Weekendens støvlespots: Årets sidste støvlespot

Så kom vi til det. Det absolut sidste støvlespot i 2014. Og sikken rejse det har været i år. Mens de fleste ligaer rundt omkring i verden har ligget stille hen over julen, så har der været aktion, først og fremmest i Premier League, men også andetsteds har bolden rullet. Lad os tage et sidste kig på fodboldstøvlerne anno 2014.

Jeremy Brockie (Pheonix) - adidas Predator Instinct Battle Pack Vi starter dagens spot ved en af årets helt store støvlenyhed. 2014 var nemlig året, hvor adidas leverede en ny generation af deres ikoniske Predator kollektion. Den fik sin debut under VM med det karakteristiske Battle Pack design. Det er ikke meget vi ser til den originale Battle Pack længere, men Jeremy Brockie kunne ikke holde sig fra at give designet et sidste visit inden vi træder ind i 2015.

Hal Robson-Kanu (Reading) - Adidas f50 Messi Mirosar10 2014 var også året, hvor Lionel Messi blev forkælet med intet mindre end syv signaturstøvler. Den seneste og sidste i år var adidas’ hyldest til Messis barndomshjem. Og netop den model havde engelsk/nigerianske Hal Robson-Kanu fundet frem til da Reading var på besøg hos Brighton Albion.

Paul Pogba (Juventus) - Nike Magista Obra (NikeID) En af dem som har en stor stjerne her i støvlespot-redaktionen er uden tvivl Paul Pogba. Franskmanden er slet ikke bleg for at prøve sine egne kreative kræfter med designet af fodboldstøvler af og i sidste uges Suppercoppa mod Napoli havde Pogba endnu engang haft fingrene i NikeID funktionen. Pogba skal jo skille sig ud og nu, hvor alle andre løber rundt i Shine Through - designet som ligner Pogbas eget design fra tidligere på året, så måtte Pogba jo finde noget nyt frem. Og det gjorde han så. Dette skarpe par Magista Obra i Rød/Sort.

Scott Jamieson (Perth Glory) - Adidas adizero f50 Skin Whiteout Adidas kan altså også det der med whiteout. Selv om Nikes Shine Through kollektion er the talk of the town i øjeblikket så har Scott Jamieson ikke underkastet sig deres whiteoutet design. I stedet er hans valg landet på adidas’ f50 i hvid som udkom kort tid efter VM og så oven i købet i læder..

Gaston Ramirez (Hull City) - Nike Tiempo Legend V (Blackout) Og mens Jamieson nyder fint af sine whiteoutet adizero, så kan det være at måske er noget for Gaston Ramirez i den nærmeste fremtid? I hvert fald har uruguayaneren hen over julen fået blackoutet sine Tiempo Legend V, hvilket kunne betyde at hans kontrakt med Nike er ophørt og han skal til at søge nye støvle-gange.

Bacary Sagna (Manchester City) - Nike Mercurial Superfly IV Shine Through Collection Sagna lader til gengæld til at være fint tilfreds med sin tid hos Nike. Tilsyneladende så meget at han i weekenden også lige skulle prøve de nye Superfly af. Indtil videre har Sagna ellers været tilhænger af Magista Obra, men altså, når man nu kan, hvorfor så ikke også lige prøve de andre siloer af. Bare for sjovs skyld...

Sadio Mané (Southampton) - Adidas f50 adizero Gul/Sort (4. generation) Hvis det ikke var fordi at Manchester City havde dummet sig og smidt deres føring på 2-0 væk, så kunne Sadio Mané være gået hen og blevet en rigtig frustrerende drøm for Mourinho i nat. Under alle omstændigheder var han nok ikke super glad for Mané. Til gengæld var senegaleseren nok fint tilfreds med at han kunne vise sine efterhånden 2 år gamle adizero f50 frem.

Graziano Pelle (Southampton) - Nike Superfly IV Shine Through Collection (Custom) Vi har allerede haft Pelle med en enkelt gang før på grund af hans afskårne Dynamic Fit Collar. Nu hiver vi ham lige med en omgang igen. For han har nemlig også klippet dem af i sin Shine Through variant og dermed fortsætter han den interessante debat om den nye Dynamic Fit Collar. Hvilken side er du på? Ja eller nej til Dynamic Fit Collar?

Arouna Kone (Everton) - Nike Mercurial Vapor IX I weekenden formåede Kone at score sit første mål for Everton siden han kom til klubben i 2013. Det skaber selvfølgelig lidt opmærksomhed omkring ham og vi kunne ikke lade være med at bemærke hans støvler som er fra den 9. generation af Nikes Mercurial Vapor. Modellen er omtrent lige så gammel, som Kones tid i Everton. Måske det nu er blevet tid til at skifte støvler Kone?

Cairo Santos (Kansas City Chiefs) - Nike Mercurial Vapor X Black Pack Okay, indrømmet, det her spot har ikke så meget med fodbold at gøre - og så alligevel. For selvom Cairo Santos fungerer som kicker for Kansas City Chiefs i Amerikansk Fodbold så har han tilsyneladende en skjult forkærlighed til den europæiske form for fodbold. Eller, i hvert fald fodboldstøvlerne. Han sparker nemlig sine bolde mellem stængerne ved hjælp af Nikes Mercurial Vapor X. Hvad bliver det næste? Wide receivers i Mercurial Superfly?

Det var så årets sidste støvlespot. Vi har forsøgt at samle lidt sammen, som repræsenterer året der gik. Hvilke spots har været dine absolutte favoritspots i år?