Nike Academy Pack: Du skal gøre dig fortjent til farver

“Unge spillere må gøre sig fortjent til at spille med farver”. Sådan lød ordene fra Sir Alex Ferguson, som gik så langt at forbyde ungdomsspillere at spille i andet end traditionelle sorte fodboldstøvler. Nu løfter Nike den arv og præsenterer Academy Pack - mere blackoutet kan du ikke få dine fodboldstøvler.

Det er som om at det traditionelle blackoutet design har fået en lille renæssance. Vi ser flere og flere designs, som er styret af det klassiske look. En del af forklaringen kan være at der er kommet en mystisk aura omkring blackoutede fodboldstøvler. Hver gang man ser sorte fodboldstøvler tænker man instinktivt at det er en ny prototype eller at der er et støvleskifte på vej. Det gør bare det hele lidt federe når man ikke helt ved, hvilken fodboldstøvle det er.

Du kan købe støvlerne meget snart lige her på siden

Det er dog hverken en teststøvle eller støvleskifte vi har at gøre med her, men et koncept hentet fra mange fodboldakademiers regler om at akademispillere ikke må optræde i andet end blackoutet fodboldstøvler.

Nu hjælper Nike så de mange ungdomsspillere på vej ved at lave denne Academy Pack, som altså lader spillerne spille i lige præcis deres favoritstøvle, uden at skulle ødelægge designet med et hjemmebrygget blackout.

Du kan købe de nye Academy Pack fodboldstøvler fra Nike meget snart lige her på siden

Ideen bag den blackoutede fodboldstøvle er, som Alex Ferguson engang sagde, at spillerne skal lære at holde begge ben plantet på jorden. Og de mange designs, farver og mønstre, kan nogle gange få spillerne til at miste fodfæstet og lade sig rive med i en rus af selvfedhed.

Det tekniske grundlag for denne kollektion er uændret. Mercurial og Magista er stadig udviklet med Flyknit og Dynamic Fit Collar for at give denne helt unikke barfodsoplevelse, Hypervenom med NikeSkin og GF13 læst for det anatomisk korrekte fit, samt store adræthed og Tiempo Legend med det klassiske kængurulæder for at levere et af de mest elegante touches og komfortable fit på markedet.

Det er ikke en prototype, men du kan helt sikkert narre mange til at tro at det er, med den nye Academy Pack. Kollektionen kommer kun med FG knopper, så før du forelsker dig for meget i designet, skal du sikre dig at du ikke skal spille alt for meget på kunstgræs hen over sæsonen.