Fra Magista 1 til Magista 2 | Hvis foden var skabt til fodbold

27.07.2016

Skrevet af Jonathan

For to år siden revolutionerede Nike vores syn på fodboldstøvler med den første fodboldstøvle med sok. To år senere forsøger Nike nu igen at redefinere spillets regler med Magista Obra 2.

Da Nike for to år siden præsenterede Magista Obra var det med en ambition om at levere en fodboldstøvle, der gav den største følelse af at spille barfodet. Fodboldstøvlen skulle være en naturlig forlængelse af kroppen.

Hos Nike handler det om at flytte grænserne og derfor var udgangspunktet for udviklingen af Magista Obra 2 også klar: Den skulle ikke bare bygge videre på første generation, men tage konceptet til nytænke det. Så man stillede sig selv et simpelt spørgsmål: Hvordan ville det se ud, hvis foden havde udviklet sig, som om den var designet til at spille fodbold?

Du kan købe den nye Magista Obra 2 lige her.

DYNAMIC FIT COLLAR

Magista Obra

Nike fik ret da de sagde at fodboldstøvle ville ændre sig for altid. For siden Magista har vi set et stort antal af fodboldstøvler med sok blive lanceret. Og der skal heller ikke herske nogen tvivl om at det mest overraskende element ved Magista var Dynamic Fit Collar (DFC). Udviklet i Flyknit blev sokken skabt for at give samme sensation, som når man bærer en handske. Den dannede hele grundlaget for Nikes ambition om at levere den naturlige forlængelse af foden. Der lå dog langt fra lige så meget tanke bag, som ved Magista Obra 2.

Magista Obra 2

For mens DFC i bund og grund ”bare” bare imiterede en normal sok, så har Nike med Magista Obra 2 gjort sokken anatomisk korrekt. Dvs. at den nu følger anklens konturer, hvilket retfærdiggør sokkens funktion i langt større grad. Samtidig er selve tykkelsen gjort en smule tykkere for bedre beskyttelse.

OVERDEL

Magista Obra

På den originale Magista Obra benyttede Nike sig for første gang af en 3D tekstureret overdel. Skabt for at give spillere større friktion i mødet med bolden. Den bikage-lignende struktur var dog forholdsvis flad og ensartet over hele overdelen.

Magista Obra 2

På Magista 2 har Nike igen benyttet sig af deres 3D teknologi og skabt end tekstureret overdel. Konceptet bygger stadig på at give spilleren større friktion på bolden, men denne gang er resultatet baseret på et langt bedre analytisk grundlag. Nike har nemlig fundet frem til, hvilke zoner på foden, som har størst indflydelse på driblinger, afleveringer og tæmninger og den knoprede og bumpede overdel er derfor udviklet på den baggrund.

KNOPSYSTEM

Magista Obra

Magista Obra blev introduceret til verden med Iniesta som frontfigur og det var hans spillestil, der blev præsenteret som inspirationen til støvlen. Derfor udgjorde knopkonfigurationen også en central rolle med sine koniske 360° rotationssystem. Selve knopperne blev placeret i forlængelse af den Pebax/Nylon kombinerede ydersål for at sikre den helt rette balance af fleksibilitet og stabilitet i forhold til playmakerens spillestil.

Magista Obra 2

Med Magista Obra 2 har Nike haft analyse værktøjet fremme igen. Her har de benyttet sig af deres Finite Element Analysis, som giver et klart mønster på, hvor og hvornår der er behov for ekstra greb i banen. På baggrund af de analyser har Nike formået at lave det mest præcise knopsystem til playmakerens spilletype. Samtidig har Nike formået at gøre selve ydersålen hele 25 gram lettere i forhold til den originale Magista Obra som vejede 85 gram.

Nike Magista 2 virker på alle måder som en fodboldstøvler der er meget mere end blot en opdatering. Og det bliver først spændende når vi rigtigt kan komme ud og teste støvlerne af. Hvis du vil høre mere om teknologierne bag Magista Obra 2, så kan du høre JayMike i sin Tech Talk herunder.