Top 10: Årets mest skelsættende fodboldøjeblikke

Nu hvor 2014 snart lakker mod enden har vi taget et kig tilbage på nogle af de mest skelsættende begivenheder i fodboldens verden i året der gik - alle hændelser, der fik følelserne i kog på den ene eller den anden måde.

Cristiano Ronaldo vinder Ballon d'Or I januar blev Lionel Messis række af uafbrudte Ballon d'Or-titler bragt til en ende, da Cristiano Ronaldo vandt den gyldne bold efter et brag af en forgangen sæson. I starten af 2015 bliver Ballon d'Or uddelt igen - kan Ronaldo snuppe æren nok engang?

Steven Gerrard glider mod Chelsea Historien, der gik verden rundt - Steven Gerrard, Mr. Liverpool, var så uheldig at miste fodfæstet i kampen mod Chelsea, hvilket medførte at Demba Ba gik op og scorede et fatalt mål. Gerrard og Liverpool mistede dermed reelt set mesterskabschancen, og bedre blev det ikke af at Steven Gerrard ugen forinden havde uddalt de udødelige ord "this does not f'n slip now!" - det må ikke glide fra os nu. Fodbold kan være en ond sport...

Den flyvende hollænder og orange tæsk til Spanien Robin van Persie & Co. sørgede for at der allerede tidligt til VM-slutrunden blev noget at snakke om, da Holland udraderede de forsvarende verdens- og europamestre fra Spanien - i øvrigt med RVP der stod for et af VMs flotteste mål med sit flyvende hovedstød.

James Rodriguez brillerer til VM Hvis klejne James Rodriguez var et ubeskrevet blad for nogle inden VM gik i gang sørgede han i hvert fald for, at det ikke var tilfældet efter turneringen - James snuppede topscorertitlen og stod som RVP for et af turneringens flotteste mål med sin vanvittige flugter mod Uruguay. Og nå ja, så var han bare vanvittigt god. Så god, at Real Madrid besluttede sig for at købe ham.

Tyskland chokerer verden og slår Brasilien 7-1 Der var lagt op til sambabold mod tysk effektivitet, da VM-værterne fra Brasilien tog imod Tysklands titelaspiranter. Og tysken satte da også skabet på plads ved at udradere brasserne, der ellers havde imponeret ved slutrunden. Det skabte nærmest national sorg i Brasilien i dagene efter, men blev lidt lettere at bære da Tyskland også slog ærkerivalerne fra Argentina i finalen.

Miroslav Klose slår R9s VM-rekord Som om det ikke var nok at uddele en lussing på 7-1, slog Miroslav Klose også Ronaldo - fra Brasiliens - rekord med 15 VM-mål i karrieren, da han scorede til 2-0 mod netop Brasilien. Det tog Klose op på 16 mål i et VM-slutspil i alt, hvilket er mere end nogen anden spiller kan prale af.

Tyskland vinder VM Tyskland var allerede inden turneringen nævnt som et godt bud på et vinderhold, og Joachim Löws tropper fejlede ikke. Det holdt hårdt i finalen mod Argentina, men til sidst dukkede indskiftede Mario Götze op og flugtede bolden i mål efter en flot brysttæmning. Tyskland gik amok, og det samme gjorde Brasilien, da det så betød at de slap for at skulle høre på Argentinas pralen de næste fire år. Et stort år for tysk fodbold, der endelig kunne få stjerne nummer 4 over logoet.

Atletico Madrid vinder La Liga La Liga har længe været domineret af Real Madrid og FC Barcelona, og derfor var det også forfriskende at se Atletico Madrid snuppe førstepladsen under kyndig management af Diego Simeone. Med målscorere som Diego Costa i front og dygtige Courtois på kassen blev Atletico for stor en mundfuld for konkurrenterne, og Spanien fik endelig et mesterhold, der ikke var Real eller Barca.

Real Madrids La Decima og Club World Cup Det var et godt år at være Real Madrid-fan i - Los Blancos vandt nemlig ikke blot Champions League-finalen (og dermed den 10. titel i klubbens historie, hvilket er rekord) - næh, de snuppede også lige Club World Cup i slutningen af december for at sætte kronen på værket i en flot, mindeværdig sæson der faktisk bare manglede et mesterskab.

Messi slår topscorerrekord i La Liga og Champions League. Det har været et godt år for Lionel Messi - nok tabte han VM-finalen til sidste, men til gengæld blev han kåret som turneringens bedste spiller. Samtidig brød Messi i løbet af 2014 scoringsrekorden i både La Liga og Champions League, hvor både CR7 og Messi overtog rekorden fra Raul i CL.

DE MEST SKELSÆTTENDE FARVEL

Tito Vilanova Det var en sort dag for fodbolden, da det blev kendt at den tidligere FC Barcelona-træner, Tito Vilanova, var død af sin længerevarende sygdom. Savnet efter Vilanova var stort og fodboldverdenen mistede en respekteret træner og personlighed med hans bortgang.

Eusebio En legende gik bort - sådan sagde medierne, da Eusebio i starten af året gik bort. Dermed var sidste side i bogen om en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde vendt, og mange huskede tilbage på Eusebio som en vanvittigt talentfuld spiller med øje for mål og en silkeblød kontrol - og fik sig uden tvivl skrevet i historiebøgerne som en af de spillere, man skal huske at fortælle sine børnebørn om.

Thierry Henry - dog kun til sin aktive karriere Selv om det er i en langt mindre alvorlig boldgade end de to ovenstående, så satte Thierry Henrys annoncerede pensionsplaner for alvor gang i de mange værdsætninger der følger med når en af Premier Leagues bedste spillere gennem tiden takker af.