Ny Nike innovation: NikeFootballX - MagistaX og MercurialX

I 2014 revolutionerede Nike fodboldspillet med to innovationer, der allerede har sat sine tunge spor på markedet af fodboldstøvler. Magista Obra og Mercurial Superfly har printet sig ind i vores bevidsthed, som den moderne fodboldstøvle. Nu er Nike klar til at gøre det igen, men denne gang til de små baner på gaderne, i haller og burer rundt omkring i verden. Vi præsenteret Nike FootballX.

De forstår virkelig at sætte deres præg på fodboldspillet. Siden 1994 har Nike dedikeret sig til fodbold, som var det dem selv der opfandt sporten. Den ære kommer de aldrig til at blive hyldet for, men hvad vi i den grad kan hylde Nike for, er at de gang på gang genopfinder fodbold på alle niveauer. Med deres fodboldudstyr lige fra træningsjakker og -bukser til bolde over til fodboldstøvler og -sko.

De nye NikeFootballX kommer i både IC og TF, men først til april. Vi giver dig dog et lille sneak peak af dem her

Sidste år fik Nike de fleste til at måbe over deres innovative udvikling af fodboldstøvler designet med en Dynamic Fit Collar og Flyknit overdel. Den ide spredte sig over til de små baner da Nike præsenterede en helt ny Elastico Superfly - samme koncept som Mercurial Superfly, men med en tilpasset sål til det hårde underlag. Og nu tager Nike Football det så til næste niveau:

“NikeFootballX sammensætter de bedste teknologier fra Nikes topstøvler med unikke designelementer til fodbold på små baner,” siger Max Blau, Vice President for Nike Football Footwear og fortsætter “Vi har mødt masser af spiller fra de små baner fra hele verden og de ønsker samme fordele som Magista og Mercurial leverer, men med såle og farver der passer til deres underlag.”

De nye NikeFootballX kommer i både IC og TF, men først til april. Vi giver dig dog et lille sneak peak af dem her

NikeFootballX er således svaret på disse spilleres behov og bliver sin helt egen kollektion til april. Den kommer i en MagistaX og MercurialX udgave både i TF og IC og er altså tiltænkt at erstatte Nikes FC247 kollektion når skoene bliver sendt ud til april. Teknologierne er altså de samme som vi kender fra fodboldstøvlerne. Nike sørger dog for at ånden fra de nuværende FC247 sko lever videre i FootballX kollektionen.

Begge sko er blevet udviklet med Nikes grind teknologi. Dette genbrugt gummi, som giver en ruskindslignende finish og er placeret omkring den yderste del af foden og på indersiden for at levere ultimativ beskyttelse på det hårde underlag. MagistaX bærer hertil rundt på den responsive Lunarlon midtersål, mens MercurialX vil fortsætte med at have sin lavprofils Phylon midtersål.

Designmæssigt har Nike også givet FootballX sit helt eget udtryk så det passer til den type fodbold de spilles i. X’et repræsenteret det samlede antal af spillere som optræder på en 5-a-side bane samtidig vil lanceringsfarven bære på et “gade-udtryk” da mange af de spillere Nikes designere mødte spiller på gader og i bure om aftenen og derfor har Nike skabt et geometrisk mønster som vil reflekterer under gadelygterne.

De nye NikeFootballX kommer i både IC og TF, men først til april. Vi giver dig dog et lille sneak peak af dem her

Vi har fået et helt eksklusivt kig på NikeFootballX, som først rammer vores lager til april måned. Vi kan slet ikke vente med at få skoene på og teste dem af. Det ser i hvert fald rigtig spændende ud. Hvad er dit første indtryk af den nye FootballX kollektion?