Endelig VM! ⚽ Køb din trøje her!
Populære Kategorier
  Produkter

   Den populære guide til fodboldstøvler og positioner

   Et spørgsmål som altid går igen på Facebook, på livechatten og på vores mail og telefon er; hvilken støvle skal jeg vælge, når jeg er angriber/forsvarer/midtbane. Svaret er, at der ikke er et rigtigt svar. Alligevel er der nogle ting, som gør, at nogen støvler er designet med tanke på behovene, som bruges mere af en position end en anden.

   For vores faste brugere så er det meste indhold i denne nyhed en selvfølge, som er læst før. Men spørgsmålet går igen og igen og…

   Så derfor får i en af vores mest populære og anvendte nyheder en gang til. Den handler om, hvilke støvler er designet til hvilken position, og lad os lige slå det fast med syv tommer søm igen. Der er ikke nogen støvle, som du skal, eller ikke kan spille med, ligemeget hvor du spiller på banen. Det handler om, hvad du kan lide, og har det godt med.

   Men der er nogle støvler, som er designet til at optimere og gøre aspekter af spillet nemmere, som en speciel position bruger mere end andre. Et simpelt eksempel på dette er AdiZero, som er meget let, er rar at have på for en spiller, som skal løbe meget hurtigt. Men den er måske ikke rar for en spiller, som ofte går ind i hårde taklinger, da der ikke er meget polstring.

   Så udfra den baggrund laver vi en støvleinspirationsguide til målmænd, backs, centerforsvarer, midtbanespillere og wingere/angribere.

   Til målmænd

   En målmand bruger hovedsagligt sine fødder til at bevæge sig hurtigt over meget korte distancer. Men han skal også sparke mange gange og som oftest hårdt til bolden. Derfor skal man finde en balance mellem beskyttelse af foden og lethed. Vi anbefaler at kigge på:

   Puma PowerCat 1.10
   Adidas Copa Mundial
   Mizuno Supersonic Wave
   Nike Tiempo Legend III Elite
   Adidas AdiPure IV
   Umbro Speciali Elite
   Nike Tiempo Legend IV Elite og IV
   Mizuno Morelia Ultra Light Hulk
   Diadora Kobra og Diadora DD-Eleven

   Til forsvarsspillere

   En forsvarsspiller har en stor andel i det opbyggende pasningspil. Hans skal turde stikke sin fod ind imellem målet og en afsluttende angriber eller bare være beskyttet til en rigtig herretackling. Det kræver et godt knopsystem og en god beskyttelse. Typisk vil det være forsvarsspillere, som går på kompromis med støvlens vægt. Da letvægt og god beskyttelse af foden bare ikke hænger sammen. Vi anbefaler at kigge på:

   AdiPure IV
   Hummel Legend
   Nike CTR360 Maestri II Elite
   Umbro Speciali Elite
   Under Armour Dominate Pro K-Skind
   Puma King
   Nike Tiempo Legend IV og IV Elite
   Umbro Geometra Pro-A
   Mizuno - Wave Ignitus 2
   Mizuno Morelia Ultra Light Hulk
   Diadora Kobra og Diadora DD-Eleven.

   Til backs

   En backs behov i støvle er typisk de samme som centerforsvarerens. Dog har de dygtige af dem også en offensiv rolle på banen i f.eks overlap til indlæg. Til det er der støvle, som udover de typsike forsvarsstøvler bliver valgt. Vi anbefaler at kigge på:

   Nike Total90 Laser II
   Adidas Predator X
   Umbro Stealth Pro II
   Mizuno Morelia Ultra Light Hulk
   Diadora Kobra og Diadora DD-Eleven
   Nike - Mercurial Vapor Superfly III Elite.

   Til midtbanespillere

   Her snakker vi om spilleren, som hovedsagligt spiller fra boks til boks. Er du mere defensivt orienteret, kan du med fordel få inspiration i forsvarssektionen. Er du mere offensiv, kan du få inspiration i winger/angribersektionen. En typisk midtbanespiller skal kunne det hele. Han modtager bolden meget, og skal hurtigt distribuere den videre. Han skal skyde på mål, og han skal kunne tackle. Samtidigt skal han være let til bens, da han typisk er den, som løber mest. Vi anbefaler at kigge på:

   Nike CTR360 Maestri II Elite
   Nike Tiempo Legend III Elite
   Puma PowerCat 1.10
   Adidas AdiPure IV
   Adidas Copa Mundial
   Hummel Legend
   Mizuno Supersonic Wave
   Puma King Diego Finale
   Umbro Stealth
   Lotto Zhero Gravity Ultra
   Nike Tiempo Legend IV og IV Elite
   Umbro - Geometra Pro-A
   Mizuno - Wave Ignitus 2
   Mizuno - Morelia Ultra Light Hulk
   Diadora Kobra og Diadora DD-Eleven
   Puma - Mexico Finale.

   Til winger/angribere

   Dette er offensivspilleren, hvis job typisk inkluderer milimeter præsion. Heftige accelerationer og små finesser. Typisk prioriteres letvægt, greb i banen, sparkeflade og boldføling. Hvor vægten på disse fire kvaliteter er forskelligt fra model til model. Vi anbefaler at tage et kig på:

   Adidas F50 AdiZero (alle modeller)
   Nike Mercurial Vapor Superfly II Elite
   Umbro GT Pro
   Umbro Accerator II
   Puma Velocity 1.10 og 1.11
   Puma Velocity SL
   Nike Tiempo Legend III Elite
   Mizuno Supersonic Wave