I forbindelse med FC Københavns nyligt offentliggjorte aftale med Adidas, har vi lavet en Memory Lane Special, hvor vi kigger tilbage på nogle af de tidligere trøjer fra Adidas, som FCK har spillet i. I denne nyhed kan du se hjemmebanetrøjen fra 95/96-sæsonen.

Trøjen indledte sin FCK-levetid med at blive brugt i 94/95-sæsonens allersidste kamp, da FC København havde den på, da de slog AB med 5-0 i pokalfinalen – og den fik derfor en ganske udmærket start. Kuriøst nok blev CV, den nuværende træner, kåret til kampens pokalfighter.

Selve trøjen var i modsætning til forrige sæsons trøje lavet med en decideret foldbar polokrave, som var lavet i den blå FCK-farve med en hvid ribkant. Samtidig havde trøjen en polo-lukning med en enkelt knap, hvilket gav trøjen et elegant og casual udseende.

På ærmet var der naturligvis også de ikoniske tre Adidas-striber, som skal være på en trøje fra de tyske giganter. Striberne var dog noget mere enkle i udtrykket end sidste års trøje, og dækkede derfor kun det yderste af ærmerne denne gang.

På maven havde FCK stadig Danica, som var klubbens første hovedsponsor. Danica, der specialiserede sig i pensioner, var på daværende tidspunkt ejet af Danske Bank, og de var meget aktive i fan-miljøet hos FCK.

Trøjen var lavet med en sjov opbygning, hvor der umiddelbart var nogle lodrette tone-i-tone striber på maven. De var dog lavet med et perforeret materiale, som øgede trøjens åndbarhed. Vi studser dog lidt over, om den så ikke var tilsvarende kold at spille med om vinteren – især fordi base layer nok ikke var voldsomt udbredt den gang. Vi lader den stå ubesvaret.

I hjemmebanetrøjen fra 95/96 optrådte bl.a. William Prunier, der også havde spillet i Manchester United i en enkelt sæson. Prunier gjorde sin debut i klubben, og var den første udenlandske spiller til at trække den hvide FCK-trøje over hovedet

FCK hjemmebanetrøje var faktisk ikke alene om sit design – samme skabelon blev faktisk brugt af Bayern München samme år, naturligvis blot i rød/hvid i stedet for hvid/blå. Bayern vandt UEFA Cupen i den trøje, og man kunne derfor håbe på tilsvarende europæisk succes for FCK.

Det fik de dog ikke helt, og røg relativt tidligt ud af Europa. I Superligaen gik det ikke meget bedre, og FC København sluttede i 95/96 på en lidt skuffende 7. plads. Det var dog dengang, og sidenhen er det i høj grad kun gået fremad for København, der de sidste tre år er blevet mestre.

Hvad synes du om FC Københavns gamle hjemmebanetrøje fra 95/96-sæsonen? Kan du lide den, eller er du mere til de nye designs? Giv meget gerne dit besyv med i kommentarsporet under nyhden, hvor vi også meget gerne høre hvad du forventer dig af FCKs samarbejde med Adidas fremover.