Nike Air Max Day | Ikonisk sneaker fødselsdag

26.03.2020

Skrevet af Lasse

Det er tid til at hylde den legendariske Nike Air Max, da dagen idag markerer datoen for hvornår den første Nike Air Max så dagens lys. Vi ved godt, at Nike Air Max ikke ligefrem er en fodboldstøvle - selvom vi godt gad se det ske. Men det betyder ikke, at vi ikke finder den vigtig. "Hvorfor?" tænker du. Fordi den repræsenterer og fuldender livsstilen omkring en ægte fodboldspiller. Så sæt dig godt til rette, og læs her hvorfor Nike Air Max er en vigtig del af enhver fodboldspillers garderobe!

Nike Air Max er uden tvivl en af de mest ikoniske, innovative og bedste sneakers nogensinde. Derfor er det ikke mærkeligt, at den har sin egen helt specielle dag, hvor sneakerheads rundt om i hele verden hylder den legendariske sneaker med de kendte "bobler" nedenunder. Selvom vi ikke ville kalde os selv sneakerheads, ønsker vi stadig at hylde Nike Air Max, fordi den spiller en stor rolle i fodboldspillernes hverdag.

Grunden til at Nike Air Max er så speciel og ikonisk, skyldes dens såler. Da Nike Air Max blev introduceret tilbage i 1987, var det den første sko med den nu velkendte Air teknologi synlig ved sålen. Air teknologien er lavet for at kunne give dig den ypperste komfort og støddæmpning. Og det er nok en af de eneste teknologier fra 1987, der endnu ikke er blevet udskiftet eller overhalet af en mere moderne teknologi - vi udfordrer dig faktisk til at tænke over andre teknologier fra 1987, der stadig bruges. Mens du gør det, kan du nyde lidt billeder af de lækreste, fedeste og nyeste Nike Air Max, som du kan finde idag.

Fortsættes nedenfor

Nike Air Max kommer i mange forskellige versioner, farver og specielle udgaver. Hvis vi skulle liste dem alle op, ville det tage en evighed. Derfor har vi prøvet at udpege to af det vigtigste modeller, samt en model, der beviser at Nike Air Max er blevet en stor del af fodboldverden.


97'eren

Nike Air Max 97 lancerede ti år efter den første Nike Air Max, og hvilken måde at hylde jubilæet på. 97-versionen var den første til at introducere en synlig hæl-til-tå Air-unit teknologi. Denne version har været en meget stor del af street fashion fællesskabet i mange år - og derfor er den også en go-to sneaker hos fodboldspillerne, da de nu til dags ikke bare er rollemodeller på banen, men også udenfor banen. En af de nyeste farver, der har fortjent hyldest, er den rød-bronze, orange og hvide Air Max 97.


95'eren

Det her er en af de mest mindeværdige og vigtige sko i historien om Nike Air Max. Nike Air Max 95 var den første model, der undveg meget fra den originale Air Max, grundet et udskift i designteamet hos Nike. Rygtet siger, at Nike Air Max 95 er designet med inspiration fra kroppens anatomi. Derudover var 95-versionen den første til at bruge Air-unit teknologien igennem hele sålen, så støddæmpningen var til rådighed for hele foden og ikke kun hælen. Sidenhen har der været masser af flotte versioner, og en af de seneste er den grå, røde og sorte Air Max 95.


Limited editions

Som nævnt tidligere er Nike Air Max udgivet i utallige versioner. Og som enhver anden sneaker, kommer den også nogle gange i 'Limited editions'. Med skoens stigende popularitet i fodboldverden er den også udkommet i forskellige samarbejder med fodboldklubber og -spillere. Det seneste samarbejde i rækken er med ingen andre end den franske hovedstadsklub og modehus PSG. Denne Jordan Air Max 200 er et perfekt eksempel på, hvordan et samarbejde mellem den legendariske sneaker og en fodboldklub kan udfolde sig. Den er også et godt bevis på, hvordan Air Max stille og roligt smelter sammen med den moderne fodboldverden.

Fortsættes nedenfor

Som du kan se ovenfor er vores sortiment af Nike Air Max meget større end bare de tre førnævnte modeller og farver. Og sortimentet indeholder endnu flere modeller og farver, end du finder i slideren ovenfor. Udvalget bliver hele tiden større og større, med nye farver, nye versioner og flere 'Limited editions'! Så husk at minde dig selv om at tjekke Unisports udvalg af Air Max jævnligt, da udvalget hele tiden udvides og opdateres.


Tjek vores fulde Air Max sortiment nu for at deltage i hyldesten af en af de bedste sneakers nogensinde!