Guide til knopsystemer: Fodboldstøvler til kunstgræs (AG)

Fodboldsæsonen er i øjeblikket sat på hvil - eller sæsonen for FG og SG-Pro er i hvert fald… Det betyder at AG i øjeblikket er det nye sort… Hov, blev det lidt for mange forkortelser til din smag? Fortvivl ej. For her tager vi dig med på en lille guide om, hvad AG er og hvorfor du skal bruge det.

Har du tit læst betegnelserne FG, SG-Pro eller AG og undret dig over hvad forskellen egentlig er? Vi forstår dig udmærket og derfor giver vi dig her en lille forklaring på det. Grundlæggende set står de forskellige betegnelser for Firm Ground (FG), Soft Ground (SG) og Artificial Grass (AG) og henvender sig til konstruktionen af din sål/knopper. Det handler altså om, hvilket slags underlag du spiller på.

Hvis du spiller meget på kunstgræs kan du finde et stort udvalg af kunstgræs støvler her

I denne artikel holder vi fokus på Artficial Grass (AG) eller kunstgræs, som det altså henvender sig til. Denne konfiguration består af en slidstærk sål sammensat med et større antal korte knopper i gummi, som giver det mest optimale greb i banen. For det er netop, hvad forskellen på de forskellige knopsystemer først og fremmest handler om: Grebet i banen.

Men hvorfor kan man så ikke spille med FG eller SG-Pro fodboldstøvler på kunstgræs? Svaret er sådan set simpelt nok: Disse to konfigurationer er ikke lavet til at kunne præstere på det materiale, som kunstgræs er lavet af. Og det betyder også at du i længden øger risikoen for både skader på dig selv, men såmænd også på dine fodboldstøvler.

Du kan finde et stort udvalg af vores kunstgræs støvler lige her

Underlaget er nemlig af en anden struktur end naturligt græs og det betyder også at det slider materialerne på en fodboldstøvle hurtigere op. Derfor leverer kunstgræs støvler grundlæggende set den bedste løsning, da materialerne er udviklet specifikt til at kunne holde på det opslidende underlag.

Som nævnt handler de forskellige knopkonfigurationer først og fremmest om at levere et optimalt greb i banen. Hvor FG fodboldstøvler er udviklet til standard græsbaner med en fast struktur og SG-Pro fodboldstøvler er lavet til våde græsbaner og dermed et blødt underlag, så er fodboldstøvler til kunstgræs udviklet med en knopkonfiguration som sikrer at du kan bevæge dig rundt på banen med den største bevægelsesfrihed.

Hvis du leder efter fodboldstøvler til kunstgræs, så se lige her

Og hvad betyder det så? Jo, når du spiller med fodboldstøvler til kunstgræs (eller AG, som du jo nok skal vænne dig til at kalde dem) så vil du være i stand til at trænge ned i underlaget på den mest optimale måde, set i forhold til fodboldstøvler med for eksempel lange knopper. Det resulterer sig i en knopkonfiguration med et større antal knopper og ikke mindst i et kortere format. På denne måde er du sikret at du ikke enten skøjter rundt på banen, eller hænger fast i underlaget - begge scenarier som har givet et umenneskeligt antal skader i fodboldhistoriens tid.

Kunstgræs er gået hen og blevet et særligt populært underlag, som efterhånden eksisterer i et stort antal klubber rundt omkring i landet. Og mens vinteren først og fremmest leder os over på disse baner i denne kolde og mørke tid, så er kunstgræs støvler blevet en mere og mere efterspurgt fodboldstøvle gennem hele året. Vi håber at denne lille guide giver dig forklaringen på, hvorfor du skal bruge AG til kunstgræs og hvorfor dit valg dermed ikke skal falde på FG og SG-Pro, hvis du altså spiller meget på dette underlag.

Gå på opdagelse med vores udvalg af AG støvler lige her.

ALT_TAG

Vi har i denne artikel haft fokus på AG fodboldstøvler, altså fodboldstøvler til kunstgræs. Når vi begynder at nærme os den nye udendørssæon, vil vi tage et kig på FG og SG-Pro fodboldstøvler, som helt sikkert også har lagt an til et spørgsmål eller to.