Liverpool FC har spillet i Adidas-uniformer de sidste 6 år, og har faktisk været sponseret af det tyske mærke i over 15 år. Nu er det dog slut, og Liverpool skal fremover spille i amerikanske Warrior Sports.

Liverpool og Adidas går til sommer hver til sit, og i stedet for de tre striber, skal vi nu til at se et lille w på Liverpools trøjer.

De er nemlig blevet enige med amerikanske Warrior Sports, som er en underafdeling af løbegiganterne fra New Balance, om en 6-årig aftale til omkring 223 mio kr. Det er dermed den største aftale i britisk fodbold nogensinde.

Om aftalen siger General Manager i Warrior Sports, Richard Wright, at “Warrior Sports er stolte af høj performance og en vilje til at vinde, og vores partnerskab med Liverpool FC, en institution og et genkendt brand verden over, er det perfekte match.”

Den nye sponsoraftale markerer også enden på samarbejdet mellem Liverpool og Adidas, men Adidas-direktør Herbert Hainer understreger, at det simpelthen skyldes, at Liverpool forlangt for mange penge i forhold til deres sportslige præstationer.

“Der var for stor forskel på hvad de leverede på banen og hvad de ville have, og så valgt vi at sige ‘Okay, det gør vi ikke,’ og så er det slut.”

Hainer tilføjede: “Det kommer alt sammen an på succes og popularitet samt den eksponering og det overskud, som du genere ved at sælge merchandise”

“Alt det skal sammenlignes med hvad du tilbyder og hvad du får – og vi synes ikke at der var den rette balance mellem hvad de ønskede og samtidig kunne levere,” slutter Hainer af.

Med den nye Warrior-aftale bliver Liverpool i højere grad uafhængige af Adidas, og kan derfor også lave hvad de ønsker af Merchandise – men samtidig er der også den ulempe, at de ikke kan trække på Adidas' store, globale netværk og erfaringer.

Skiftet gør også, at den nuværende Liverpool-trøje for 11/12-sæsonen bliver den sidste Adidas-trøje i et stykke tid – så vil du have den i din samling, skal du ikke vente alt for længe.

Se vores store kollektion af Adidas Liverpool trøjer og merchandise her.

Hvad synes du om, at Liverpool skifter Adidas ud – og så med det relativt ukendte Warrior Sports? Vi hører også meget gerne hvad du tænker om årsagen til, at Adidas sagde nej tak, så giv dit besyv med i boksen under nyheden.