ferrari producerede hed AAC Tipo 815.

Den støvle der er afbilledet her er det 462. eksemplar af støvlen.

Udover det strømlinede ydre, og de meget velvalgte materialer er der også adnre design mæssige spor der kan linkes til Ferrari.

Udover Ferraris eget logo, så springer støvlens farve også meget i øjnene. Den er lavet i Ferraris signatur røde-farve. Den røde farver stammer helt tilbage fra 20'erne, hvor den blev anset som en farve der repræsenterer fart og hurtighed - hvilket jo går ganske glimrende i spænd med Puma Velocity v1.815.

Puma gik virkelig ikke på kompromis med noget, da det kom til denne fodboldstøvle. I støvlens guldfarvet for er der små Pumaer der hopper rundt mellem hinanden.

Et så specielt par fodbodlstøvler er selvfølgelig nød til, at have en speciel kasse med. Puma har fået lavet en virkelig lækker boks, som har et fantastisk godt design der passer glimrende til fodboldstøvlerne.

Med til kassen hører også en lille bog der fortæller historien om Ferrari, samt hvilke tanker der lå bag produktionen af Puma Velocity v1.815 Ferrari Edizione Limitata.

Hvad synes du om støvlen? Er du en af de få der har et eksemplar af den? Hvad mener du om konceptstøvler? Del din mening i kommentarfeltet