Neymar Jr.: 8 år med Nikes fodboldstøvler på fødderne

I søndags hyldede Nike deres lille brasilianske diamant, Neymar Jr., efter 8 år sammen. På de 8 år har Neymar Jr. haft et væld af spændende frisurer. Og hvis vi var en frisørsalon havde vi nok lavet denne nyhed med fokus på håret. Men nu handler det her om fodbold og derfor har vi taget et kig på Neymars fodboldstøvler gennem hans 8 år lange ægteskab med Nike.

Nike Air Zoom Total 90 Laser (2007) Det hele startede længe før rampelysene for alvor ramte Neymar Jr. I 2007 løb en purung Neymar Jr. rundt på Santos’ ungdomshold og tryllede med sit naturlige talent. Dengang, for 8 år siden, spillede Neymar i Nikes første Total 90 Laser og det var denne fodboldstøvle som lagde grundstenene til, hvad der allerede er gået hen og blevet en inspirerende succeshistorie.

Nike Mercurial Vapor IV (2008) Året før tingene for alvor stak af for Neymar, besluttede brasilianerne for at skifte retning med sine fodboldstøvler. Fra at have spillet i den solide angrebsstøvle fra T90 kollektionen, hoppede den letbenede tryllekunstner over i den lige så lette Mercurial Vapor IV. Det blev starten på en lang årrække med Mercurial på fødderne.

Nike Mercurial Vapor V (2009) I 2009 tog Nike beslutningen om at forgylde Neymar med en flot kontrakt. Den kom omkring samme tidspunkt at Neymar fik sin debut som professionel fodboldspiller i Santos. Alt dette skete vel og mærke i blot en alder af 17 år. Imens var Neymar trukket i den 5. generation af Mercurial Vapor.

Nike Mercurial Superfly I (2010) Med en forgyldt Nike kontrakt og hæder i Sydamerika fulgte rygterne om et skifte til Europa. Og det var naturligvis de største klubber som var på spil. På banen fortsatte Neymar med at brillere. Ikke mindst fordi han nu havde fundet sig tilrette i Nikes innovative Superfly I.

Nike Mercurial Superfly II (2010) Der skulle ikke går mere end et halvt år, før Nike havde fundet forbedringer nok til at opdatere deres Superfly og Neymar var da også med det samme klar til at hoppe over i den nye generation. Imponerende nok formåede Santos stadig at holde fast i deres kæmpe talent.

Nike Mercurial Superfly III (2011) Mercurial Superfly II blev i 2011 til Mercurial Superfly III. Et år som Neymar helt sikkert har gemt helt øverst i sin erindring. Efter at han var blevet henvist til 3. pladsen som Årets Spiller i Sydamerika i 2010, fik Neymar i blot en alder af 19 år titlen i 2011. Med på vejen fik Neymar også FIFA Puskás prisen, ligesom Neymar Jr. spillede en helt central rolle i Santos’ triumf i Copa Libertadores. En turnering de ikke havde vundet siden 1963. Alt sammen foregik i forskellige farvevarianter af Nikes Mercurial Superfly III.

Nike Mercurial Vapor GS (2012) I sommeren 2012 havde Brasilien kvalificeret til OL i London og her fik Neymar Jr. for første gang for alvor smagen af, hvad det ville sige at repræsentere sit land ved en slutrunde. Og Nike viste deres tiltro til brasilianeren ved at lade ham, som den eneste, optræde i deres innovative eksperiment Mercurial Vapor GS. Støvlerne var lige ved at vise sig at være en kæmpe succes for Neymar og Brasilien som dog snublede på målstregen mod Mexico.

Nike Mercurial VIII (2012) Fra Mercurial Vapor GS sprang neymar over til 8. generation af Mercurial Vapor. LIgesom tidligere bar Neymar naturligvis en lang række forskellige farver af Vapor VIII. Han fortsatte sin fremadstormende togt med et væld af priser og kunne endnu engang runde året af med titlen som Årets Spiller..

Nike Mercurial IX (2013) 2013 blev endnu et skelsættende år for Neymar Jr. og han indledte det i selskab med Vapor IX. Disse fodboldstøvler blev de sidste Neymar optrådte med på Sydamerikansk grund. I sommeren 2013 blev det offentliggjort at Neymar ville skifte til FC Barcelona fra starten af den nye sæson og samtidig havde Nike også noget nyt i ærmet...

Nike Hypervenom (2013) Med optakten til Confederations Cup i Brasilien begyndte der at dukke billeder op af Neymar i en helt ny fodboldstøvle. Det var naturligvis den nye Hypervenom, som Nike lancerede kort inden Confederations Cup blev skudt i gang. Neymar skulle naturligvis fungerere som frontfiguren for Nikes nye offensive satsning og noget tyder på at det var et match made in heaven. I hvert fald har Neymar lige siden optrådt i Hypervenom.

Nike Hypervenom Sonho Dourado (2014) Og det lykkelige ægteskab blev for alvor konsolideret under VM i 2014. Her gav Nike Neymar et par helt unikke Hypervenom, som var designet som en hyldest til Neymars gyldne drømme om at spille med guldstøvler og føre sit land til toppen af fodboldtronen. Det gik ikke helt som Nike og Neymar havde drømt om, men støvlerne glitrede stadig under den brasilianske sol.

Nike Hypervenom Liquid Diamond (2015) I søndags kulminerede Nike og Neymars samarbejde så foreløbigt med et par signaturstøvler. Neymar takkede for Nikes gestus med to mål mod Atletico Madrid i onsdags og støvlerne satte i den grad sit unikke præg på græstæppet. Vi er helt sikre på at disse Hypervenom langt fra er det sidste vi har set til Neymar signaturstøvler og med den stil Nike har lagt for dagen, er vi ikke i tvivl om at det kun bliver vildere herfra...

ALT_TAG

Det er tydeligt at Nike og Neymar Jr. har fundet deres sjælevenner i hinanden. Og med tanke på at Neymar om 6 dage blot fylder 23, så er der helt sikkert udsigt at denne gennemgang af Neymars fodboldstøvler nok skal blive rigtig rigtig lang. Hvad synes du om Neymar og hans signaturstøvler?