Unisport WebTV: Joltter taler med Max Blau om FootballX

Tidligere på måneden løftede Nike et diskret slør for deres nyeste fodbold koncept NikeFootballX. De to sko tager udgangspunkt i Nikes seneste innovationer Magista Obra og Mercurial Superfly IV. Vi fik Joltter til at tage fat i Max Blau, vicedirektør for Nike Football Footwear, for at inddrage os i deres tanker om den nye kollektion.

Fodbold blev født længe før de kortklippede græstæpper blev udviklet. Længe før det bestod af 22 spillere, som jagtede en bold. Fodbold blev skabt på de små gader. Dengang en bold ikke nødvendigvis var cirkelrund og fodboldsko var, hvad man nu lige havde ved fødderne. Fodbold på de små baner har altid haft en udødelig charme over sig og det har Nike vidst fra første dag.

FootballX er det nye koncept fra Nike og bringer innovation helt ind i hjertet af fodboldens ånd og sjæl. Max Blau, som er en af hovederne bag konceptet forklarer:

“Vi inkorporer det bedste fra FC247 med det bedste fra vores fodboldstøvler og samler det hele sammen ind i et meget stærkere alternativ.” Dermed forklarer Max Blau også at tilkomsten af MagistaX og MercurialX betyder afsked med FC247. Han er dog fortrøstningsfuld og forsikrer at ånden fra FC247 stadig vil leve videre.

NikeFootballX indeholder to sko - MagistaX og MercurialX. MagistaX har inkorporeret den stødabsorberende Lunarlon sål som vi kender fra Lunargato, mens MercurialX har lavprofils sålen som vi kender fra Elastico. Hvilken af de to Nike fodboldsko er du mest oppe at køre over?