Adidas 11pro vs. 11pro SL: Ultra klassisk touch vs. ultra let vægt

Knap havde vi trådt ind i det nye år, før adidas meldte sig ind i 2015 med en ny fodboldstøvle. 11pro SL Sort/Hvid/Grøn var navnet og 185 gram viste vægtskålen. Det fortjener selvfølgelig et nærmere kig og derfor har vi sat en op mod den nyeste generation af 11pro. Bliv klogere på ambassadøren for komfort og elegance her.

Siden adidas præsenterede deres første 11pro i 2012 har de forsøgt sig med små rettelser og forbedringer og det resulterede blandt også i den første 11Pro SL kort tid efter den første generation blev præsenteret. Kort før årsskiftet leverede adidas en helt opdateret 11pro og vendte blandt andet tilbage til de traditionelle dyder med en overdel af k-læder. Med den nye 11Pro SL flirter adidas dog igen med Hybridtouch overdelen.

Du kan finde begge varianter af adidas 11pro lige her - fra 1.235,- kr.

For at bringe vægten et godt stykke under de 200 gram har adidas nemlig måttet ty til det syntetiske materiale, som bliver brugt både på f50, Predator Instinct og Nitrocharge. Det tillader samtidig også en overdel, som er lavet i ét stykke og ikke flere, som den normale 11pro er bygget med. Det resulterer i sidste ende i en mere ren og ikke mindst tyndere overflade, som altså både gør støvlen lettere, men skaber også tættere kontakt mellem bold og fod.

Hybridtouch overdelen udgør den ene af de to grundlæggende forskelle mellem 11pro SL og 11pro. Det andet element er sålen, som traditionen tro er skiftet ud med den ultralette SprintFrame. SprintFrame sålen er efterhånden blevet synonym med adidas’ letvægtsmodeller. Og mens læsten på de to modeller er den samme, så skal du nok være opmærksom på at SprintFrame sålen er en smule smallere end den normale ComfortFrame og det danner dermed også en smallere platform for din fodsål at boltre sig på.

Adidas gør meget ud af at associere deres 11pro med komfort og derfor er det stadig udgangspunktet for denne Super Light model. Adidas har således bevaret det bikube inspirerede skelet, som vi så første gang på den nye 11pro. Skelettet fungerer som et stabiliserende element, der holder foden fastlåst på sålen. Samtidig har adidas også holdt fast i deres Memory Foam under pløsen. Det er dog et tyndere lag som sidder på SL modellen. Det skulle jo nødigt gå hen og øge vægten for meget…

Adidas har lagt deres 11pro i overhalingsbanen - kun 1.805,- kr.

Designmæssigt har adidas bevaret det todelte visuelle udtryk som vi så på den sekundære farvevariant, der kom på samme tid som den originale sorte model. I denne omgang er kombinationen så blevet til en klassisk sort, med en skarp kontrast i en limegrøn. Det karakteristiske bånd som løber op gennem midten og skiller de to farver ad er på denne SL model varmet fast på overdelen, hvor den i den normale model er syet på.

ALT_TAG

Når valget skal falde på enten 11pro eller 11pro SL skal man stille sig følgende spørgsmål: Vil jeg have komfort i en ultra let eller ultra klassisk variant? Det er et valg som i sidste ende ikke er så nemt at tage. Men altså, man behøver vel heller ikke at vælge mellem sine børn?