There will be haters. Sådan lyder titlen på adidas’ nye kampagne. Forrest på scenen står en ny generation af f50 adizero og skuer ud over alle sine modstandere. Ingen over, ingen ved siden af. Det her er adidas’ nyeste skud på stammen. En ny generation af letvægt, som skal tage alverdens hurtigløbere med storm. Se den her.

Gennem det seneste år har adidas leveret nye generation af både Predator, Nitrocharge og senest 11pro. Nu er turen kommet til f50 adizero og det skal ikke gå stille til. Adidas letvægter har været på toppen af verden lige siden den første generation kom i 2004. Det har været en kamp mod vægten for adidas, som kontinuerligt er blevet reduceret indtil den vejede 150 gram i den seneste generation.

Er det her hvad du har ventet på? Du kan finde den nye f50 adizero Haters Pack lige her.

Nu ser det dog ud til at adidas har fundet en ny formel til deres letvægter. Holdet bag den nye f50 har nemlig puttet lidt ekstra pondus ind i fodboldstøvlen, som nu vejer 195 gram. Det er en helt bevidst og ikke mindst naturlig udvikling i konstruktionen af letvægtsstøvler. Det er nemlig så småt blevet klart at en lav vægt ikke ubetinget er lig med høj fart. Andre elementer har også en indflydelse på øget fart og det er altså det adidas har forsøgt at bringe ind med den nyeste generation af f50 adizero.

Hvis vi starter der, hvor tingene består uforandret, så er overdelen stadig lavet med det bløde Hybridtouch, som leverer denne læder emulerende komfort, som har gjort den så populær. Indvendigt har adidas også foret støvlen med syntetisk ruskind, hvis bløde overdel leverer den høje komfort og er samtidig tynd nok til at strække sig efter fodens former.

Og her slutter sammenligningerne så også mere eller mindre. For resten af fodboldstøvlen har fået små, som store justeringer, som gør denne f50 adizero mere stabil, komfortabel og skarpere end før. Speedfoil er fjernet for at kunne skabe en overdel i et stykke, for at gøre fodboldstøvlen mere stabil. Det har naturligvis haft en stor indflydelse på den øgede vægt, men ud fra feedback og studier har adidas’ team konkluderet at stabiliteten i støvlen var en vigtigere faktor for at skabe en god speedstøvle end letvægtsmaterialet.

Lad dem bare hate på dig. De vil jo bare gerne være dig og have dine nye f50 adizero.

På selve overdelen har adidas også taget deres f50 til et nyt niveau efter at de har skabt en ny 360º 3D dribbletex struktur som skal give en bedre friktion mellem fod og bold. Dribbletex er noget vi kender fra tidligere modeller, men til forskel har adidas gjort konceptet mere aggressivt og ikke mindst placeret det rundt på hele overdelen. Formålet er at øge grebet om bolden i alle slags vejrforhold og i særdeleshed i våde og glatte forhold, hvor bolden har en større tendens til glide væk.

Den nye f50 adizero bærer rundt på samme læst som tidligere. Til gengæld har snuden fået lidt mere runde former efter at adidas modtog feedback om at den var for spids. Stabilitet har helt sikkert været et af nøgleordene da den nye f50 skulle designes, for udover de allerede nævnte nye tiltag, er vristen også gjort en smule højere. Det giver en fodboldstøvle med færre prespunkter og tilbyder også et mere personligt fit.

Et andet område, hvor adidas har forsøgt at skabe større stabilitet og dermed større komfort er ved hælkappen. Indvendigt er materialet lavet med et blødt, nærmest lidt luftigt syntetisk materiale som omfavner hælen og skaber et fast lockdown. Samtidig er hælkappen gjort en smule højere end tidligere for at holde foden bedre fastlåst i støvlen.

Er du vild med den nye generation af f50? Så find den lige her.

Og vi er langt fra færdige, for kigger vi under støvlen ser vi et helt nytænkende knopsystem. Adidas har været kreative og hentet inspiration fra 100 meter sprinterne og deres sko, som kræver et helt særligt greb i banen, for at de kan udnytte deres fart optimalt. Derfor har adidas tilføjet disse sprinterpigge op langs midten af foden. Tanken er at når en spiller skal op i fart og accelerere, er der behov for en mere aggressiv konstruktion. Præcis som 100 meter løbere har brug for.

Det er dog ikke alt. Under hælen har adidas også lavet om på placeringen af knopperne og nu lavet en konstruktion af tre knopper som former en trekant. Den midterste knop leverer både stabilitet, men også en form for stopklods, for at give et mere faststående greb i banen. De to bageste knopper er naturligvis nødvendige for at udligne balancen mellem forfoden og hælen. Formen for knopperne kender vi fra adidas’ speedtraxion system og er altså noget som adidas har holdt fast i denne nye generation.

Og så er der naturligvis også det nye design, som adidas kalder “ghost graphic”. En grafik som giver en dynamisk og eksplosiv effekt. Samtidig har de flyttet de tre striber om bag i hælen, både for at give et nyt visuelt udtryk, men også for at gøre plads til det nytænkende design, som helt sikkert vil gøre alle som ikke har den nye f50 adizero, misundelige. Og du skal nok få misundende ord din vej, men bare husk på at der altid vil være haters og i bund og grund ville de bare ønske at de var dig…

Giv dem noget at snakke om. Find de nye f540 adizero lige her.

ALT_TAG

Der er masser af grund til at være glad i dag. Adidas har nemlig leveret en helt ny f50 adizero og den er ikke bare ny, den er en helt ny generation. Med masser af nye og innovative elementer. Vi glæder os i den grad til at gå mere i dybden med adidas’ nye letvægter, men hvad er dit førstehåndsindtryk af den?