Fire signaturstøvler fra PUMA - hvilken er din favorit?

Signaturstøvler har altid været noget helt særligt. Det er et udtryk for en spiller med nogle helt særlige evner. Det er derfor også altid lidt ekstra specielt når mærkerne sender en ny signaturstøvle på gaden. Hvem er den til, hvad fortæller den osv. PUMA har gennem de seneste måneder leveret ikke bare én men hele fire signaturstøvler og vi tager et kig på dem her.

Det hele startede med Mario Balotelli. Manden, som i en alder af bare 24 år allerede har stadfæstet sit navn på godt og på ondt. En kontroversiel fodboldspiller, som ikke bare skaber opmærksomhed på banen, men også i privatlivet. I bund og grund en spiller lige efter PUMA’s smag. Typen der tør at gå sine egne veje, hvad enten det bliver kritiseret eller rost. Designet var vel lige så uventet som Balotelli - med ordene Professionalism, Endeavour, Humility på siden. Men der var en forklaring på det.

Gennem alle fire af PUMAs signaturstøvler har de benyttet sig af konceptet de præsenterede for første gang ved VM med navnet Tricks. Tricks repræsenterer PUMAs måde at hylde begivenheder, personer, ideer m.m. Og derfor passede konceptet fint ind i ideen om at PUMA ville hylde nogle af de største fodboldspillere i deres familie.

Du kan stadig nå at få fingrene i 3 af de 4 signaturstøvler. Find dem her - 1.889,-

Næste i rækken var Marco Reus, der desværre aldrig nåede at spille i sine støvler grundet hans langvarige skade. Det gjorde dog ikke designet mindre bemærkelsesværdigt. Her havde PUMA nemlig inddraget en sag, som står Reus’ hjerte meget nært - nemlig sagen for kræftramte børn og familier. En flot gestus som også kom i et flot design.

Det kan nogle gange være svært med signaturstøvler. På den ene side skal de repræsentere den spiller, som designet bygger på og på den anden side skal det være noget folk kan relatere sig til. I Balotellis tilfælde var det svært at relatere ordene til Balotelli, men når historien melder at det var ordene som stod i en medaljon, som Balotelli fik af sin mormor som lille, så giver det pludselig mening. Noget som måske lidt manglede i Cesc Fabregas signaturstøvle, der var den 3. i rækken.

Designet var rent og minimalistisk, men det var lidt som om PUMAs designere manglede ideer til et koncept. Fabregas’ evoPOWER i sig selv så utrolig stilet ud og vi må give PUMA at de ramte det ydmyge og nærmest diskrete element som Cesc repræsenterer. Men historien bag designet manglede lidt pondus.

Omvendt var tilfældet med Agüeros signaturstøvle, der nærmest havde for mange ting omkring sig. Her baserede designet sig på Agüeros kærlighed til hunde, sin familie og ikke mindst hans barndomsklub, Independiente, hvor det hele startede. En interessant sammensætning, der så også resulterede i en interessant signaturstøvle.

Vi har stadig et par stykker af Reus, Fabregas og Agüeros Tricks. Find dem her - 1.889,-

Vi er sikre på at PUMA slet ikke er færdige med at give os signaturstøvler eller helt generelt Tricks design. Men vi er nysgerrige. Hvilken af alle PUMA's Tricks fodboldstøvler er din absolutte favorit?