Top 5 - De bedste futsalsko

01.10.2015

Skrevet af Mathias

Futsalsæsonen banker på døren i takt med vinterens indtog. Unisport har derfor kigget nærmere på et bud sæsonens futsalsko 2015/16. Her er lidt for enhver smag og spillestil og hvis du mener der er nogle topstøvler der burde havde været i top 5, så kommenter på tråden under artiklen.

1. JOMA Skin Regate

Joma Skin regate er den nyeste futsal model fra Joma og er den mest fleksible futsalsko til dato. Med en overdel i mikrofibertråde og den fleksible SALA 2014 sål opnår denne sko en vægt på kun 235 gram. På forfoden har skoen en forstærket snude hvis primære formål er at øge holdbarheden. I det tempofyldte futsal, hvor du ofte skal afslutte hurtigt og med kort aftræk, har snuden også den ekstra fordel, at du får mere kraft i bolden, når du sender den afsted mod målmanden med en stiv tå. Det støddæmpende phylon materiale beskytter dine ankler, knæ og ryg for den ekstra belastning din krop udsættes for, når du løber og drejer rundt på hårde underlag

Hvis Joma Skin Regate ligner din næste indendørssko, så kan du finde den her.

2. Umbro 4 Pro IC

Umbro er Brasillienernes foretrukne mærke når det kommer til futsalsko, og der er gode chancer for at du kommer til at se Futsalkongen Falcao i en sko fra Umbro ved næste Futsal VM i 2016. Umbro 4 PRO IC vejer kun 213 gram og har en overdel i åndbart mesh materiale, der sørger for at dine fødder kan få god luft. Overdelen er belagt med Umbro "Hot Melt Control Zones", der skaber øget friktion og dermed giver et bedre greb i bolden for overlegen boldkontrol. Der er en lavprofils ydersål med en kompressionsformet EVA midtersål på skoen, hvorved dine fødder får en god komfort og pasform. Et godt valg for den driblestærke spiller der skal drive gæk med modstanderen på futsalbanen.

Hvis du vil matche Brasilianerne på fodtøjet, så finder du Umbro 4 Pro IC her.

3. Adidas SPECIAL

All-around skoen adidas spezial blev oprindeligt designet til håndboldspillere i 1979, og er siden blevet en af de mest brugte futsalsko i nordeuropa. Selvom mange professionelle futsal spillere formodentlig kigger lidt skævt til disse "blå suede sko", kan det ikke fornægtes at det er den mest solgte indendørsstøvle fra adidas nogensinde. Adidas spezial giver god komfort og touch med bolden med en ruskindsoverdel som former sig efter foden. Overdelen er tynd nok til at fødderne ikke bliver for varme under det hurtige spil på futsal banen. Sålen er måske det mest bemærkelsesværdige. Den giver maksimal fremdrift og greb i banen og på bolden. Skoen besidder en solid hælkappe der giver ekstra god beskyttelse for hælen og knæene samtidig med at det giver en god lockdown effekt så man står fast på banen. Skoen er med sine 340 gram i den tungere ende når det kommer til futsalsko, og er derfor også ideel til den stabile og fysisk stærke spiller.

Hvis du vil holde fast i klassikeren denne vinter, så find adidas Special her.

4. JOMA Free 1.0

Joma Free 1.0 er designet til den hurtige og tekniske futsalspiller med mange tempo og retningsskift. Ligesom ”Skin regate” er Joma Free 1.0 udstyret med den fleksible SALA 2014 sål samt det lette Phylon materiale der sikrer at skoen er let og smidig. Skoen besidder gel-dæmpningssystem i hælen som beskytter hæl, knæ og led. Joma har inkorporeret deres Sportech teknologi i overdelen, der er en mikrotekstur som sikrer dig øget kontakt til bolden samt en forbedret boldkontrol. Den lette sål og overdel giver en let støvle der kun vejer 237 gram. Skoen er ideel til den lidt tungere og fysiske stærke boldkontrollerende spiller, som foretager mange tempo- og retningsskift, grundet det avancerede gel-dæmpningssystem i hælen der sammen med mikroteksturen sikrer god boldkontrol.

Du finder Joma Free 1.0 lige her.

5. PUMA Invicto

PUMA Invicto Sala er oprindeligt designet med inspiration fra hurtigløberen Usain Bolt. Skoen giver optimal fleksibilitet og hurtighed tæt ved gulvet. Skoens overdel er lavet i en kombination af ruskind og blødt læder, som er med til at give dig en god fornemmelse og et blødt touch på bolden. Endvidere sørger materialet for at skoen har en god holdbarhed, grundet de ekstremt slidstærke materialer. Skoen er perforeret i forfoden så dine fødder nemmere kan komme af med varmen. For øget slidstyrke er der ekstra forstærkning ved tåen, hvilket er et yderst udsat område på en futsalsko. Skoen er også foretrukket af mange målmænd netop på grund af den stærke slidstyrke med forstærkning i tåen samt hurtighed tæt på gulvet.

Se PUMA Invicto her.

Det her var vores gennemgang af fem af de mest populære futsal sko, som du kan bruge når du skal ud og dominere hallerne her til vinter. Efter at have hørt lidt mere om de forskellige sko, håber vi du har fået lidt inspiration til hvilken sko passer bedst til dit spil. Fortæl os hvilken du synes bedst om i kommentarfeltet herunder.