Suit up med Hummels Tuxedo Shirt til Cultural Leonesa

Hvilke planer har du i næste weekend? Måske en fin gallamiddag, første møde med svigerforældrene eller måske skal du ud og spille fodbold? Vi har det perfekte outfit til alle anledninger. Bare se her…

Få fodboldtrøjer skabte så meget opmærksomhed og debat, som den Cultural Leonesa præsenterede i samarbejde med det danske tøjmærke Hummel i sommer. Bevares, trøjen var en jubilæumstrøje og at designet derfor var anderledes stjæler ikke de store overskrifter, men når selve designet forestiller en god gammeldags Tuxedo, så kan man ikke helt lade være at have en holdning til det.

Du kan finde den noget alternative trøje fra Hummel lige her - kun 499,- kr.

Og holdninger var der masser af. Faktisk så mange at selv CNN gav Hummels marketingdirektør et kald på telefonen. Og det var da også lige præcis den slags opmærksomhed Hummel og Cultural Leonesa havde håbet på, da de i juli måned præsenterede “The Tuxedo” ved en forholdsvis uformel presseindkaldelse i Cultural Leonesas klubhus.

Mens det meste af verden kan nikke genkendende til når de ser Hummels logo, så var det nok de færreste, som kendte klubben fra Segunda B i Spanien. Men denne noget (u)traditionelle trøje, sørgede i den grad for at placere Cultural Leonesa på landkortet. Klubben ligger i øjeblikket placeret på en 9. plads. Det kan de dog hverken takke eller bebrejde “The Tuxedo Shirt” for. Den har de nemlig kun optrådt i en enkelt gang ved en velgørenhedsturnering.

Suit op med Cultural Leonesa's Tuxedo Shirt - kun 499,- kr.

Det var nemlig formålet med trøjen at skabe opmærksomhed omkring en god sag for de mange minearbejdere, som arbejder under dårlige forhold i byen. Samtidig blev alt overskuddet fra salget af trøjen doneret til projekter, der tilgodeser børn med dårlige vilkår. Turneringen som Cultural Leonesa optrådte ved i “jakkesættet” var den føromtalte velgørenhedsturnering, som gik under navnet “A goal for the Mining”. En turnering som i øvrigt blev vundet af Real Sporting de Gijón.

At designet lige skulle være en tuxedo falder tilbage på klubbens historie og kultur, som går lagde sit fundament tilbage i 1923. Samtidig ville Hummel også gerne understrege klubbens 90 års jubilæum og det skulle altså gøres med stil. Og kan det blive mere stilet end en god gammeldags Tux - selvfølgelig toppet af med en butterfly?

Er du faldet for Hummels alternative design? Så find trøjen her - kun 499,- kr.

Vi ved ikke helt, hvad vi mener om Cultural Leonesas “Tuxedo Shirt”, men vi kan ikke løbe fra at den tiltrækker os på den ene eller den anden måde. Under alle omstændigheder, så slår trøjen jo adskillige fluer med ét smæk. What’s not to like?