Interview med Product Manager Hazim Kulak om adizero 99g

I går kunne adidas præsentere verdens letteste fodboldstøvle, adizero 99g. Imponerende? I den grad. Men kan man spille fodbold i den? Vi fik muligheden for at snakke med adidas Product Manager Hazim Kulak, som har været med fra den spæde begyndelse på udviklingen af adizero 99g. Se hvad han havde at sige til det her.

Det er et virkelig imponerende resultat i har leveret med denne fodboldstøvle. Men kan du sige lidt om, hvordan det hele startede?

Spillere er altid på udkig efter konkurrencemæssige fordele og vi ved at letvægt befinder sig i hjertet af denne søgen både fysisk og psykisk. Derfor besluttede vi os for at bryde grænserne for, hvor langt ned i vægt en speedstøvle kunne komme. Et løfte som vi gav tilbage i 2013. Og nu står vi her.

I må skullet have gået på kompromis med mange ting for at gå så langt ned i vægt. Hvad har været de sværeste udfordringer på vejen?

Der er ingen tvivl om at det her har været en holdindsats. Mange kreative mennesker har været involveret i processen og en af de vigtigste ting for os var at opfylde alle kriterier for en god speedstøvle. Det vil sige alt fra fart til holdbarhed og beskyttelse - det hele skulle med. Så selvfølgelig skulle vi igennem nogle forsøg for at finde den rette sammensætning. Men jeg mener at denne støvle lever op til det hele.

ALT_TAG

Når man kigger nærmere på støvlen, ser det nærmest ud som om sålen er hul indvendigt. Hvordan vil det i det hele taget føles at løbe rundt i de her fodboldstøvler?

Jeg vil ikke kalde sålen hul. Det er nærmere på grund af selve konstruktionen at sålen ser hul ud. Vores mål var at lave sålen så tynd som muligt, hvilket vi har formået gennem denne særlige 1mm polyamide konstruktion, som så får support fra indlægssålen, der er blevet særligt udviklet til denne adizero.

Hvorfor har i inkluderet miCoach?

miCoach har altid udgjort en del af adizero siloen, så vi ville gerne sammensmelte disse to elementer med denne model. Denne støvle taler til en helt særlig type af spiller og vi ville gerne give dem muligheden for at holde øje med deres præstationer. Derfor har vi tilføjet miCoach - for at understrege forbindelsen til fart og gøre den endnu mere synlig.

Så hvad er jeres tanker om adizero 99g? Hvordan skal folk opfatte den?

Det er i hvert fald først og fremmest, en milepæl for at vise hvor langt vi er nået og hvad vi er i stand til. Vi er altid på udkig efter nye innovationer og det vil vi aldrig stoppe med. Denne støvle taler til alle de spillere som deler denne filosofi. Spillere som der vil være og føler sig anderledes og som vil være den bedste uanset hvad. Det er også derfor at vi har valgt at lancere den som en Limited Edition. Det er kun de absolut bedste, som skal have denne støvle.

I aften står den på Champions League og derfor har adidas igen sammensat et nyt gamedayplus afsnit, hvor Hazim Kulak også får taletid. Hvad synes du om adizero 99g. Er det for langt ude eller er det lige dig?