Med introduktionen af den nye adidas There Will Be Haters pack fik vi også en ny generation af F50 adizero, som har gennemgået mere end bare et ansigtsløft. Der er både kommet til og skåret væk - og vi har taget et kig på, hvordan den nye adizero egentlig adskiller sig fra den gamle. Er det værd at skifte din gamle F50 ud? Beslut dig her.

Med en ny adizero på markedet vil det store spørgsmål naturligvis altid dukke op; hvad adskiller den her fodboldstøvle fra den forrige udgave, og hvad får jeg ud af at skifte? Som de støvlenørder vi nu er har vi taget konsekvensen og sat os for at svare på netop de spørgsmål. Så er du i tvivl - eller bare nysgerrig - er det bare at læse videre...

Den første af mange store ændringer finder man på overdelen af F50 adizero, hvor adidas nok har holdt fast i deres innovative Hybridtouch-materiale, men på den seneste generation af adizero ladet det læderemulerende mikrofibermateriale dække hele overdelen.

Med andre ord er det lette, sejlsportsinspirerede Speedfoil-materiale i hælen væk - ganske enkelt for at give mere støtte og stabilitet. Det fylder ganske vist også et par ekstra gram på adizero, men dommen fra spillerne var klar; mere støtte. Og det får de så.

Er det her hvad du har ventet på? Du kan finde den nye f50 adizero Haters Pack lige her.

Samtidig så de innovative tyskere gennem deres research, at spillerne i endnu højere grad havde brug for greb i bolden, uanset hvilken del af foden de brugte til at drible eller kontrollere bolden med. Derfor tog de Dribbletex-teknologien fra forrige generation og spredte den ud over hele overdelen, så man nu får en 360 graders Dribbletex-beklædning. Hvornår man lige får brug for greb på hælen ved vi ikke, men nu er muligheden der...

Selve Hybridtouch-materialet - der er et syntetisk materiale, som forsøger at kombinere de gode egenskaber fra læder med mikrofibers lave vandabsorbering, lave vægt og gode holdbarhed - er den samme som brugt på forrige generation med samme tykkelse og finish. Der var ganske enkelt så positiv feedback, at der ikke var nogen grund til at ændre det.

Det grafiske udtryk har også fået sig en overhaling - lad os bare sige det sådan. For hvor den gamle adizero havde de tre ikoniske striber på siden af fodboldstøvlen, så har adidas valgt et mere rent look og sat striberne på hælen. Godt ser det ud, synes vi. Samtidig har det lavet den såkaldte Emotional Ghost-grafik. Et følelsesladet spøgelse? Den må I selv vurdere...

Er du vild med den nye generation af f50? Så find den lige her.

Man skal dog have adizero vendt om for at finde de største ændringer, da adidas rystet posten godt og grundigt ved deres sål og knopsystem. Væk er Sprintframe 2.0-konstruktionen, som snart har været brugt i evigheder, og dermed også den ikoniske, eksterne hælkappe.

Samtidig har man besluttet at fjerne to af de fire bagerste knopper, både for at spare vægt, men også for at give en hurtigere gennemtrængning af jorden. For at det hele ikke skal blive for ustabilt har adidas dog udstyret adizeroen med en stabilitetsknop, der sørger for at give støtte både når foden lander, men også når du sætter af. Se den som en ekstra finne under kølen på en båd.

Under forfoden er der også sket ændringer, hvor man har ladet sig inspirere af løbesko. Det betyder faktisk, at der ud over de 7 normale knopper er kommet en række mindre støtteknopper, der følger fodens rulning fra du lander til du sætter af igen og derfor altid sørger for at du er så meget i kontakt med jorden som muligt. Det er smart, og det fungerer faktisk enormt godt.

Giv dem noget at snakke om. Find de nye F50 adizero lige her.

Den sidste ændring byder på et farvel - farvel og tak til adidas' MiCoach-teknologi, som der nu kun er plads til under Nitrocharge-støvlerne. Teknologien slog aldrig helt igennem, og flere stjerner som Bale og Benzema har altid fået lavet deres såler uden udhulningen. Det har de så ikke brug for mere.

Med andre ord er der sket masser af ændringer på F50 adizero fra Haters-kollektionen. Som følge af Speedfoils afgang og de ekstra knopper under sålen er vægten også steget med 30 gram, så vi lander på en 195g let cocktail. Adizero skriger dog stadig speed, og leder du efter et skarpt touch på bolden og et knopsystem skræddersyet til at sætte din mand af, så er det bestemt ikke noget dårligt valg.

ALT_TAG

Hvad synes du om den splinternye adidas F50 adizero - er den noget for dig, eller er der lige fart nok på designet? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder, på Facebook, Twitter og Instagram.