Året der gik 2014: PUMA Football - Limited Editions i massevis

2014 har været et godt år for tyske PUMA, der har lanceret intet mindre end 39 forskellige fodboldstøvler over de sidste 12 måneder. Vi har samlet overblikket over de forskellige evoPOWER, evoSPEED og KING-støvler, der er kommet fra PUMAs side i 2014.

PUMA evoPOWER 1 CAMO | Lanceringsdato: 3. januar 2014 PUMA sparkede året i gang med en limiteret teaser-udgave af deres kommende evoPOWER fodboldstøvle. Vi havde allerede i slutningen af 2013 set evoPOWER Stampa på fødderne af Mario Balotelli, og med CAMO-udgaven teasede PUMA endnu mere for lanceringen af evoPOWER 1, der redefinerede tyskernes syn på POWER.

PUMA evoPOWER 1 Orange/Sort| Lanceringsdato: 17. januar 2014 Den 17. januar var ventetiden så overstået, da PUMA løftede sløret for den orange evoPOWER 1 i Barcelona. EvoPOWER var lavet til at give mere kraft i ens spark ved at tillade foden at bevæge sig som en bar fod. Med den unikke AdapLite overdel og Gradual Stability Frame i sålen stod der POWER på menuen for Fabregas, Balotelli og Marcos Reus.

PUMA evoSPEED 1.2 Hvid/Orange | Lanceringsdato: 1. februar 2014 Januar blev til februar, og på månedens første dag gav PUMA en farveopdatering til deres evoSPEED 1.2 og evoSPEED 1.2 SL-støvler i Hvid/Orange. Både den almindelige evoSPEED og den superlette SL ser stadig bragende godt ud i Hvid/Orange, men vi så den desværre ikke på fødderne af nogle af PUMAs stjerner.

PUMA KING Whiteout | Lanceringsdato: 1. marts 2014 I marts holdt PUMA stædigt fast i den hvide grundfarve - og denne gang gik det ud over PUMA KING, der ramte markedet i en usandsynligt elegant whiteoutet udgave. PUMAs moderne klassiker tog sig stærkt ud helt i hvidt - en enkelt og stilet farve, præcis som fodboldstøvlen.

PUMA evoPOWER 1 Navy/Hvid | Lanceringsdato: 13. marts 2014 I midten af marts blev det så tid til den første farveopdatering af den allerede da utroligt populære PUMA evoPOWER 1 - her landede der nemlig en evoPOWER i Navy/Hvid/Orange, som gav et lidt mere afdæmpet alternativ til de spillere, der synes at POWER-konceptet var fedt men at den orange farve var lige skarp nok.

PUMA evoPOWER 1 Læder Blackout | Lanceringsdato: 1. april 2014 Nej, det var skam ikke en aprilsnar, da tyskerne smed denne sag på markedet 1. april. En læderudgave af evoPOWER 1, der samtidig også var blackoutet. Selve barfodskonceptet med en overdel der kunne strække i længderetningen blev selvfølgelig sat lidt i baggrunden grundet læderoverdelen, men til gengæld var der en vanvittig lækker komfort og en underspillet klasse, der gjorde at opdateringen blev exceptionelt godt modtaget.

PUMA King Top DI Italia | Lanceringsdato: 2. maj 2014 Endnu en ny måned, endnu en ny støvle fra Rudolf Dasslers firma. PUMA lancerede nemlig den limiterede KING Top DI Italia i Brun/Hvid/Blå som en hyldest til samarbejdet med det italienske fodboldforbund. Forbundet blev grundlagt i 1898, hvorfor PUMA lancerede 898 par på verdensplan - og den brune farve var inspireret af farven på fodboldstøvler i 1898. Stilet.

PUMA Tricks World Cup | Lanceringsdato: 14. maj 2014 Som optakt til sommerens VM-slutrunde lancerede PUMA en af de mest omtalte støvlekollektioner fra 2014 - deres Tricks-kollektion. Den bestod af evoPOWER 1 og evoSPEED 1.2, hvor højrestøvlen var farvet pink og venstrestøvlen var lyseblå. Tanken var, at Tricks-støvlerne skulle vise spillernes naturlige tro på sig selv og viljen til at skille sig ud fra mængden og skabe historie. Og skille sig ud gjorde de som en af årets suverænt mest diskuterede fodboldstøvler.

PUMA KING Hvid/Neon | Lanceringsdato: 1. juni 2014 Starten af juni bragte også en ny PUMA KING-farvevariant med sig, da PUMA smed en frisk Hvid/Neon variant af KING og den ultralette KING SL på markedet for at give et rigtig sommerlook til den moderne klassiker. Efter introduktionen af evoPOWER var de fleste KING-spillere dog flyttet over i PUMAs evo-siloer, så det var ikke mange stjerner, man så denne farveopdatering på fødderne af.

PUMA CREAM Pack | Lanceringsdato: 2. juni 2014 PUMA var i godt lanceringshumør i starten af juni, som også bød på fire unikke evoSPEED-støvler, designet af modefirmaerne Alife, KITH, BAPE og Colette og med, skal vi sige, hver især helt specielle designs. Fodboldstøvlerne viste sig faktisk rigtig populære, og en sjov måde for fans af mærkerne at vise deres loyalitet på.

PUMA KING Top DI K98 | Lanceringsdato: 3. juni 2014 Tilbage under VM i 1998 besluttede Rigobert Song fra Cameroun sig for at sætte lidt farve på tilværelsen og bære en rød og en gul KING Top DI på hver fod, hvilket i det lange løb satte en helt ny trend - og netop den beslutning hyldede PUMA med K98-udgaven af KING som et anerkendende nik til Song. Antal? 575 - så det var om at slå til hvis man ville sikre sig et stykke historie.

PUMA KING Top DI Blackout | Lanceringsdato: 18. juni 2014 Det var dog ikke slut med KING Top DI-lanceringer i juni, for PUMA havde også en helt blackoutet udgave oppe i ærmet. Ingen moderne teknologier, blot den trofaste KING Top DI - bare helt i blackoutet. Der var da også et par fra den gamle garde i Unisport der lige skulle hen og holde en af fodboldens absolutte klassikere i hånden og beundre den...

Sort er det nye sort - køb PUMA KING Top DI blackout her - kun 1.039,- kr.

PUMA evoPOWER 1 Graffiti | Lanceringsdato: 1. juli 2014 For at hylde den rige graffiti-kultur i de brasilianske favelaer introducerede PUMA i starten af juli en ny, fræk farve af evoPOWER 1, der var en blanding af lyse, glade farver, som man så rundt omkring i Brasilien under sommerens VM. Fodboldstøvlen kom aldrig på fødderne af nogle af de store stjerner, og kræver da også en del mod for at blive båret på banen.

PUMA Tricks Rød/Hvid | Lanceringsdato: 11. juli 2014 For at markere det nys indgående samarbejde med Arsenal FC lancerede PUMA et par evoPOWER 1 og evoSPEED 1.3 Tricks fodboldstøvler i Rød/Hvid - med den twist, at de ligesom VM fodboldstøvlerne var lavet med en hvid højrefod og en rød venstrefod og på den måde perfekt matchede den nye Arsenal hjemmebanetrøje fra PUMA. Allerede her lancerede PUMA også deres evoSPEED 1.3 under radaren et par dage før tid...

PUMA evoPOWER/evoSPEED opdateringer | Lanceringsdato: 14. juli 2014 ...for den tredje generation af evoSPEED kom nemlig dagen efter VMs afslutning d. 14. juli sammen med en farveopdatering af evoPOWER 1. PUMA holdt stilen med en Lilla/Neon evoSPEED, hvorimod evoPOWER var omvendt med Neon som hovedfarven. Den nye evoSPEED 1.3 bød ikke på de store ændringer i forhold til 1.2, men fortsatte de gode takter efter Light, Fit, Flex mantraet.

Du kan sikre dig PUMA evoPOWER 1 Neon her - kun 849,- kr.

PUMA evoPOWER 1 Sort/Hvid/Rød | Lanceringsdato: 15. juli 2014 Der var dog også lidt til de, der godt kan lide deres fodboldstøvler i afdæmpede farver, da PUMA fulgte op med en Sort/Hvid/Rød evoPOWER 1. Den kom godt nok kun på banen på fødderne af Cesc Fabregas i en enkelt kamp for Chelsea, men vi synes dog stadig at den kandiderer som et af sommerens flotteste designs.

Køb din egen PUMA evoPOWER Sort/Rød lige her - kun 849,- kr.

PUMA evoPOWER 1 læder whiteout | Lanceringsdato: 22. juli 2014 Var man fan af den blackoutede evoPOWER 1 i læder, var der godt nyt på vej i slutningen af juli, hvor PUMA introducerede endnu en læderudgave af POWER-støvlen. Den var klædt helt i hvid og vakte stor begejstring både i Unisport HQ og blandt støvlefans.

Bestil din egen PUMA evoPOWER 1 skind whiteout - kun 849,- kr.

PUMA Celebration Pack | Lanceringsdato: 24. juli 2014 To dage efter var det så tid til at fejre det nys overståede VM med den ekstremt limiterede Celebration Pack, der hver især kom i 128 par. Både evoSPEED 1.3 og evoPOWER 1 fejrede Tysklands VM-sejr med en hvid yderside, der på indersiden af fodboldstøvlen blev brudt af en guldbelægning. Og nå ja, så var der også lige Tricks-farver på hælen. PUMA kan altså det der med Limited Editions...

PUMA KING Lux 24C | Lanceringsdato: 24. august 2014 Og hvis der var tvivl, satte PUMA en tyk streg under at de elsker at kræse lidt ekstra for deres Limited Edition-støvler. Det gjorde de med KING Lux 24c, der ganske enkelt var en KING lavet med en overdel af premium kængurulæder - og nå ja, så var der da også lige 24 karat guldflager i hælkappen. Som man nu gør...

PUMA evoSPEED 1.3 Pink | Lanceringsdato: 1. september 2014 For at sætte fokus på kampen mod brystkræft lancerer PUMA hvert år en pink evoSPEED, og 2014 var ingen undtagelse, hvor tyskerne fra Herzogenaurachs speedstøvle fik en lyserød overhaling med pink pletter langs støvlens sider. En flot gestus, som rejser penge til kampen mod kræft - og samtidig også en fodboldstøvle, hvor man skal have styr på attituden for at kunne bære dem på banen.

PUMA evoSPEED 1.3 XR | Lanceringsdato: 10. september 2014 September var kun ti dage gammel, da PUMA introducerede endnu en speciel evoSPEED 1.3 - denne gang med et ikonisk røntgenbillede af en fod på, som virkelig hjalp med at give fodboldstøvlen et helt unikt look. Vi er ret sikre på at den har trukket et par misundelige blikke på fodboldbaner rundt omkring i verden og løfter på hatten for den i PUMA der fik ideen til en røntgenmalet fodboldstøvle!

PUMA KING II CAMO | Lanceringsdato: 19. september 2014 Midt på måneden var det så tid til en ny generation igen - denne gang af PUMA KING, tyskernes moderne klassiker. Her teasede PUMA vanen tro med en CAMO fodboldstøvle, hvor det endelige design skjules med et camouflage-mønster - denne gang inspireret af optiske illusioner og synsbedrag.

PUMA KING II Navy/Hvid | Lanceringsdato: 1. oktober 2014 Små to uger efter kunne PUMA så løfte sløret for KING II, der startede livet i en Navy/Hvid farvevariant, og som blandt andet introducerede EverFit-teknologien, som sørger for at holde foden på plads i fodboldstøvlen som en sikkerhedssele for den bedste komfort muligt.

Spil som en konge med PUMA KING II Navy/Hvid - kun 1.199,- kr.

PUMA evoPOWER 1 Turkis/Hvid | Lanceringsdato: 24. oktober 2014 Indtil nu var de primære farver af PUMA evoPOWER alle nogle relativt iøjnefaldende nuancer - og oktobers opdatering var ingen undtagelse med en Turkis/Hvid kombination. Vanen tro holdt PUMA dog en sammenhæng mellem deres to hovedsiloer, og den turkis farve gik da også igen...

Bliv fresh på banen med PUMA evoPOWER 1 Turkis her - kun 1.359,- kr.

PUMA evoSPEED 1.3 Sort/Turkis | Lanceringsdato: 24. oktboer 2014 ...på evoSPEED 1.3 i Sort/Turkis, hvor farven fra evoPOWER spillede andenviolin på PUMAs speedstøvle i den måske hidtil mest klassiske farve af evoSPEED til dato. Den blev dog rigtig vel modtaget, og både Falcao, Agüero og alle de andre speed-spillere har fundet sig til rette i den nye farve.

Løb fra de andre med PUMA evoSPEED 1.3 Sort/Turkis - kun 1.359,- kr.

PUMA evoPOWER 1 MB Tricks | Lanceringsdato: 8. november 2014 I starten af november lancerede PUMA igen en Tricks fodboldstøvle, der vagte opsigt - det var første led i fire-trins rakket, og var Mario Balotellis første signaturstøvle - naturligvis designet som det italienske flag. Støvlen blev lavet i 400 par, og blev ganske enkelt revet væk kort efter lanceringen. Balotelli spillede en enkelt kamp i den mod Everton.

Gør som Balotelli med PUMA evoPOWER 1 Tricks MB - kun 1.899,- kr.

PUMA KING II Hvid/Orange | Lanceringsdato: 1. december 2014 Den første dag i december bragte et væld af lanceringer med sig - bl.a. også tre fra PUMA, hvor de smækkede en lækker Hvid/Orange gang farvelade på deres KING II - og der kan snildt drages paralleller til den farvevariant man så på KING et halvt år tidligere.

Bestil PUMA KING II Hvid/Orange her - kun 1.199,- kr.

PUMA KING II EF+ | Lanceringsdato: 1. december 2014 Lavet til at overtage for KING SL introducerede PUMA deres nye KING II EF+ - eller EverFit+, som det sidste står for. Tanken er, at fodboldstøvlen indeholder en række kabler af kevlar, som sørger for at give den optimale støtte og lockdown og samtidig bevæge sig langs med metatarsalknoglerne i foden for at give så få distraktioner som overhovedet muligt.

Mærk det ægte EverFit+ med PUMA KING II EF+ lige her - kun 1.279,- kr.

PUMA KING K-SL Classico | Lanceringsdato: 1. december 2014 PUMA valgte dog også at holde lidt fast i deres KING SL-model, da de hyldede den første King SL fra 2001 med KING SL Classico. Den var tungt inspireret af fodboldstøvlen fra 2001 med bl.a. den ikoniske pløs og formstriben, der gik hele vejen om på hælen - men naturligvis lavet med moderne teknologier og det blødeste kængurulæder, PUMA kunne opdrive. Med andre ord - en ægte klassestøvle!

PUMA KING K-SL Classico kan blive din lige her - kun 2.299,- kr.

PUMA evoSPEED 1.3 Tricks MR | Lanceringsdato: 9. december 2014 Årets sidste lancering fra PUMA var en hyldest til deres tyske stjernefrø Marco Reus, der som den anden spiller fik sig en signaturstøvle. Reus støtter op om sin klub Dortmunds hjælp til et børnehospital, hvilket støvlens todelte design centrerede sig om. Marco Reus nåede desværre at blive skadet inden han kunne bruge modellen i kamp, så den har han til gode lidt endnu. Lige som Balotellis signaturmodel blev denne udgave også produceret i 400 par på verdensplan.

ALT_TAG

Med lige over tre fodboldstøvler i gennemsnit pr. måned har vi ikke noget at klage over fra PUMAs side i år - og når man ser på kvaliteten af de fodboldstøvler, tyskerne har lanceret, er det svært at få armene ned. Hvilken er den fedeste PUMA-lancering i dine øjne? Del dine tanker med os i boksen herunder.