F.C. København og Adidas kan i dag offentliggøre, at der er indgået aftale om et tøjsponsorat, der blandt andet betyder, at klubben fra den kommende sæson og fire år frem vil løbe på banen iført Adidas.

Dermed skifter FCK italienske Kappa ud med tyske Adidas, som i mange år har været sponsor i rivalklubben Brøndby IF - en aftale, der ophører til sommer, hvor Adidas så skifter til FC København.

I forbindelse med offentliggørelsen af den nye aftale, udtaler Administrerende direktør i F.C. København, Anders Hørsholt, at;
”Vi er meget tilfredse med, at vi har indgået aftale med adidas om, at de i foreløbig fire år skal være vores tøjsponsor. Ambitionerne fra begge parters side er tårnhøje. Aftalen afspejler, at F.C. København er Nordens største fodboldklub og adidas det førende internationale sportsbrand. Vi glæder os til at indlede samarbejdet, og jeg ser frem til, at vi fra den 1. juli kan præsentere nye spillertrøjer og de mange F.C. København-produkter fra adidas.”

Inden for alle kategorier får F.C. Københavns spillere og trænerstab adgang til fodboldudstyr af højeste kvalitet og de nyeste teknologier, som hjælper til at optimere præstationerne på banen.

Samarbejdet med F.C. København styrker adidas’ position som førende leverandør af sportsprodukter til både amatører og professionelle. For adidas er samarbejdet med F.C. København en mulighed for at opnå maksimal synlighed; ikke mindst i forbindelse med klubbens internationale kampe.

Mikkel Christensen, Country Manager for adidas Danmark, udtaler: ”adidas ønsker at blive forbundet med de bedste og stærkeste brands. F.C. København er på alle måder en topklub, og derfor har vi indgået et partnerskab. Aftalen er den største, som vi nogensinde har lavet med en nordisk klub, og vil give os et tæt samarbejde med både klubben, spillerne og fans. Vi glæder os til at følge med F.C. København ud i Europa.”

Med Adidas som tøjsponsor kommer Nordens førende fodboldhold i selskab med en lang række af Europas største klubber som Real Madrid, AC Milan og Chelsea FC. Partnerskabet mellem adidas og F.C. København træder i kraft den 1. juli 2012 – samme dag som klubben kan fejre sit 20 års jubilæum. F.C. København havde i midten af 90’erne adidas som tøjsponsor.

FC København har nemlig spillet i Adidas før, hvilket skete i 1994, hvor det tyske mærke tog over efter Puma. Dette arrangement skyldes, at de to fusionsklubber KB og B1903 havde haft Puma og Adidas, og at hvert mærke derfor fik to år som sponsor i klubben i de første år.

Du kan se billedet af den første trøje her – som den nuværende træner CV faktisk spillede med, da han i sin tid var spiller i FCK.

Siden dengang er FC København kommet langt, og betragtes vel nu som det bedste hold i Danmark. Fremover kommer de altså til at spille med en Adidas-trøje, som vi glæder os rigtig meget til at kunne vise frem.

For at markere FCK og Adidas' nye samarbejde, har vi lavet et par Memory Lane Specials, hvor vi kigger tilbage på de to første Adidas-trøjer, og som du kan se senere på Unisport senere i dag.

Hvad synes du om, at FCK siger farvel til Kappa og goddag til Adidas – og har du nogle forventninger til de nye, 3-stribede FCK-trøjer? Del meget gerne din mening med os i boksen herunder nyheden, på Facebook eller Twitter.