Nike lavede et helt banebrydende koncept ved EM i 2008. Man valgte, at lave en konceptfarve, så alle mærkets støvler fremstod i samme nuancer.

EM i Schweiz og Østrig vil blive husket for flot spansk fodbold, Adidas' flyvske Europass bold og Nike's specielle støvler.

I dag har Nike fire siloer, i 2008 havde man "kun" tre: Tiempo, T90 og Vapor.

Til EM-slutrunden blev alle støvlerne lanceret i samme farvevariant. Man valgte, at lave støvlerne i brun/hvid med blå bund.

Grunden til at man valgte den brune/hvide variant var, at Nike ville hylde tidligere tiders fodboldstøvler. I 1954 var der VM i Schweiz, og man forsøgte at lave støvlernes overdel i samme farver som man brugte i midten af forrige århundrede.

Bag på alle konceptstøvlerne var der også en flot indgravering der hyldede de to værtsnationer. Nike havde designet et flot våbenskjold med et kort over Schweiz og Østrig i midten. En virkelig flot gestus til de to værtslande.

Nike Tiempo Air Legend II

Tiempo støvlen er Nikes komfort støvle, der altid er garant for en super pasform, og et godt og solidt materiale. Legend II var absolut ingen undtagelse.

Den anden version af Legend-støvlen var 15 gram lettere end den første udgave. Støvlens hæl var også blevet lavet en smule om, så foden skulle sidde bedre fast, samt få en bedre støtte.

Støvlens pløs var blevet lavet noget mindre, primært af designmæssige årsager, men Nike spillede også en smule på at det gjorde støvlen lettere. Ligeledes er pløsen designet så man får et mere rent træf på bolden.

Nike Tiempo Air Legend II var den sidste støvle der havde det legendariske Air Zoom, som var nogle små luftpuder Nike lagde ind for en øget komfort og en bedre stødabsobering.

Støvlens knopsystem havde en blanding af runde, og bladede knopper. Dette gav et godt 360 graders greb i banen, og sørgede for en maximal kraftudnyttelse.

Under EM I 2008 spillede bl.a Carles Puyol og Cesc Fabregas i støvlen.

Nike Mercurial Vapor IV

Den fjerde udgave af Vaporen kom med et innovativt og nyt knopsystem der gav en forbedret accelration.

Ikke nok med det, så lavede Nike også overdelen helt om, og for første gang fik Vapor-støvlen et lacecover. Den nye overdel skulle give optimale betingelser for en tættere boldkontakt og en hurtige boldomgang.

Overdelen på EM-udgaven blev lavet i syntetisk læder, der også gav en øget komfort. Det var aldrig før set på en Mercurial-støvle, og der er aldrig blevet gentaget siden, men det var faktisk en stor succes.

Hælkappen var delvist lavet af galsfiber, dette gav en fantastisk stabil, men samtidig ultralet støvle.

De professionelle fik også adgang til en SL udgave af Vapor IV. Zlatan Ibrahimovic var en af de spillere der spillede EM-slutrunden i denne støvle. Zlatans støvle var dog en smule anerledes end alle de andre støvler. Hans støvler havde fået en mindre misfarvning der gjorde at bunden så mere grøn end blå ud.

Nike T90 Laser II

For tre år siden var Total90 Laser-serien kun på deres anden generation, og den gang var støvlen en helt anden, end den vi er blevet introduceret for i disse dage.

Her var der tale om en støvle, som fortsatte tendensen fra Laser I med tanken om, at et shotshield bestående af ringe ville øge både kraft og præcision i ens spark.

Det havde man forsøget at opnå ved at lave et sæt ringe midt på vristen, hvilket skulle øge støvlens præcision. Samtidig havde man på indersiden af foden valgt at sætte nogle lidt større gumminfinner, som var tiltænkt at skulle give mere skru i bolden.

Samtidig var støvlen ganske komfortabel, og ganske bred i læsten. Derfor var den rigtig populær og lidt set som en ’tonserstøvle’. Det var dog ikke helt berettiget, for støvlen var meget lækker at sparke i.

Laser II blev lavet i mange forskellige farver, men til EURO 2008 bragte Nike den specielle Brown Bag edition ud, hvor alle støvler på tværs af deres siloer kom i en mørkebrun farve med blå sål, og den var mildest talt ekstremt populær.

Der var også en speciel hyldest til værtslandene Schweiz og Østrig, da Nike havde lavet et specielt logo, som både optrådte på støvlens hæl samt inde på indersålen.

Støvlen er i dag en af de mest eftersøgte blandt støvlesamlere, men uheldigvis var den ikke til at opdrive for os. Denne farvevariant af Laseren kom faktisk aldrig i handel, men alligevel var der en del af de sædvanelige Laser-spillere der brugte støvlen under EM-slutrunden.

En af dem var Fernando Torres, der også afgjorde finalen. Dog valgte han i finalen at stille op i en hvid/grå/rød variant af støvlen.

Kan du huske disse fantastiske Nike-støvler? Hvilken er din favorit? Tror du at Nike laver et tilsvarende nummer ved sommerens EM-slutrunde? Og i givetfald, hvilke farver tror du så kommer i spil? Del din mening i kommentarfeltet