Året der gik 2014: adidas Football og 20-års Predator jubilæum

For adidas var 2014 Predatorens år - 20 år siden introduktionen af den første adidas Predator. Det blev da også fejret med manér sammen med andre innovation som vanvittig lav vægt og strikkede fodboldstøvler. Du får hele det samlet overblik over 2014 for adidas Football lige her.

adidas 11pro Hvid/Sort/Blå | Lanceringsdato: 2. januar 2014 Tyskerne startede 2014 ud med at lancere en stilren farvevariant til deres moderne klassikerstøvle, 11pro, der var anden generation efter skiftet fra adiPURE-serien. 11pro II var designet med en overdel af hvidt kalveskind, der holdt fodboldstøvlen godt i den enkle, klassiske stil.

adidas Predator LZ II SL Multicolour | Lanceringsdato: 2. januar 2014 Der var dog også lidt mere gang i den fra tyskernes side, da adidas lancerede to exceptionelt friske farvevarianter af Predator LZ II SL i Multicolour. Konceptet var enkelt - en sort og en hvid fodboldstøvle med flerfarvede Lethal Zones-elementer. Resultatet; en eksplosion af farver og en meget populær lancering.

adidas Copa Mundial Samba Pack | Lanceringsdato: 25. januar 2014 I slutningen af januar kom så lanceringen, som mange tabte både næse og mund over - den evigt klassiske Copa Mundial blev opdateret med Samba Pack-farverne, der var kommet ud på adidas' andre siloer i slutningen af sidste år. Det er første gang at Copa Mundial har andre farver end Sort/Hvid og Hvid/Sort, og lanceringen delte i den grad vandene - men åbnede samtidig også en masse unge spilleres øjne for den mest solgte fodboldstøvle nogensinde.

adidas F50 adizero Messi Samba | Lanceringsdato: 17. februar 2014 Men adidas var ikke færdige med deres Samba-inspirerede fodboldstøvler, for tyskerne lancerede midt i februar også en signaturstøvle til Lionel Messi, som argentineren skulle benytte op til VM. Den var nærmest blevet malet med forskellige farver hen langs siden, og det ville ikke være helt ude i hampen hvis nogle omtalte den som regnbuestøvlen.

adidas Primeknit Football Samba | Lanceringsdato: 17. februar 2014 ...og tro det eller ej, men der var flere sambarytmer i vente. Adidas lancerede nemlig i februar den første strikkede fodboldstøvle, de nogensinde havde lavet - adidas Primeknit Football Samba. Den ser måske brun ud på afstand, men kommer man tæt på kan man se, at overdelen er vævet af små tråde, der hver især er farvet i en af de 5 Samba Pack-farver. Stilet - og en imponerende innovation fra tyskerne. Støvlen blev brugt af Luis Suarez, der nettede mod Manchester United med Primeknit på fødderne - der i øvrigt kun kom i 150 par i verden.

adidas 11pro SL Sort/Hvid/Grøn | Lanceringsdato: 1. marts 2014 Februar blev til marts, og på den første dag af årets tredje måned lancerede adidas den seneste udgave af 11pro SL - lavet med en overdel af et premium kængurulæder og udstyret med sålen fra en adizero adskilte den sig en del fra 11pro, men tilbød et elegant touch, vanvittig lækker komfort og en uhørt lav vægt for en fodboldstøvle med så klassiske dyder. Og nå ja, så var den heller ikke helt grim...

adidas Primeknit Footy Sock | Lanceringsdato: 8. marts 2014 8. marts kom dagen så, hvor adidas lancerede verdens første høje, strikkede fodboldstøvle. Det var tilfældigvis også dagen, hvor Nike nogle timer senere lancerede Nike Magista. Adidas stjal dog noget af rampelyset med deres Primeknit FS, der var en høj, strikket støvle uden snørebånd. Den var og er på konceptstadiet, men adidas kunne ikke vente længere med at vise verden, hvad de havde brygget på.

adidas F50 adizero Crazylight | Lanceringsdato: 17. marts 2014 Det stoppede dog ikke her med innovationerne, for blot 9 dage senere rullede tyskerne fra Herzogenaurach deres F50 adizero Crazylight på banen, der vejede blot 135 gram og dermed er verdens letteste fodboldstøvle nogensinde, der har ramt markedet. Med en helt tynd overdel af et lettere og tyndere mikrofiber samt et mere minimalistisk knopsystem havde adidas skrabet så meget overskydende vægt af som muligt. For nu, i hvert fald...

adidas Earth Pack | Lanceringsdato: 24. marts 2014 En uge efter Crazylight var der mere guf til fans af Die Drei Streiben, da adidas leverede en ny farveopdatering til deres siloer. Den var inspireret af regnskovens farver og blev kaldt Earth Pack - og den var de farver, adidas' stjerner brugte i tiden op til VM inden Battle Pack så dagens lys.

adidas Battle Pack | Lanceringsdato: 12. maj 2014 Det gjorde Battle Pack så d. 12. maj, hvor adidas afslørede deres VM-tema; inspireret af stammerne i den brasilianske regnskov, deres krigsmaling samt attitude i kamp om aldrig at give op og skabe frygt omkring skabte den et ikonisk look, som kunne spottes selv fra lang afstand. Alle fire støvlers mønstre var unikke og inspirerede af regnskovens dyr - og nå ja, så smug-lancerede adidas også den nyeste udgave af Predator - Instinct.

adidas Predator Instinct Rød/Sort | Lanceringsdato: 16. juli 2014 Predator Instinct blev dog først "rigtig" lanceret efter VM, d. 16. juni, hvor adidas annoncerede de mange ændringer på Predator-siloens 20 års jubilæum. Her gik man tilbage til mange af de gamle dyder med en lidt tungere, bredere og mere solid støvle med mere aggressive Predator-elementer. Samtidig sparkede adidas også gang i en kavalkade af Predator Instinct-lanceringer - 14 i alt - for at markere siloens fødselsdag.

adidas Tribal Pack | Lanceringsdato: 17. juli 2014 Lancerinsfarven af Predator Instinct var også med i adidas' seneste farveopdatering, der kom ud kort efter VMs afslutning. Den hed Tribal Pack, og beholdt mønsteret fra Battle Pack, men gav lidt andre farver på paletten, og især den pink/blå adizero vakte masser af opsigt.

adidas 11pro Sort/Hvid/Blå | Lanceringsdato: 17. juli 2014 Den 17. juli var måske årets travleste lanceringsdag i adidas-regi, da der ud over Tribal Pack også kom alternative farver til både 11pro og F50 adizero. Til 11pro var Tribal Pack-farven blevet vendt om, så selve støvlens overdel var sort med et blåt mønster på hælen - så var der også lidt til folk med lidt mere afdæmpet smag.

adidas F50 adizero Sort/Hvid/Grå | Lanceringsdato: 17. juli 2014 Speedstøvlen fra adidas fik samme behandling med en hovedsageligt sort overdel med enkelte grå accentfarver - og naturligvis de hvide striber. Farven kom i både læder og mikrofiber, som tog det samlede antal lanceringer fra adidas d. 17. juli op på hele 7.

adidas Primeknit Football Sort/Hvid | Lanceringsdato: 21. juli 2014 Troede man at det var slut med lanceringerne, kunne man godt tro om igen, for blot fire dage senere lancerede adidas en farveopdatering til Primeknit Football, der holdt det lidt mere enkelt end lanceringsfarven med Sort/Hvide farver. Der var også lidt flere par denne gang med 500 i alt, men uagtet var Primeknit meget populær med sin strikkede overdel og F50 adizero sål.

adidas Whiteout og Blackout Pack | Lanceringsdato: 4. august 2014 Adidas begyndte så småt at åbne for sluserne med de mange farver af Predator Instinct, da den ikoniske fodboldstøvle kom i både en whiteout og blackoutet udgave i starten af august. Den fik følgeskab af Copa Mundial og F50 Adizero i skind, der også begge to fik en whiteoutet og en blackoutet behandling - og her var der virkelig tale om Less Is More...

adidas Nitrocharge 1.0 Sort/Neon og Rød/Sølv | Lanceringsdato: 14. august 2014 Midt i august kunne tyskerne så løfte sløret for anden generation af deres silo til #TheEngine, der er designet til at udnytte din energi bedre, så du har mere af den til alle 90 minutter. Nitrocharge 1.0 kom på banen med en større Energysling og et nyt design i både Sort/Neon og Rød/Sølv - så var der også lidt at vælge imellem til de mange motorer derude.

adidas Revenge Pack | Lanceringsdato: 18. august 2014 Kort efter gik adidas så ægte Old School med Revenge Pack, der over tre uger gav os moderne fortolkninger af tre af de mest populære Predator designs nogensinde. Predator Instinct 1994 kom 18. august, Predator Instinct Accelerator d. 25. august og Predator Instinct Mania dukkede op 1. september. Alle modellerne var bygget på Predator Instinct-teknologien, og bragte derfor de klassiske designs sammen med utramoderne innovation. Og nå ja, så blev de alle sammen revet væk på kort tid...

adidas F50 adizero Y-3 Yamamoto | Lanceringsdato: 26. august 2014 August sluttede af med en fræk opdatering af F50 adizero med et nyt design lavet af den japanske designlegende fra Yohji Yamamoto. Denne gang havde han lavet et todelt dragedesign med én grøn og én blå støvle, som bl.a. Karim Benzema rockede for Real Madrid - og som i øvrigt matchede Madrids 3. trøje (også designet af Yamamoto) perfekt.

adidas F50 adizero Messi Blaugrana | Lanceringsdato: 14. september 2014 I september fik Lionel Messi så endnu en signaturfarve af F50 Adizero, og ligesom den foregående udgave var det med en overdel helt af Hybridtouch og uden Speedfoil. Designet er lavet for at vise Messis tilhørsforhold til sin klub, FC Barcelona, og Messi brød faktisk Rauls målscoringsrekord i Champions League med denne farve på fødderne.

adidas Crazylight Pack | Lanceringsdato: 20. oktober 2014 Midt i oktober var adidas på spil igen, denne gang med Crazylight Pack. Her fik adizero Crazylight (som var en farveopdatering af fodboldstøvlen der kom tidligere på året) selskab af 11pro, Nitrocharge og Predator, der alle havde fået skrabet en masse gram af og var blevet smækket på en F50 adizero sål. Støvlerne blev kortvarigt båret af Oscar, Bale, Koke og Lahm inden de gik tilbage til de almindelige modeller.

adidas Supernatural Pack | Lanceringsdato: 31. oktober 2014 Som optakt til Halloween lancerede adidas i slutningen af oktober deres Supernatural Pack, som er inspireret af det overnaturlige samt rovdyr fra regnskoven. Supernatural Pack indholdt F50 adizero og Predator og gav dem en fræk, grøn og opsigtsvækkende farve, der er hovedfarven for siloerne vinteren over.

Tag kontrollen med adidas Predator Instinct Supernatural - kun 849,- kr.

adidas Hunt Pack | Lanceringsdato: 15. november 2014 I midten af november var det så tid til at slukke for lyset og gå på jagt i mørket med Hunt Pack, hvor adidas havde lavet selvlysende overdele til alle deres fire siloer. Det virkede da også ret godt, men på den anden side er det nok ikke vanvittigt mange der spiller fodbold i komplet mørke. Vi gør ikke i alle fald... Det er dog den lancering i år med suverænt mest fart på i vores øjne, og fedt ser det ud uanset hvad.

Lys i mørket med adidas Hunt Pack - fra kun 649,- kr.

adidas Nitrocharge & 11pro Sort/Orange | Lanceringsdato: 21. november 2014 Som supplement til Supernatural Pack lancerede adidas de to sidste fodboldstøvler for at gøre deres 4-silo line-up komplet til vinteren. De kom i Sort/Orange, og var ud over Nitrocharge 1.0 også den nyeste generation af 11pro, som havde fået en ny overdel af kængurulæder og endnu mere fokus på komfort.

Køb adidas Nitrocharge 1.0 Sort/Orange her - kun 1.519,- kr.

adidas 11pro Hvid/Orange/Sort | Lanceringsdato: 24. november 2014 Tre dage senere var de så på spil igen, de gode tyskere - denne gang med endnu en farve af 11pro i Hvid/Orange/Sort med lidt mere spræl på tilværelsen. Og ja, den ligner unægteligt Tiempo Legend V. Til gengæld gør det heller ikke så meget når den er SÅ fed at se på. 11pro's nye overdel, der er et tyndt kængurulæder støttet af en bikubelignende struktur, er lavet til at give et suverænt fit og en lækker føling med bolden - en markant opgradering i forhold til sidste 11pro.

Du kan sikre dig din adidas 11pro lige her - kun 1.235,- kr.

adidas Messi 10.1 miRosar10 | Lanceringsdato: 24. november 2014 Sidst i november var det så igen tid til mere Messi. Denne gang fik den lille argentiner så sin helt egen silo, da støvlen gik fra at hedde adizero til nu at hedde Messi 10.1. Samtidig var støvlen en hyldest til Messis hjemby Rosario med farverne fra Messis egen og rivalernes klub. Det var her, Messi startede sin vej mod titlen som verdens bedste spiller 3 år i træk - og nu kan man altså spille med et kort over Rosario på fødderne.

Følg i Messis fodspor med adidas Messi 10.1 miRosar10 - kun 1.615,- kr.

adidas Predator Instinct Sort/Hvid/Rød | Lanceringsdato: 1. december 2014 Da juletiden ringede på døren var det med gaver allerede fra 1. december, hvor adidas endelig gav Predator-nostalgikerne lidt godter med en ægte OG-farvevariant. Den originale sort/hvid/røde farve som vi kender fra de første Predator fodboldstøvler gik nu igen på Predator Instinct, og for mange var det et lækkert, enkelt alternativ til Supernatural Pack.

Bær den originale Predator-farve med Predator Instinct Sort/Hvid/Rød - kun 1.549,- kr.

adidas Pure Leather Pack | Lanceringsdato: 15. december 2014 Vil man gøre det endnu mere enkelt, så gav adidas os en sidste lancering i 2014 med Pure Leather Pack, der ganske enkelt giver 11pro, Nitrocharge og Predator en overhaling med overele komplet lavet af adidas' fineste kængurulæder. Væk er sparkeelementerne, Energysling og andre teknologier, og tilbage er kun en ægte læderoplevelse. Der er kræset for detaljen, og værdsætter man en god læderstøvle, slutter adidas året af med manér.

Bestil din adidas Pure Leather Pack her - fra 1.799,- kr.

2014 har budt på mange overraskelser, gensyn med gamle designs, banebrydende innovationer og meget andet lækkert på støvlefronten. Men hvilken fodboldstøvler har været den allerfedeste lanceringen i 2014? Del dine tanker med os lige herunder.