Top 15 over de fedeste fodboldstøvler i 2014

Mens vi er gået ind i den sidste fase af nedtællingen af dette år har vi taget et kig på, hvilke fodboldstøvler som har taget vores pust i løbet af året. Der har været rigeligt at vælge imellem og derfor har vi sammensat en Top 15 over de fedeste fodboldstøvler/kollektioner fra 2014. Se listen her og vurder, hvor mange du er enig i.

15. Adidas Copa Mundial Blå/Hvid (Samba Pack) Vi lægger ud fra bunden med 15. plads, og måske lidt overraskende finder vi her adidas’ Copa Mundial. Adidas lagde året ud med en noget modig kollektion af deres Copa Mundial i en masse sambafarver. Vi synes den sad lige i skabet og særligt denne kombination af Blå/Hvid/Orange gav os gåsehud helt ud på tåspidserne. Så en velfortjent 15. plads til en klassiker.

14. PUMA King Top98 Hele Tricks konceptet startede længe før PUMA gjorde det til et koncept i år. Vi kender alle historien om Rigobert Song der bar et par af PUMA King tilbage i 1998 - en i rød og en i gul til at matche Camerouns farver. Og den ide hyldede PUMA i år med en genudgivelse af netop denne kombination. Både på grund af nostalgien men også fordi det bare ser mega svedigt ud, tager vi den med på vores 14. plads.

13. Adidas 11Pro Sort/Orange Vi må indrømme at 11Pro ikke har stået særlig højt på vores liste i den seneste tid, men med den nyeste generation har adidas kastet deres ambassadør for elegance helt ind blandt toppen af poppen. Med det lækre k-læder tilbage i spil og et elegant/klassisk design ser 11Pro ud til at vende tilbage til de gamle dyder og vi er vilde med det. Velkommen tilbage i toppen 11Pro.

12. Adidas Primeknit Samba Da adidas præsenterede en helt ny innovation ved navn Primeknit Samba var der lagt op til noget kæmpestort. Men med en kombination af en stærkt limiteret model og en funktionalitet der ikke helt spillede endnu, fik Primeknit Samba ikke helt det forventede afsæt. Vi klemmer den dog ind på en 12. plads da vi er en sucker for designet og ikke mindst fordi at adidas skal have point for det innovative forsøg, som helt sikkert nok skal komme stærkt igen i 2015.

11. Nike Shine Through Collection Nikes bidrag af fodboldstøvler i år har været intet mindre end imponerende og deres sidste silo i år blev på sin vis en repræsentant af det. Shine Through kollektionen blev præsenteret for at motivere alle fodboldspillere til at skinne igennem på banen. Designet var fedt, men når alt skal tages i betragtning så kom Nike trods alt også med en lignende kollektion sidste december med deres Reflective Pack. Så manglen på originalitet kan ikke løfte denne kollektion højere end en 11. plads.

10. Nike Black Pack Ligesom konceptet omkring Shine Through var en genganger fra sidste år, så var Nikes Black Pack det også. Det fede ved disse to kollektioner er at hverken sort eller hvid nogensinde går af mode. Så de vil være en sikker vinder hver gang. Og dette års Black Pack særligt med Magista Obra og Mercurial Superfly i hovedrollerne gav os kriller i maven. Derfor lister Black sig ind på vores Top 10.

9. PUMA Tricks (World Cup) Kampen om at skille sig ud ved VM var utrolig hård og der skulle noget ekstraordinært til, for at stjæle lidt af rampelyset. PUMA har intet problem med at tage chancer og deres Tricks design var sådan en af slagens. Som kollektion har PUMA’s Tricks virkelig sat sig igennem og det har absolut leveret varen hver gang. Vi glæder os til at se, hvad 2015 gemmer på af Tricks designs..

8. Adidas f50 Adizero Messi Blaugrana Messi har fået et væld af signaturstøvler i år, men vi må indrømme at Blaugrana designet gør det for os. Designet er højst unikt og samtidig en personlig hyldest for Messi. Den har skabt blandede følelser hos mange, men vi mener helt klart at en plads i Top 10 er velfortjent.

7. Diadora DD-NA 2 Rød/Hvid/Grøn Mens Nike, adidas og PUMA tager det meste af spotlyset, i særdeleshed hvad angår letvægtsstøvler, så går Diadora rundt og nyder deres helt egen lille niche med DD-NA 2. Diadora kom i år med en opdatering af deres letvægter og de har virkelig formået at kombinere funktionalitet med design, for at give en bundsolid og ikke mindst lidt flabet fodboldstøvler. Imponerende italiensk håndværk som ender på vores 7. plads.

6. Nike Holiday 14 Pack Kort inden den nye sæson blev skudt igang, leverede Nike helt sikkert en af årets lækreste kollektioner. Der var ikke så meget innovativt over den, men kombinationerne af de skarpe farver i neon fik den samlede kollektion til at ligne slik lige fra din foretrukne Bland selv slik-shop. Nikes HO14 fik i hvert fald vores mundvand frem i mundvigen.

5. Nike Hypervenom SE Hvis der var én spiller, som var i fokus ved dette års VM, så var det uden sammenligning Brasiliens guldfugl Neymar Jr. Og guldfugl gjorde Nike ham helt konkret til da de præsenterede Hypervenom SE. Designet var inspireret af historien om en ung Neymar, der spraymalede sine fodboldstøvler i guld. Historien, kombineret med det helt autentiske design imponerede os nok til at give denne støvle en 5. plads i 2014.

4. PUMA evoPOWER Tricks MB45 Åh ja, PUMA og Balotelli. Match made in heaven. Det stod vel skrevet i stjernerne da Balotelli og PUMA afslørede deres samarbejde, at der skulle komme en signaturstøvler. Og PUMA skuffede på ingen måde da de løftede sløre for deres evoPOWER Tricks MB45. EvoPOWER står absolut også frem som en af årets helt store nyheder og med denne signaturstøvle til Balotelli har PUMA bare taget det bedste af det bedste og blandet det ind i én fodboldstøvle. We love it!

3. Nike Mercurial Vapor IX CR7 Ballon d’Or Når man bliver kåret som verdens bedste fodboldspiller, så skal man også hyldes derefter og vi må jo bare sige at Nike ramte helt plet da de sendte 100 unikke par af den gyldne Mercurial Vapor IX CR7 Ballon d’Or på gaden. Fortjener helt klart en plads i Top 3 af årets støvler.

2. Adidas Predator Instinct Accelerator (Revenge Pack) Vi skal selvfølgelig ikke have en Top 15 liste uden en Predator Instinct. Absolut en af årets helt store oplevelser. Vi har så valgt at koble den nyeste generation sammen med en af de helt gamle for at give den en 2. plads. Vi taler selvfølgelig om adidas’ Predator Instinct Accelerator fra Revenge Pack. En kollektion som nok fik de fleste til at gennemleve hele deres barndom eller ungdom om igen.

1. Nike Mercurial Superfly CR7 Nike forstår sig på at lave signaturstøvler. Det må være konklusionen på denne Top 15 liste over årets fedeste fodboldstøvler. Først og fremmest må vi jo bare bukke og neje for Mercurial Superfly, som virkelig har taget os med storm i år. Absolut en af de mest imponerende innovationer længe. Og lige præcis denne model er jo bare indbegrebet af alt, hvad Superfly står for: Modigt, unikt, elegant og ikke mindst eksplosivt. Nike Mercurial Superfly tager titlen i Unisport-regi som Årets Fedeste Fodboldstøvle.

ALT_TAG

Således ser vores Top 15 over fodboldstøvler i 2014 ud. Det er naturligvis baseret på en smagssag, så ingen siger at denne liste er endegyldig. Derfor er du meget velkommen til at dele din mening med os og fortælle, hvilke støvler du synes har imponeret mest i år. Smid en kommentar i feltet herunder.