Året der gik 2014: Nike Football - Imponerende innovationer

I de foregående dage har vi taget et tilbageblik, først på PUMA’s og herefter adidas’ lanceringer hen over 2014. Sådan et tilbageblik kan dog naturligvis ikke være fuldendt uden at have set på Nike som har bidraget til nogle af årets mest nævneværdige nyheder.

Nike Hypervenom Blå/Gul/Sort | Lanceringsdato: 20. januar 2014 Nike sparkede året igang med den 7. farveopdatering til Hypervenom. Før støvlen blev officielt præsenteret havde Kevin Prince-Boateng og Lewandowski allerede testet modellen af. Det blev i høj grad en af de mere populære farvekombinationer, men set i forhold til hvad året havde i vente til os, var denne start på året forholdsvis diskret.

Nike Tiempo XX Pack + Tiempo Legend V Sort/Hvid | Lanceringsdato: 20. januar 2014 Så var der til gengæld en del mere pondus over tingene da Nike, samme dag lancerede to modeller til Tiempo kollektionen. Som en hyldest til siloens 20 års jubilæum havde Nike nemlig leveret en helt særlig XX Pack som indeholdt en Tiempo Legend V i det helt eksklusive k-læder også kaldet Alegria læder, samt en Tiempo ´94 sneaker. Denne boks kom i 500 par på verdensplan og vi fik fornøjelse af at give en heldig vinder vores eksemplar.

Er Tiempo Legend V din foretrukne model, så kan du finde de seneste modeller her.

Nike Mercurial Vapor IX 02M Fast Forward | Lanceringsdato: 13. februar 2014 Allerede i slutningen af 2013 havde Nike indledt en lille kollektion kaldet Fast Forward, som tog deres VM-Mercurial fra de foregående 4 slutrunder og genskabte dem i en nyfortolkning. I februar var vi så kommet til “2002” og det resulterede sig i denne Krom/Sort/Cyber model, som kom meget tæt på originalen.

Nike Magista Obra Neon/Sort/Rød | Lanceringsdato: 11. marts 2014 Og så sprang Nikes første bombe i 2014. Med en helt ny fodboldstøvle, som lignede noget vi aldrig havde set før. Flyknit og Dynamic Fit Collar var lige pludselig nye elementer vi skulle lære at kende. Og med ankomsten af Magista Obra begyndte man at undre sig over, hvor i Nikes landskab den skulle placeres. Svaret skulle vi nok få senere...

Hvis du er vild med Magista Obra så find de seneste nyheder fra siloen her

Nike Spring ‘14 Collection | Lanceringsdato: 14. marts 2014 I marts begyndte vi os så småt at nærme os de varme grader og med dem også VM i Brasilien. Det inspirerede Nike til at lancere deres forårskollektion bestående af to vibrerende gule og to vibrerende røde modeller. Heriblandt fandt vi også den tredje Mercurial Vapor FF som ledte tankerne tilbage til 2006, hvor Ronaldo optrådte i en lignende gul og grøn Vapor III. Dette blev samtidig den sidste rigtige CTR360 Maestri III.

Nike Mercurial Vapor IX 10M Fast Forward | Lanceringsdato: 21. marts 2014 Og blot få dage efter fuldendte Nike så deres Fast Forward kollektion med den 4. og sidste Vapor IX, som hyldede Cristiano Ronaldos Mercurial Vapor Superfly II fra VM i Sydafrika. Og igen formåede Nike at skabe et design som lagde sig utrolig tæt op af originalen. I det hele taget blev denne kollektion taget imod med stor entusiasme fra alle Mercurial fans. Et godt træk fra Nike.

Nike Hypervenom Sort/Hvid/Grøn | Lanceringsdato: 21. marts 2014 Marts måned var generelt en ustoppelig måned for de amerikanske giganter, for samme dag som Nike fuldendte deres Fast Forward serie, så kastede de da også lige endnu en Hypervenom farve ud. Uden spillersupport forsvandt denne variant dog en smule under radaren og den fik ikke meget taletid på scenen før mere spændende ting meldte sig ind i 2014.

Du kan finde de seneste nyheder fra Nike Hypervenom lige her.

Nike Mercurial Vapor IX Tropical Pack | Lanceringsdato: 3. april 2014 Med VM i Brasilien lige rundt om hjørnet kunne Nike ikke holde sig fra at lade sig inspirere af kulturen, naturen og alle andre elementer ved det land de holder så kært. Tropical Pack var en klar indikation om at Nike var klar til fodboldens største begivenhed. Med 2500 par af hver farve, hver støvle markeret med deres unikke nummer, varmede Nike op til et stærkt VM.

Den seneste Mercurial Vapor er den 10. generation og du kan finde den lige her.

Nike CTR360 Maestri III Lights Out | Lanceringsdato: 4. april 2014 Og det blev ikke mindre varmt af at Nike officielt meldte ud at denne Lights Out model ville blive den sidste fra CTR360 kollektion nogensinde. Magista Obra var kommet for at tage over og derfor takkede Nike af med deres populære silo i denne Limited Edition på blot 2500 par i verden.

Nike Mercurial Vapor CR7 Ballon d’Or | Lanceringsdato: 8. april 2014 Det var som om at Nike red på en bølge af Limited Editions. For få dage efter Tropical Pack og Lights Out sendte Nike en af deres mest limiterede modeller til dato på gaden. Det var en hyldest til Cristiano Ronaldo som i december var blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller. Absolut en af årets fedeste udgivelser, i hvert fald på vores konto.

Nike World Cup Pack | Lanceringsdato: 24.-25. april 2014 Hvis man havde svært ved at følge med i marts så skal vi love for at Nike forstod at sætte tempoet op. For først præsenterede Nike tre af deres fire VM støvler i en Hyper Punch Hypervenom, en Neon Tiempo Legend V og den tidligere lancerede Magista Obra. Herefter fulgte de så op med den helt nye Mercurial Superfly IV. I samme format som Magista Obra, men med samme funktionelle udgangspunkt som en Mercurial. Dette skulle i den grad vise sig at blive en skelsættende måned for Nike.

Hop ind og find de seneste nyheder fra Mercurial Superfly og Vapor lige her

Nike Elastico Superfly IC | Lanceringsdato: 1. juni 2014 Og Nike var langt fra færdige med at overraske. For med to uger til VM’s start sendte Nike et lille eksperiment på gaden. Det var en fusion mellem den nyligt lancerede Mercurial Superfly og Nikes FC247 indendørssko Elastico. Elastico Superfly kaldte de den, og den skulle vise sig at blive meget mere end en engangsforestilling...

Nike Hypervenom Special Edition | Lanceringsdato: 24. juni 2014 Med Magista Obra og Mercurial Superfly var det som om at Nikes andre siloer var blevet skubbet en smule tilbage i mørket. Men hvis der er noget Nike gør meget ud af, så er det ikke at gøre forskel på deres medlemmer. Neymar var en af VM’s helt store oplevelser og Nike gjorde ham ikke mindre populær da de sendte en helt særlig model på gaden. Historien gik på at Neymar spraymalede sine fodboldstøvler i guld som barn og det var lige præcis grundlaget for det specielle design på denne Special Edition.

Nike Black Pack | Lanceringsdato: 14. juli 2014 Vi nåede knap at sluge alle de store oplevelser ved VM, før Nike gav os en ny kollektion til samlingen. Præcis som de gjorde sidste år, sendte de en række blackoutede støvler på gaden. Hertil tilføjede Nike så også en ekstra model til Magista samlingen, som altså nu havde tre farvevarianter på CV’et.

Nike Mercurial Superfly IV Grøn/Rød/Sort | Lanceringsdato: 21. august 2014 Og fordi der ikke skal gøres forskel, så fandt Nike også plads til at Mercurial Superfly kunne få sin 3. variant på CV’et. Denne model blev præsenteret som Cristiano Ronaldo eksklusiv, men var ikke en decideret signaturstøvle til ham. Farverne var kraftige, ligesom de var på den første model. Et eksplosivt design til eksplosive fødder.

Nike Holiday ‘14 Collection | Lanceringsdato: 16. september 2014 Så var det tid til at åbne op for en ny sæson og her var Nike selvfølgelig klar med friske farver lige fra malerbøtten. Den nye kollektion var et studie i lækkert og modigt design, hvor Nike fortsatte med de gennemtrængende, nærmest selvlysende farver. En kollektion, som i den grad trådte frem på banen.

Nike Elastico Superfly IC + TF | Lanceringsdato: 16. september 2014 Sammen med lanceringen af den nye kollektion leverede Nike også et par nyheder. Efter at de i sommer sendte et begrænset parti ud af deres første Elastico Superfly var de denne gang klar til at komme ud med et seriøst bud på en ny streets/indendørssko. I to farvevarianter og med to slags såle (IC og TF) viste Nike at deres bidrag til fodbolden går langt ud over det grønne græstæppe.

Nike Mercurial Superfly CR7 | Lanceringsdato: 23. oktober 2014 At Cristiano Ronaldo er et kæmpe fænomen er ingen underdrivelse og det var heller ikke nogen underdrivelse da Nike skitserede ham som en superhelt da hans nyeste signaturstøvle blev lanceret i oktober måned. Med et klassisk design i sort og glimmer på overdelen leverede Nike en af årets måske fedeste fodboldstøvler. Sammensætningen af den innovative Superfly, Cristiano Ronaldo og glimmer er bare ikke til at konkurrere med.

Du kan stadig få fingrene i denne Superfly CR7. Find den her for 2.399,-

Nike Shine Through Collection | Lanceringsdato: 1. december 2014 Ligesom sidste år var Nike igen på pletten med en whiteoutet kollektion til julen. 1. december stod Nike nemlig klar med Shine Through Collection. Med en opfordring til at skinne igennem i de mørke vintermåneder, havde Nike givet deres whiteoutet støvler et lille tvist af de neon farver som er gået igen og igen gennem hele året.

Nike Elastico Superfly Special Edition | Lanceringsdato: 22. december 2014 Og selvfølgelig skulle Nike runde året af med glitrende stil. Repræsentativt for deres år sendte de en Elastico Superfly på gaden i det samme design som deres Mercurial Superfly CR7. Denne model runder på alle måder et imponerende år af, og hvilken bedre måde at gøre det på end at samle alle årets flotte designs og innovationer i en sko?

Er gaderne dit terræn så køb den nye Elastico Superfly SE lige her - kun 1.399,-

ALT_TAG

At sige at Nikes 2014 har været flot er en ydmyg måde at sige tingene på. Vi siger at vi slet ikke kan vente på at komme i gang med 2015 hvis det bare bliver halvt så imponerende som 2014 har været fra Nikes side. Men hvilke af Nikes lanceringer i år har egentlig været din favorit?