Se den her først: Vores Top 20 over årets fedeste fodboldtrøjer

Den nye sæson er lige på trapperne og det betyder også at de nye fodboldtrøjer så småt er kommet på plads rundt omkring hos de europæiske fodboldklubber. Vi har samlet en lille liste på de 20 fedeste fodboldtrøjer fra de europæiske ligaer. Lad os se, hvor mange af dem du er enig med os i.

Indrømmet: Lister som den du skal til at kigge på er ret svær at lave uden at bringe sin subjektive holdning om stil og klubber man elsker. Men lad os til at starte med bare blive enige om, at vi så vidt muligt har fratrukket os al form for subjektivitet.

Bare se på forfatteren af denne artikel. Han er Manchester United fan og er gået med til at de ikke er at finde på denne Top 20 over årets fedeste fodboldtrøjer. En overraskelse? Måske. Men så betyder det til gengæld også at der må være virkelig mange fede fodboldtrøjer i år. Lad os tage et kig på dem:

20. Tottenham Hotspurs (Udebanetrøje) Inspireret af klublegenden, Bill Nicholsons motto "Det er bedre at fejle, mens man sigter højt end at sejre mens man sigter lavt" har Under Armour leveret Tottenhams udebanetrøje. Vi ved ikke hvilken en af de to, vi skal skal referere til, men i hvert fald dumper The Spurs' udebanetrøje ind på en 20. plads.

Du kan finde Tottenham's trøjer for den nye sæson her

19. Juventus (Hjemmebanetrøje) Godt nok er de italienske mestre, men deres nye hjemmebanetrøje mangler lidt endnu før den vælter os ned fra vores stol. Helt præcis 19. pladser mangler de. Men okay, det Den Gamle Dame nok ret ligeglad med, når først musikken spiller. Og i Torino spiller den åbenlyst ret godt i øjeblikket.

Du kan finde Juventus' trøjer for den nye sæson her

18. Celtic (Udebanetrøje) Celtic kan på forunderlig vis glæde sig over at deres Champions League håb lever endnu. Og nu kan den skotske klub også glæde sig over at hoppe ind på en 18. plads i vores liste med deres Guld/Grøn stribede udebanetrøje. Det har godt nok været en begivenhedsrig uge for skotterne - og endda på den gode måde.

Du kan finde Celtics trøjer for den nye sæson her

17. Liverpool FC (3. trøje) 2 point skilte Liverpool fra en 1. plads i Premier League sidste år. Lidt flere point skiller dem fra en 1. plads på vores liste, men vi vil alligevel rose Warrior for at bringe dette alternative design til 3. trøjen.

Du kan finde Liverpool's trøjer for den nye sæson her

16. Arsenal FC (Hjemmebanetrøje) PUMA og Arsenal har indledt deres samarbejde med denne hjemmebanetrøje som en hyldest til de loyale fans. Vi understreger at det klassiske look helt klart går i vores hjerter, men vi må også bare erkende at konkurrencen er hård i år. Beklager PUMA og Arsenal.

Du kan finde Arsenal's trøjer for den nye sæson her

15. Zenit St. Petersborg (Hjemmebanetrøje) Når de russiske vicemestre skal ud og forsøge at vinde trofæet hjem igen, så bliver det med et stilrent og moderne design, som de færreste kan indvende noget imod. En flot trøje er det, men der skal så også lidt mere til for at kunne bevæge sig længere op på denne liste.

Du kan finde Zenit's trøjer for den nye sæson her

14. Lazio (Hjemmebanetrøje) Og vi bliver ved det stilrene look, som virkelig har været årets design brief. Lazios rene look, som bliver brudt af diskrete design detaljer, er en fryd for øjet og vi kigger gerne en ekstra gang på den.

Du kan finde Lazio's trøjer for den nye sæson her

13. Chelsea FC (Hjemmebanetrøje) London kommer i mange farver. Men i den del af London, hvor Chelsea hører til vil de altid være blå. Dette moderne design med horisontale striber i to blå nuancer har helt sikkert gjort sig fortjent til en 13. plads på vores liste. Spørgsmålet er så om en vindertype som Jose Mourinho vil være særlig tilfreds med den placering. Skal vi ikke bare lade være med at sige noget til ham.

Du kan finde Chelsea's trøjer for den nye sæson her

12. FC Barcelona (Hjemmebanetrøje) Barcelonas hjemmebanetrøje er et stileksempel i, hvordan en klassisk/moderne fodboldtrøje skal se ud i dag. Og havde det ikke været for de 11. trøjer der ligger over, havde vi da også placeret den som nummer 1. Og hvis catalanerne ikke er tilfredse med en 12. plads, må de jo bare bevise for os at designet ikke betyder noget (Yeah right).

Du kan finde Barcelona's trøjer for den nye sæson her

11. AS Roma (Hjemmebanetrøje) Sidste trøje på listen inden vi bevæger os ind i Top 10 finder vi i det nye samarbejde mellem Roma og Nike, der har kastet en voldsomt elegant hjemmebanetrøje af sig. Storhedstiderne er godt på vej tilbage hos Totti og Co. og i deres nye trøjer ligner romerne i den grad nogle som mener det alvorligt.

Du kan finde AS Roma's trøjer for den nye sæson her

10. Paris Saint Germain (Hjemmebanetrøje) Et af Europas største modemekkaer finder vi i Paris. Okay, vi kommer nok ikke til at se PSG's minimalistiske hjemmebanetrøje til særlig mange catwalks i Paris (selvom vi da gerne så Miranda Kerr iføre sig trøjen). Vi må så nøjes med Zlatan Ibrahimovic. Og det er da næsten også lige så godt. I hvert fald rækker Nikes design til en 10. plads på vores liste.

Du kan finde PSG's trøjer for den nye sæson her

9. Porto (Udebanetrøje) Vi kender det vovede design fra Warriors fodboldstøvler og deres succes herfra kan diskuteres. Men når de overfører det til fodboldtrøjer må vi sige at de har ramt plet. Det er Portos udebanetrøje et perfekt eksempel på. Et anderledes og modigt design, som vi bukker os i støvet for.

Du kan finde Porto's trøjer for den nye sæson her

8. Bayern München (Hjemmebanetrøje) Ahh ja, Die Rekordmeister. De er jo praktisk talt ikke til at ryste. Hverken her, der eller nogen vegne. Og når så deres landsmænd fra adidas står for at designe deres trøjer, så er det jo et match made in heaven. Mange har kritiseret hjemmebanetrøjen for at kopiere Barcelona. Vi vil hellere bruge energien på at hylde adidas for at gå tilbage til tidligere dyder og mindes nogle af klubbens store tider fra 90'erne i netop dette design.

Du kan finde Bayern München's trøjer for den nye sæson her

7. Real Madrid (Udebanetrøje) Real Madrid i pink!? Mener de det helt seriøst? Ja det gør de og efter at vi forstod at det ikke var en joke, så blev vi faktisk ret så begejstrede for det højst utraditionelle design. Og mens nogle nok vil finde det som lidt for meget af det gode (eller komiske) at se Cristiano Ronaldo i Pink, så vil vi isoleret set anerkende at det modige design går helt i Real Madrids fandenivoldske gå-på mod.

Du kan finde Real Madrid's trøjer for den nye sæson her

6. Manchester City (Udebanetrøje) Der er snart ikke plads til mere storhed i Manchester. På vores liste tager Manchester City dog teten over for bysbørnene med deres udebanetrøje. Det blå design hylder en mindre gloværdig tid i klubbens historie, fra dengang de spillede i 2. division. Til gengæld lagde den fundamentet for den klub, som i dag står som forsvarende Premier League mestre.

Du kan finde Manchester City's trøjer for den nye sæson her

5. AC Milan (Udebanetrøje) Vi er nået til Top 5 og det er nu det begynder at blive rigtig sjovt. Til at indtage 5. pladsen har vi fundet AC Milan's udebanetrøje frem. Der er simpelthen bare noget over kombinationen af farver og striber, som giver trøjen et tæt på perfekt look. Og når tingene nu ikke lige går deres vej på fodboldbanen, så kan milaneserne da glæde sig over lidt succes på trøjefronten.

Du kan finde AC Milan's trøjer for den nye sæson her

4. Inter Milan (Hjemmebanetrøje) Og så faldt det hele lige til jorden igen for dem. For lige over dem har vi placeret bysbørnene fra Inter Milan. Men okay, når alt er sagt, så tror vi også at selv Milan kan indrømme at Inters trøje er federe. For det nålestribede design giver Inter et look, der virkelig ærer klubben som hører hjemme i en af verdens mest modebevidste byer.

Du kan finde Inter Milan's trøjer for den nye sæson her

3. Borussia Dortmund (Hjemmebanetrøje) Normalt anerkender vi ikke ligefrem tyskerne for at være deciderede trendsættere. Bevares, de har både givet os Claudia Schiffer, Heidi Klum og Audi, men de har altså også givet os usmagelige ting som Rudi Völlers tyskergarn, lederhosen og sauerkraut. PUMA har så valgt at placere sig et eller andet sted midt i mellem og givet også dette modige design på Dortmunds hjemmebanetrøje. Og vi må sige at PUMA i vores øjne har ramt helt plet - også selvom det skiller sig ret radikalt ud fra tidligere trøjer.

Du kan finde Borussia Dortmund's trøjer for den nye sæson her

2. AS Roma (Udebanetrøje) Op gennem listen har vi særligt hyldet det stilrene og simple look. Og her må vi bare tage hatten af og sige at Nike virkelig føler sig godt tilpas i selskab med hovedstadsklubben fra Italien. Farvekombinationen af klinisk hvid med Gul/Rødbrun i lige klare linjer resulterer ikke bare i en fed udebanetrøje, men en trøje som sagtens kan benyttes udenfor fodboldbanen og det hylder vi med en 2. plads.

Du kan finde AS Roma's trøjer for den nye sæson her

1. Bayern München (Udebanetrøje) Jep, vi ved det godt. Mange af jer vil sikkert ikke være enige. Men hvor ville det sjove også være, hvis vi altid var enige. Og så kan man jo diskutere om vi har det særlig sjovt inde hos os - for her var rimelig bred enighed (dog med et par enkelte afstikkere...) om at årets fedeste fodboldtrøje er Bayern Münchens udebanetrøje. Og det har intet at gøre med at vi alle er Bayern fans, for her er rent faktisk ikke nogen. Vi mener simpelthen bare fra hjertet (eller hvor designgenet nu engang sidder), at denne udebanetrøje fra tyskerne er et pragteksemplar på en fodboldtrøje med stil.

Du kan finde Bayern München's trøjer for den nye sæson her

Det var således vores Top 20 over årets fedeste fodboldtrøjer. Nu er det interessante spørgsmål så: Hvor mange af dem er du enig i og hvilke er du mest chokeret over har fået en plads på listen? Hvordan ser din Top 5 ud?