Skrevet af Joltter

Unisport World Tour kick-startede for et par uger siden i Madeira, Portugal. Målet var krystal klart: at besøge Cristiano Ronaldos barndomshjem. Manden som kæmpede sig hele vejen fra den lille ø, Madeira til toppen af verden, som verdens bedste fodboldspiller.

Når man besøger Madeira er der ingen tvivl om, hvem der er byens stolthed: all taxa chauffører elsker at snakke om Ronaldo og nogle af de mest besøgte steder på øen er CR7 statuen og CR7 museet. Museet er faktisk styret af Ronaldo's bror Hugo, som eftersigende var lige så talentfuld som Cristiano selv i deres unge dage i Madeira. Han fortalte os at Ronaldo rent faktisk modtager streamen fra sikkerhedskameraerne på Museet til sin smart phone, så hvem ved, måske har han holdt lidt øje med os mens vi besøgte hans barndomshjem...

Er du tosset med CR7? Så find et stort udvalg af CR7 udstyr lige her.

Selvfølgelig skulle vi også lige forbi Quinta do Falcao. Gaden, hvor Ronaldo's hjem ligger. Stedet, hvor han blev født, voksede op og scorede sine første mål. Området er bestemt ikke det mest velhavende (eller sikreste) sted på øen, men vi lavede et hurtigt visit med vores kameraer og MagistaX sko, for at skyde et par billeder af det legendariske sted, hvor det hele startede for Ronaldo. Virkelig et magisk sted at få lov til at trille lidt bold.

Ronaldo startede sin fodboldkarriere i en lille lokal klub kaldet Andorinha, hvor hans far arbejdede som tøjansvarlig. Efter et forholdsvist kort ophold her flyttede han til en større klub, C.D. Nacional - en klub, hvis stadion han sågar lægger navn til. Nacional endte med at være hans sidste klub inden han forlod Madeira til fordel for fastlandet og ikke mindst Sporting Lissabon. En sjov lille historie om Nacionals træningsanlæg er at det faktisk er beliggende på et af øens højeste punkter og selv taxa chaufførerne havde problemer med at kæmpe sig op af de farlige stejle gader.

Hvis du ikke kan få nok af CR7 så find et stort udvalg med CR7 gear lige her.

Alt i alt tog Madeira rigtig godt imod os - jeg må dog indrømme at jeg var overrasket over manglen på fodbold i gadebilledet. Måske kendte vi bare ikke de rigtige steder, hvor de unge træner deres talenter, men jeg havde i hvert fald regnet med en mere farverig fodboldkultur på øen, hvor hver eneste lille knægt drømmer om at blive den næste Ronaldo. Men ikke desto mindre, så har Unisport World Tour i hvert fald oplevet de første glimt af dagens lys.

Næste gang I hører fra mig vil jeg rapportere fra Argentina, hvor fokus vil være på Ronaldo's største konkurrent, Lionel Messi. Indtil da kan du følge mig på Snapchat, Unisportlife, for lidt ekstra adgang bag kulisserne.